Başlıklarda nostaljiyi anlarım, ama okumayı zorlaştıran nostaljiye saçma diyebilirim. Siteye ve attığınız gönderiye baktım. Dark Reader açık şekilde girince font renkleri göz yormuyordu. Dark Reader kapatınca daha da gözümü aldı. Sitedeki renkler de uyumsuz.
Bence başlık, alt başlıklarda bu fontu kullanın. Onun dışında Arial gibi uygulama, site vb. genel kullandığı bir font tercih edin. Ben yazılara bakarken bulanık görmeye başladığım fontları sevmiyorum. Genelde yerel site içeriği tüketmiyorum, ama tüketecek olsam sitenizi gördüğüm gibi kapatırdım. Nostaljiyi daha çok site tasarımında sağlayın.
Mesela koyu tema yerine sararmış bir kitap yaprağı veya defter kenarlarına yaptığımız süslemeler gibi detaylar ekleyin.
Discover and share books you love on Goodreads, the world's largest site for readers and book recommendations!
www.goodreads.com
Database of 37350 abandonware games free. One of the most complete video games museum. Take a trip down Memory Lane now! Warning: whole weekends can be lost.
www.myabandonware.com
Font olarak mesela MyAbandonware kullandığı fontu kullanabilirsiniz. Pixel oyun tarzı font yerine daha okunaklı ve eski, resmi artık ne diyorsanız durduğundan diğer sitelerden ayrılacaktır. Bahsettiğim tasarımla dokunuşlar için de iki siteye bakılabilir.
Goodreads örneğini ekleme nedenim de çok kullanılmasına rağmen, bu dönemde bile 2000-2010 arası site tarzına yakın bir site. Wayback Machine üzerinden eski sitelere bakıp, o siteler gibi bir tasarım da kullanabilirsiniz.
Discover and share books you love on Goodreads, the world's largest site for readers and book recommendations!
web.archive.org
Son olarak ana sayfadaki görselleri daha ilgi çekici yapabilir. SEO vb. öne çıkmak adına görsel üstüne yazı yerine, konu başlıklarını ayrıca yazabilirsiniz. Siteniz daha çok şirket sitesi kafasında gözüküyor. Ama bloglar okunsun istiyorsanız ya kullanıcıya seçenek olarak listeleme sunun. Ya da direkt listeleme seçin. En ideal başlık takibi ve odak listelemede yapılır. Forum konuları mesela listeleme. Technopat haber sitesine sırf kötü tasarımından adım bile atmıyorum. Takip ettiğim bazı haber sitelerini bırakayım.
Reporting on the technology, security, and privacy since 2005.
www.ghacks.net
News, Reviews & Betas which includes large community peer support
www.neowin.net
BleepingComputer is a premier destination for cybersecurity news for over 20 years, delivering breaking stories on the latest hacks, malware threats, and how to protect your devices.
www.bleepingcomputer.com
Neowin'in liste olarak kullanıyorum.
Font önerisinde aklıma bir şey gelmiyor. Ama tasarımsal olarak nostaljiyi yansıtmak bana daha mantıklı geliyor. Bazı konularda internete zıt gitmenin bir mantığı yok. Seçeceğin zaman da çözünürlük değişimleri, yorgunluk, gözlük kullanımı vb. okunabilir bir font tercihi ve tema, yazı renklerinin kontrastını da göz yormayacak şekilde seçmeye odaklanın.