Makaleler
5
Yer
Winterfell
1 aydır 1000 parçalık son akşam yemeği puzzle ile uğraşıyordum. Çerçeve ceklinde köşelerini yapıp sağdan sola yapmaya başlamıştım ama sağda bir parça eksikti, benim de ilk puzzlem olduğu için ileride çıkar diye puzzle ye devam ettim 2 gün önce bitti. Dün art Puzzle'a ulaşmaya çalıştım hem mail hem de telefondan ama açan ve dönen olmayinca (daha önce de mail atmıştım dönüş olmamıştı).
Amazon'a yazdım siz ulasabilir misiniz veya değişim/iade yapabilir miyiz diye. Onlarda satıcı Amazon olduğundan ve yetkileri olmadığından ulaşamayacaklarıni ve stokta olmadığından iade süreci başlatmayı teklif ettiler ben de kabul ettim.

Sonrasında siz mi teslim edersiniz yoksa kargo şubesi eve mi gelsin diye sordu eve gelsinler dedim.

Birkaç dakika sonra: "Alperen Bey sizi iade süreci ile uğraştırmak istemedim zaten 30 günün sonunda eksik bir parça ile karşılaşmak özellikle puzzle da oldukça hayal kırıklığına uğratıyor. Ben sizin için ürünü iade etmenize gerek kalmadan ücret iadenizi ödeme yaptığınız kartınıza sağladım, bankanız politikasına bağlı olarak 5-7 gün içerisinde yansıyacak iadeniz.",
yazdı müşteri hizmetleri, en baştan empati yaparak ilerliyordu zaten görüşme, keşke değişim olsaydı ilk puzzlem olduğu için hevesle yapmıştım ve tablo yapacaktım, eksik parçasıyla duruyor şu an.
Gerçekten çok yardımcı oluyorlar, Amazon ❤️

Heheh harbi çok sinir bozucu olay. Amazon olmasi gerekeni yapmis. Benimde ayakkabim yirtilmisti ucret iadesi yapmislardi fakat ayakkabi 500 lira daha zamlanmisti. Iyi mi oldu kotu mu oleu bilemiyorum. xD

Müşteri memnuniyetini en iyi sağlayan firma. Ancak maalesef artık Türkiye şubesi yavaştan sorunlar çıkartmaya başladı. Örneğin @Toby Fox sıkıntılı şeyler yaşamıştı Amazon Türkiye ile.

Sohbet ettiğin temsilciye göre degisiyor mu acaba bu durum? Konuştuğum kişi muhtemelen kendisi de puzzle yapıyorduz başkasına denk gelsem belki de süresi geçtiği için yapmayacakti iade.

Sohbet ettiğin temsilciye göre degisiyor mu acaba bu durum? Konuştuğum kişi muhtemelen kendisi de puzzle yapıyorduz başkasına denk gelsem belki de süresi geçtiği için yapmayacakti iade.
Evet değişiyor. Müşteri temsilcisinin o anki ruh haline bağlı her şey.

Müşteri memnuniyetini en iyi sağlayan firma. Ancak maalesef artık Türkiye şubesi yavaştan sorunlar çıkartmaya başladı. Örneğin @Toby Fox sıkıntılı şeyler yaşamıştı Amazon Türkiye ile.
Çok sıkıntılı şeyler yaşadım maalesef, Amazon Türkiye diğer ülkelerin Amazon'u gibi değil. Amazon İngiltere falan olsa bu konu hakkında özür dileyip hem ürün iadesiz iade yapardı hem de hediye bakiyesi verirdi. En azından Amazon Türkiye'nin @alperen'e ürün iadesiz iade yaptığına şükretmek lazım. Onu da kaldırmışlardı, normalde çok sık yapıyorlardı. Artık neredeyse yapmıyorlar.

1 aydır 1000 parçalık son akşam yemeği puzzle ile uğraşıyordum. Çerçeve ceklinde köşelerini yapıp sağdan sola yapmaya başlamıştım ama sağda bir parça eksikti, benim de ilk puzzlem olduğu için ileride çıkar diye puzzle ye devam ettim 2 gün önce bitti. Dün art Puzzle'a ulaşmaya çalıştım hem mail hem de telefondan ama açan ve dönen olmayinca (daha önce de mail atmıştım dönüş olmamıştı).
Amazon'a yazdım siz ulasabilir misiniz veya değişim/iade yapabilir miyiz diye. Onlarda satıcı Amazon olduğundan ve yetkileri olmadığından ulaşamayacaklarıni ve stokta olmadığından iade süreci başlatmayı teklif ettiler ben de kabul ettim.

Sonrasında siz mi teslim edersiniz yoksa kargo şubesi eve mi gelsin diye sordu eve gelsinler dedim.

Birkaç dakika sonra: "alperen bey sizi iade süreci ile uğraştırmak istemedim zaten 30 günün sonunda eksik bir parça ile karşılaşmak özellikle puzzle da oldukça hayal kırıklığına uğratıyor. Ben sizin için ürünü iade etmenize gerek kalmadan ücret iadenizi ödeme yaptığınız kartınıza sağladım, bankanız politikasına bağlı olarak 5-7 gün içerisinde yansıyacak iadeniz.",
Yazdı müşteri hizmetleri, en baştan empati yaparak ilerliyordu zaten görüşme, keşke değişim olsaydı ilk puzzlem olduğu için hevesle yapmıştım ve tablo yapacaktım, eksik parçasıyla duruyor şu an.
Gerçekten çok yardımcı oluyorlar, Amazon ❤️

Bu tarz şeyler duyula duyula suistimal ediliyor sonra da vazgeciyorlar yapmaktan özellikle dh ölücüleri illallah ettirdiler firmaları. Kargo gecikince hediye çeki falan tanimladilar bana da. Kendi saticisindan asla sorun yaşamazsınız ama bazi saçma sapan firmalarin satışına müsaade ediyorlar ve sikayetlere rağmen kapatmiyorlar.

Bu tarz şeyler duyula duyula suistimal ediliyor sonra da vazgeciyorlar yapmaktan özellikle dh ölücüleri illallah ettirdiler firmaları. Kargo gecikince hediye çeki falan tanimladilar bana da. Kendi saticisindan asla sorun yaşamazsınız ama bazi saçma sapan firmalarin satışına müsaade ediyorlar ve sikayetlere rağmen kapatmiyorlar.

Ben de mahcup olduğumu belirttim temsilciye, sanki kasıtlı olarak böyle bir şeyi yapıyormuş izlenimi olmasın diye. Keşke değişim olsaydı ama buna da şükür tabii ki.

Bu olaydan bağımsız söylüyorum, Türkiye’de alışveriş yapacağım zaman önceliğim her zaman Amazon olmuştur, ülkenin en iyi alışveriş sitesidir net.

Amazon Türkiye tarafında bana göre bozulmaya başladı.

Normalde amazon prime aboneliğimi açık tutardım. Aylık parasını çekerdi. Fakat bir anda aboneliğimi iptal ettiler ve ödemenin gerçekleşmediğini söylediler. Banka hesabıma baktığım zaman ise para çekilmiş gözüküyordu. Amazon'a bunu bildirsem de yardımcı olmadılar. Bu olaydan beridir eğer ücretsiz oyun falan vereceklerse alıp direk iptal ediyorum hak ediyorlar çünkü. Paranın bir önemi yok burada. Sonuçta kendi hataları kaynaklı bir mağduriyet yaratma durumu mevcut.

1751203287245.webp

Bu kısımda yazmıyor iade süreci hakkında bir şey ama pazar günü olduğu için mi acaba?