ahmunife

Uzman
Herkese iyi günler. Dün bilgisayarında kasa değişimi sonrası 7800X3D işlemcimin aşırı ısınması ile konu açmıştım. Bu işlemcimi Lian Li galahad 360 mm ile kullanıyordum. Yakın zamanda TD500 kasadan HAF 700 kasaya geçince boşta 45 derece olan işlemcim 60 derece oldu. Her şeyi denememe rağmen eski sıcaklığımı yakalayamadım. Aklıma sadece artık böyle tesadüf olur mu bilmiyorum ama HAF 700 kasaya geçerken soğutucumla ilgili sorun yaşamış olabilir miyim ve bunu nasıl anlarım? Şöyle ki pompa çalışır RPM değerlerini görebiliyorum ama soğutucu fanları arttırsam da azaltsam da sıcaklıkta değişme olmuyor.

Herkese iyi günler. Dün bilgisayarında kasa değişimi sonrası 7800X3D işlemcimin aşırı ısınması ile konu açmıştım. Bu işlemcimi Lian Li galahad 360 mm ile kullanıyordum. Yakın zamanda TD500 kasadan HAF 700 kasaya geçince boşta 45 derece olan işlemcim 60 derece oldu. Her şeyi denememe rağmen eski sıcaklığımı yakalayamadım. Aklıma sadece artık böyle tesadüf olur mu bilmiyorum ama HAF 700 kasaya geçerken soğutucumla ilgili sorun yaşamış olabilir miyim ve bunu nasıl anlarım? Şöyle ki pompa çalışır RPM değerlerini görebiliyorum ama soğutucu fanları arttırsam da azaltsam da sıcaklıkta değişme olmuyor.
1726057444042.webp

Şu anki kasanızdaki ön fanların rpm hızı bu, birde eski kasanızdaki ön panel fanlarını takıp deneyin kasa hava akışını.
Bunu denediyseniz, pompa arızalı ise takırtı(Benim eski sıvı soğutucum bozulduğunda bu şekilde olmuştu) gibi ses çıkartıyor olması lazım. Sıvı soğutucuyu birde başka bilgisayarda deneyin.

Bir de sıvı soğutucu fanlarının yönünü nasıl bağladınız? Havayı içeriden dışarıya atacak şekilde mi yoksa dışarıdan içeriye alacak şekilde mi?

Eki Görüntüle 82515
Şu anki kasanızdaki ön fanların RPM hızı bu, bir de eski kasanızdaki ön panel fanlarını takıp deneyin kasa hava akışını.
Bunu denediyseniz, pompa arızalı ise takırtı(benim eski sıvı soğutucum bozulduğunda bu şekilde olmuştu) gibi ses çıkartıyor olması lazım. Sıvı soğutucuyu bir de başka bilgisayarda deneyin.

Bir de sıvı soğutucu fanlarının yönünü nasıl bağladınız? Havayı içeriden dışarıya atacak şekilde mi yoksa dışarıdan içeriye alacak şekilde mi?

Hocam sıvı soğutucu üste montaj ve fanlar içeriden dışarı hava verecek şekilde konumlandırılmış şekilde ayrıca pompadan olağan dışı bir ses bulunmamakta.