Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eskolaz

Üyecik
İyi günler, yeni bir kasa topladım fakat anakartımda 1 adet CPU fan, 2 adet kasa fanı girişi mevcut.

1 tane kasa fan girişine öndeki 3 fanı bağlayacağım. CPU fan girişine sıvı soğutmanın pompasını bağlayacağım. Kalan 1 adet kasa fan girişine de sıvı soğutmanın fanlarını bağlayacağım, fakat egzoz fan boşta kalıyor. Aklıma şöyle bir şey geldi sıvı soğutmanın aşağıdaki gibi bir çoklayıcısı mevcut, 2 tanesine fanları üçüncüsüne de egzoz fanını taksam sonra bunu kasa fana taksam bir sorun yaşar mıyım?

IMG_0909.webp
IMG_0910.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler, yeni bir kasa topladım fakat anakartımda 1 adet CPU fan, 2 adet kasa fanı girişi mevcut.

1 tane kasa fan girişine öndeki 3 fanı bağlayacağım. CPU fan girişine sıvı soğutmanın pompasını bağlayacağım. Kalan 1 adet kasa fan girişine de sıvı soğutmanın fanlarını bağlayacağım, fakat egzoz fan boşta kalıyor. Aklıma şöyle bir şey geldi sıvı soğutmanın aşağıdaki gibi bir çoklayıcısı mevcut, 2 tanesine fanları üçüncüsüne de egzoz fanını taksam sonra bunu kasa fana taksam bir sorun yaşar mıyım?

Eki Görüntüle 145993Eki Görüntüle 145994

Sorun yaşamazsın.

Soğutucunun tam modelini söyler misiniz?
Thermalright frozen prism 240mm
Fanlarla ilgili şöyle bir metin buldum
Ürün Açıklaması
TL-E12-S V2 ÖZELLIKLERI:
Boyut: L120 mm x W120 mm x H25 mm
Nominal Hız: 1850 RPM ±%10 (Maks.)
Gürültü Seviyesi: 27 dBA (MAKS)
Hava Akışı: 70,4 CFM (MAX)
Hava Basıncı:2.64 mm H2O (MAX)
Amper: 0,18 A
Bağlayıcı: 4 PIN PWM
ARGB Konektörü: 3 PIN 5V
Rulman Tipi: S-FDB Rulman

O beyaz olan PWM sinyal portuymuş, sıvı soğutmanın fanlarını beyaz ve yanındakine takacaksınız, diğer fanı sondakine takabilirsiniz.

3 port olmasının sebebi 360 mm içinde kullanılıyor aynı çoklayıcı.

O beyaz olan PWM sinyal portuymuş, sıvı soğutmanın fanlarını beyaz ve yanındakine takacaksınız, diğer fanın sondakine takabilirsiniz.

3 port olmasının sebebi, 360 mm içinde kullanılıyor aynı çoklayıcı.
Egzozu siyaha takıyorum en kötü bir tane çoklayıcı alır egzozu da onunla takarım.

Son düzenleyen: Moderatör: