Hellmonger 49

Uzman

Bu modeller arasında kaldım. Aslında ekranlı olması, dereceleri göstermesi çok avantaj, çok işe yarıyor. Ancak soğutma performansı ve sessizliği de önemli.

Arctic'i eledim, 3000 RPM'de yapabileceği sesi tahmin edebiliyorum. Ayrıca sorunlu çıkma olasılığı da fazla, yorumlarda çok karışık. Çok tercih edilse de kafam karışık.

9700X ile kullanacağım, 105 watt da kullanıyorum, 142 watt çekiyor. PBO -15'de. Şu an bir çift kule tipi var. Bu sıcak havalarda boşta 50'lerde, C23'te 92'ye çıkıyor.

Bilmiyorum, gerekli mi sıvı soğutma ama daha iyi bir sonuç olur mu? Termal macun düzgün sürülü, MX-7 var.

Hangi soğutucuyu kullanıyorsun? Çift Kule'ler genelde çoğu AiO'dan iyi oluyor.

Bunu kullanıyorum MX-7 sürülü montaj da vs sıkıntı yok. Thermalright contact frame de takılı.

Yani oyunlarda falan S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl oynuyorum işlemci 75-80'lere dayanıyor. Bayağı ısınıyor kasa da üstte 2 altta 2 140 fan önde 2 tane 160'lık fan var. Arka egzoz da 140 Lian Li 216 her taraftan hava alıyor evet evler çok sıcak ama bilemedim. Fan eğrisi de yaptım yani sesli de çalışıyor.

MX-7 sürülü montaj da vs sıkıntı yok. Thermalright contact frame de takılı.

Fanları RPM değeri ve statik hava basıncı, soğutma süresini etkiler, teknik olarak ikisi de soğutur ama, sıvı soğutma her saniye stabil serinlik sağlar. Hangi işlemci için bakıyorsun? 9700X için ocypus bile çok yeterli ama, ASUS LC alıp geçin derim.

@RapidLemming955 senin 9700X işlemci verilerini paylaşır mısın, yükte ocypus kaç derecede kalıyor, 58 derece diye hatırlıyorum.

Fanları RPM değeri ve statik hava basıncı, soğutma süresini etkiler, teknik olarak ikisi de soğutur ama, sıvı soğutma her saniye stabil serinlik sağlar. Hangi işlemci için bakıyorsun?

9700X PBO açık Auto kullanıyorum curve -15 altını daha fazla olmuyor. +Boost hızı yok. 100MHz versem yine kilitlenme yapıyor arada. 105 watt da 142 watt çekiyor. Thermal throttle da 95 yapılı şekilde.