@Ayhan Dönmez Frame'in AM5'te işlevsiz olduğunu biliyordum da problem yarattığını ilk kez gördüm. Intel'de IHS ince diye öneriliyordu bir ara.

Intel'de halen daha faydalı, AM5'te şikayetler ardı arkası kesilmez. Kare soket yapısı nedeniyle faydası yok, IHS kalın. Intel'den durum çok farklı. Kullanıp da sorun yaşamıyorum diyen ya tez vakitte yaşayacak ya da çok şanslı. Kendim 2 farklı anakartta deneyim ettim, oradan biliyorum. Faydası 1 derece vs. zaten AM5'te veyahut yok. Soğutucu bakır blok temas yüzeyi ve macun mevzusu ile ilişkili, başka esprisi yok. En ideal koşullarda bile problem yarattığı oluyor, normal kullanıcı stok ILM'deki pressure'ı bu çerçevede ayarlaması imkansıza yakın.

Bu tepe model, benim ilettiğim RS yeterli gelir. Zaten 65 W kullanıyormuş, abartı seven birisi değil. 200-300W çektirecekse Atmos II alıp push-pull yapar. Normal kullanıcıya çok yaramaz. F/P algısı 5-6k bandında. 2-3 model harici pek alınası model yok şu anda, indirim beklemek lazım öteki türlü. RS 360'lar iyi.

105 watt kullanıyorum hocam 65 değil 142 watt Max çekiyor. PBO Auto olarak kullanıyorum.

Bu ASUS Prime LC olanı beğendim fiyat daha fazla çıkamam zaten.

Bir korkum daha var oda Thermalright vs gibi markalar ne kadar güven veriyor? Misal olmadı değil yani sıvı kaçırdığında vs sisteme bir zarar verdiğinde bunları karşılıyor mu? Muhatap kim? Misal ASUS MSI hepsinin Türkiye servisleri vs var ama bunlarda genelde hep birebir değişim diyor yani Gaming.Gen.TR satıyor ama 2 yıl birebir değişim garantisi diyor benim sistem yansa gitse bugün bir RAM olmuş 30k ben sistemi nasıl dizerim tekrar? Bana garantisi olan bir marka lazım. Yoksa cidden çok uygun markalar var. 2500'e de var. Ama ben istiyorum ki malı sağlam kazığa bağlayayım. Bir şey olduğunda arkasında duracak firma olsun.

Tabii şimdi demeyin hani felaket tellallığı yapıyorsun gibi ama insan düşünüyor hocam bugün bir elektrik gidiyor adam bir priz koruma takmayınca bütün malları gidiyor. Hani olur olur hesabı her şey pahalı olduğu için böyle düşünüyoruz.

O contact frame i sökeceğim. Yerine anakartın kendisininkini takacağım. Sıkma konusunda abanmadan durduğu yerde bitirmek gerekiyor diye biliyorum öyle yapacağım.

105 watt kullanıyorum hocam 65 değil 142 watt Max çekiyor. PBO Auto olarak kullanıyorum.

Bu ASUS Prime LC olanı beğendim fiyat daha fazla çıkamam zaten.

Bir korkum daha var oda Thermalright vs gibi markalar ne kadar güven veriyor? Misal olmadı değil yani sıvı kaçırdığında vs sisteme bir zarar verdiğinde bunları karşılıyor mu? Muhatap kim? Misal ASUS MSI hepsinin Türkiye servisleri vs var ama bunlarda genelde hep birebir değişim diyor yani Gaming.Gen.TR satıyor ama 2 yıl birebir değişim garantisi diyor benim sistem yansa gitse bugün bir RAM olmuş 30k ben sistemi nasıl dizerim tekrar? Bana garantisi olan bir marka lazım. Yoksa cidden çok uygun markalar var. 2500'e de var. Ama ben istiyorum ki malı sağlam kazığa bağlayayım. Bir şey olduğunda arkasında duracak firma olsun.

Tabii şimdi demeyin hani felaket tellallığı yapıyorsun gibi ama insan düşünüyor hocam bugün bir elektrik gidiyor adam bir priz koruma takmayınca bütün malları gidiyor. Hani olur olur hesabı her şey pahalı olduğu için böyle düşünüyoruz.

O contact frame i sökeceğim. Yerine anakartın kendisininkini takacağım. Sıkma konusunda abanmadan durduğu yerde bitirmek gerekiyor diye biliyorum öyle yapacağım.

Yıllardır öneriliyor bu modeller, 2-3 yılı aşkın süredir diyeyim her 2 forumda da. Sıvı sızdırma kaynaklı sorun yaşayana denk gelmedim. Çok şanssızlık olur. Muhatap bulursunuz, yetkili ve GGTR sorumluluk alacaktır böyle bir durumda gerekli kanıtları ilettiğinizde. Firmadan da tabii gerekli bilgiyi almakta fayda var. Onun haricinde 3 büyük markadan ASUS, MSI vs. muhatap var, evet ama yetkili konusunda hep bir işi yokuşa sürme mevcut. En kötü senaryoda uğraşman gerekecek, THH yoluna gidenler dahi var. Bu ihtimali aklından çıkarmanı öneriyorum o yüzden, sorun yaşayacağını sanmam bu konu özelinde önerilen modellerde. Ara ara kontrol etmekte fayda var tabii. Her AIO kaderi bellidir, 5090'lık çok sisteme ne AIO'lar takıldı, bir bilseniz. Tıkır tıkır kullanıyor adamlar.

Bana göre sıralama; Cooler Master, Corsair, ASUS ROG STRIX, Lian Li. Onda sıkıntı yok. Saydığın ürünler işin zirvesi sayılır hocam ona lafım yok. Sadece bu titan modelini kullanmadım, yakın zamanda onu deneyimlerim bakalım.

Hocam, sizin dediğiniz ASUS'u alacağım. Üste takacağım hortumun sağdan ya da soldan gelmesi şartı var mı?

Çünkü benim arka taraf biraz sıkışık gibi; kasa Lian Li 216.

Ön taraftan getireceğim.

Bir korkum daha var oda Thermalright vs gibi markalar ne kadar güven veriyor?

Thermalright ASUS kadar sağlam bir markadır, markayı bir kenara bırakalım, hangi marka sıvı soğutucu olursa olsun, kontrol etmeye kutusundan başlayın, iç kısımda nem ya da yağımsı bir sıvı lekesi var mı kontrol edin, aynı şekilde soğutmanın blok kısmı ve hortumlarını kontrol edin, ıslaklık nem olmadığı sürece sorun yok. Bir de montajdan sonra aktif halde kontrol edersiniz işlem tamamlanmış olur, tedbir iyidir.

Kasa bu mu?

Thermalright ASUS kadar sağlam bir markadır, markayı bir kenara bırakalım, hangi marka sıvı soğutucu olursa olsun, kontrol etmeye kutusundan başlayın, iç kısımda nem ya da yağımsı bir sıvı lekesi var mı kontrol edin, aynı şekilde soğutmanın blok kısmı ve hortumlarını kontrol edin, ıslaklık nem olmadığı sürece sorun yok. Bir de montajdan sonra aktif halde kontrol edersiniz işlem tamamlanmış olur, tedbir iyidir.

Kasa bu mu?

Evet kasa bu şimdi düz hava soğutmada 55mm desteği var sığıyor normal şartlarda. Sıvı soğutma modunda ise anakart aşağı çekiliyor ama hiç yapasım yok :D çok uğraştırıcı olacak her şey sökülecek vs direk takacağım biraz anakartın üstünü kapatsa da olsun ne yapalım. Sadece arka fan kısmı 140mm dibi dibine gibi olacağı için oradan hortum sığmaz gibi geldi

Kontrolleri yapacağım hocam sağ olun.

Evet kasa bu şimdi düz hava soğutmada 55mm desteği var sığıyor normal şartlarda. Sıvı soğutma modunda ise anakart aşağı çekiliyor ama hiç yapasım yok :D çok uğraştırıcı olacak her şey sökülecek vs direk takacağım biraz anakartın üstünü kapatsa da olsun ne yapalım. Sadece arka fan kısmı 140mm dibi dibine gibi olacağı için oradan hortum sığmaz gibi geldi

Kontrolleri yapacağım hocam sağ olun.

Frame sökerken aralara macun dolacağı için işlemciyi de beraberinde kaldırabilir, ona dikkat et. Aniden sokete vs. düşerse pinleri bükebilir. Bir parmakla bastır o yüzden çekerken, aklında olsun. Orijinal çerçeve montajı basit zaten, o olması gerektiği gibi olacak. Dönmediği yerde salarsın vidaları. Prime 360 AIO başarılı model, Amazon satıcılı tercih edeceksin zaten, sorun yaşamazsın.

Hatırladığım kadarıyla bu AM5 Frame, @Picky 'de noktalanma yapmıştı X3D'de. O yüzden sen de işlemcinin arka yüzünü noktalanma var mı yok mu diye kontrol et. @Hellmonger

3D v-cache silikonun duvarlarından da olabilir noktalanma muhabbeti, dikey katman, silikon kalıbı muhabbetinden, tabii kesin değil ama, X ve 3D modelini aynı senaryoda denemek gerekli, X3D de silikon kalıbı için katmanı tıraşlayıp dikey koyuyorlar ya, noktalanma durumunu buraya bağlıyorum, 9700X te silikon kalıbı iki tane klavye tuşu gibi. Vaktim olsa denerim ama, işten güçten vakit yok.

3D v-cache silikonun duvarlarından da olabilir noktalanma muhabbeti, dikey katman, silikon kalıbı muhabbetinden, tabii kesin değil ama, X ve 3D modelini aynı senaryoda denemek gerekli, X3D de silikon kalıbı için katmanı tıraşlayıp dikey koyuyorlar ya, noktalanma durumunu buraya bağlıyorum, 9700X te silikon kalıbı iki tane klavye tuşu gibi. Vaktim olsa denerim ama, işten güçten vakit yok.

@Yakuza anlar o işten, şu Frame peynir ekmek gibi sattı. Çok sıkıntı çeken var, o yüzden bu konu özelinde onun üzerinde durulması iyi oldu. AIO da yeterli, bazen indirime girdiği oluyor. Şu anki fiyatı gerçi bu model özelinde çok F/P denemez ama İncehesap GG'de ben bu modeli 4-4.5 bandına hatırlıyorum geçenlerde. Amazon'da taksit avantajı olabilir.