YunaUK

Becerikli
Merhaba,

6 yıldır sivilcelerim giderek artıyor. Sivilcelerimi azaltmak için birçok yöntem denedim. Bunun dışında eczaneden ilaç alıp kulandım ama etki etmedi.

Sivilceler nasıl geçer ve sivilce için hangi ilaç ve serumlar kullanılmalı? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Reçeteli bir merhem olarak Benzoxin deneyebilirsin. Benim yanağımda aylarca geçmeyen bir sivilce çıktığında kullanmıştım tek gecede büyük ölçüde azalttı. Hem de alnımdakileri de neredeyse kökten bitirdi. Ancak bende olmasa da bazı kişilerde yanma hissi oluşturabiliyormuş dikkatli olmak lazım. Ayrıca aşırı yağlı ve şekerli gıdaları azalt.
Bu arada Benzoxin sürdükten sonra güneşe çıkma, cildinde iz bırakabilir. Gece yatmadan önce sür, sabah kalkınca sabunlu suyla yıka.

Reçeteli bir merhem olarak benzoxin deneyebilirsin. Benim yanağımda aylarca geçmeyen bir sivilce çıktığında kullanmıştım tek gecede büyük ölçüde azalttı. Hem de alnımdakileri de neredeyse kökten bitirdi. Ancak bende olmasa da bazı kişilerde yanma hissi oluşturabiliyormuş dikkatli olmak lazım. Ayrıca aşırı yağlı ve şekerli gıdaları azalt.
Bu arada benzoxin sürdükten sonra güneşe çıkma, cildinde iz bırakabilir. Gece yatmadan önce sür, sabah kalkınca sabunlu suyla yıka.

Anladım teşekkür ederim ayrıca receteyi sağlık ocağındada veriyorlar mı ve Trendyol vb sitelerde satılan sivilce serumlarını önerir misiniz yorumlara baktığımda coğu kişi memnun kalmış.

Yaşa bağlı olarak da sivilce çıkabilir. 15 yaşları civarındaysan eğer (yaş belirtilmemiş) bu dönemlerde testosteron hormonu aşırı salgılandığı için sivilce miktarı da artacaktır. Yaşın daha büyükse yağlı şeylerden kesinlikle uzak dur, özellik cips ve patlamış mısır. Aşırı yağ ve tuz bulunduğu için sivilce daha çok çıkıyor. Kendim de denemiştim, yağlı ve tuzlu yiyecekleri azalttığımda etkisini fark ettim. Onun dışında lise çağlarındaysan birkaç sivilce çıkması normal.