Th3RealKayseriLee
Yetkin
Thin ve Cyborg modelleri sıkıntılı. Diğerleri hakkında kötü bir şey duymadım.
Her konuşan biliyor demek değil bu. @incii hocam haklı bu konuda. Zaten ROG ve Zephyrus diye ayıran birinden ne bekliyorsunuz ki? ROG, Republic of Gamers demek. Bahsettiği amiral gemileri STRIX ve Zephyrus kasalar.
@Zeitnot hocam sizin öneriniz var mı? @Koneko Toujou
Katılmıyorum. ROG çatı marka olabilir evet; ancak satılıyorken başına ROG yazılıyor yani kelime oyunu yapmıyorum, olanı söylüyorum.ROG çatı marka evet ama STRIX saf performans kasasıyken Zephyrus premium ince kasadır. Yani karakterleri ve hitap ettikleri kitle tamamen farklı. Ben orada segment ve mühendislik farkını anlatıyorum sen kalkmış bana sözlük tanımı yapıyorsun. Marka broşürü ezberleyeceğine aç da iki tane termal test veya devre şeması oku. Teknik veriye verecek cevabın yoksa terminoloji arkasına sığınma.
Katılmıyorum. ROG çatı marka olabilir evet; ancak satılıyorken başına ROG yazılıyor yani kelime oyunu yapmıyorum, olanı söylüyorum.
https://rog.asus.com/tr/laptops/rog-strix-series/
https://rog.asus.com/tr/laptops/rog-zephyrus-series/
Yani anlayacağınız farklı ürünler. Hitap ettikleri kitle farklı olabilir ancak STRIX kasanın saf performans olduğunu net olarak kanıtlayan herhangi bir argüman yok. Eğer kıyas yapıyorsak RTX 5080 ROG STRIX kasa, RTX 5080 Zephyrus Kasa'yı saf güçte tokatlar (aynı watt değerine sahiplerse fark çok olmayacaktır çünkü limitleri aynı). Anlamadığın bir yer olursa rica ediyorum tekrardan yanıtlayabilirsin. Gelelim Zephyrus kısmına: Zephyrus daha çok iş yapan insanlar için evet; ancak bu, oyun oynayacak "saf" kas gücü isteyen insanlar alamayacak demek değil. Daha çok ağırlıktan ödün verilmesi amacıyla geliştirilmiş bir seri; yoksa 5080M gibi bir GPU koyacaklarını hiç düşünmüyorum. Ayrıca "marka broşürü ezberleyeceğine aç da iki tane termal test, devre şeması oku" dediğiniz kısmı saçma buldum; teknik veriye verecek cevabım da gördüğünüz kadarıyla var. En sona bir not daha düşmek istiyorum: ROG yani "republic of gamers", ASUS'un oyunculara özel geliştirdiği serisi. Yani STRIX ve Zephyrus kasalar aynı başlık altındaysa onları saf güç ve premium ince kasa diye ayırmak saçma.