Sizce 4+4+4 eğitim sisteminde bir değişikliğe gidilmeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ömer_Yeter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 326
  • Etiketler Etiketler
    sizce

Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Liseler sadece akademik olarak ve zanaat-sanat yeteneği olanların gideceği okullar olmalı. Yeterliliklere sahip öğrenciler için zorunlu olmalı. Veli çocuğun okumasını engellememeli. Yeterliliğe sahip olmayanlar liseye gitmemeli üniversitede olduğu gibi.
Ortaokullar 5. sınıf öğrencinin düzeyinin ilgisinin yeteneklerinin belirlendiği sınıf olmalı.6. sınıftan itibaren lisede olduğu gibi bölümlere ayrılmalı, akademik bölümler ve meslek bölümleri olarak ayrılmalı.
Daha az öğrenci olacağı için 15 kişilik sınıflarda nitelikli eğitim verilebilir.
Hem zorla okutulan öğrencilerin isteksizliği ortadan kaldırılmış olur hem de başarılı ve istekli öğrencilerin uyum içinde olduğu sınıflar oluşturulmuş olur.
Okuyacak yeterliliğe sahip olmayan öğrencilere harcanması planlanan lise ve üniversite kaynakları da bu kişilerin geleceğine yatırım olur.

Sorun sistem degil, uygulama. 20 yilda 20 defa sistem degistirip birinde bile basarili olamiyorsan artip o uygulayiciyi degistirirsin, sistemi degil.

Bence garip olur, çünkü zaten çoğu ülke zorunlu eğitim süresini artırıyor.

Türk futbolu ile eğitim sisteminin hala sayıları değiştirerek bir şeyleri düzeltebileceğini düşünmesi çok mizahi geliyor bana. 1+1+1+1.... yapalım herkes mutlu olsun.

Sorun sistem degil, uygulama. 20 yilda 20 defa sistem degistirip birinde bile basarili olamiyorsan artip o uygulayiciyi degistirirsin, sistemi degil.
Zaten uygulama doğru olsa bile muhakkak az da olsa çürükler gene çıkar her sistemde illaki çürük vardır çünkü her şeyden önce insanlar arasında bireysel farklılıklar var. Bu sistemi kötü yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…