Tamam, sorunun çözümü uyutmak değil. İstediğin kadar uyut, sorun çözülmeyecek. Tekrardan diyorum, bana bir örnek ülke ismi ver; böyle yapılmış mı? Yapılması gereken, hepsini sistematik yapmak. Bu masraflı olabilir, gerekirse yapılacak.Hükümetin kötü olduğunu düşünürsek yapılabilecek tek hareket uyutmak(Ötenazi) olur.
N'apılmasını bekliyorsun? Düzgün barınak yapmayı başaramayan hükümetin hayvanları ölüm kamplarında toplamasını mı?
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?SF26
Üstün
He şimdi benim hayvan düşmanı olduğumu söyleyecekler çıkabilir; 2 yıl öncesine kadar iş yerimizde ülkede neredeyse hiç görülmeyen Napoli Mastifi'nin yanı sıra Amerikan Akitası ve Doberman vardı. Ayrıca evimin çevresindeki neredeyse 20 kediye ve 3 köpeğe de ben bakıyorum. Sağ olsun evimizin altındaki iş yerinin arka tarafı çok büyük olduğu için köpekleri oraya alabiliyoruz.
Türkiye'de Sokak Köpeği Sorunu Nasıl Çözülür? - Evrim Ağacı
Sokak köpekleri (veya bilimsel literatürdeki isimleriyle "serbest dolaşan şehir köpekleri"), şehirlerde yaşayan, sınırlandırılmamış
evrimagaci.org
SF26
Üstün
Birincisi; Senin ülkenin ekonomisi yok. Masraflarını hesaba katmak zorundasın. İkincisi, ülke ismi vermeme gerek yok. Gerekirse bu başıboş sokak köpeklerini uyutma durumunu uygulamış ilk ülke olarak önayak olacaksın ama bu işi yapacaksın.Tamam, sorunun çözümü uyutmak değil. İstediğin kadar uyut, sorun çözülmeyecek. Tekrardan diyorum, bana bir örnek ülke ismi ver; böyle yapılmış mı? Yapılması gereken, hepsini sistematik yapmak. Bu masraflı olabilir, gerekirse yapılacak.
Bitlis'teki 9 yaşındaki Esma'nın ya da 70 yaşındaki Ahmet Dede'nin 50 köpeğin saldırısına uğramasına göz yumamam.
Hayvanların kaburgalarındaki kemikler sayılacak hâle gelmiş açlıktan. Hayvanları daha beslemeyi beceremeyen ülkede sokak köpeği sorununu çözmeyi bekliyorsunuz. Yazık halimize.Her şeyde olduğu gibi, bu konuda da bilimi takip etmek zorundasınız.![]()
Türkiye'de Sokak Köpeği Sorunu Nasıl Çözülür? - Evrim Ağacı
Sokak köpekleri (veya bilimsel literatürdeki isimleriyle "serbest dolaşan şehir köpekleri"), şehirlerde yaşayan, sınırlandırılmamışevrimagaci.org
Uygula, sonuç değişmeyecek; aynı olacak, belki de daha fazla artış olacak. Çünkü yapıldı ve sonuç değişmemişti. Ekonomi kötü olabilir; çözüm ne ise, onu yapacaksın.Birincisi; Senin ülkenin ekonomisi yok. Masraflarını hesaba katmak zorundasın. İkincisi, ülke ismi vermeme gerek yok. Gerekirse bu başıboş sokak köpeklerini uyutma durumunu uygulamış ilk ülke olarak önayak olacaksın ama bu işi yapacaksın.
Bitlis'teki 9 yaşındaki Esma'nın ya da 70 yaşındaki Ahmet Dede'nin 50 köpeğin saldırısına uğramasına göz yumamam.
Hayvanların kaburgalarındaki kemikler sayılacak hâle gelmiş açlıktan. Hayvanları daha beslemeyi beceremeyen ülkede sokak köpeği sorununu çözmeyi bekliyorsunuz. Yazık halimize.
Türkler itler bizi öldürmesin ama bakılsınlar diye vergi vermek zorunda değil, bu kadar basit.Birincisi; Senin ülkenin ekonomisi yok. Masraflarını hesaba katmak zorundasın. İkincisi, ülke ismi vermeme gerek yok. Gerekirse bu başıboş sokak köpeklerini uyutma durumunu uygulamış ilk ülke olarak önayak olacaksın ama bu işi yapacaksın.
Hayvanların kaburgalarındaki kemikler sayılacak hâle gelmiş açlıktan. Hayvanları daha beslemeyi beceremeyen ülkede sokak köpeği sorununu çözmeyi bekliyorsunuz. Yazık halimize.
SF26
Üstün
Ekonomi kötü falan değil, ekonomin yok yok. Anlamak istemiyor musun?Uygula, sonuç değişmeyecek; aynı olacak, belki de daha fazla artış olacak. Çünkü yapıldı ve sonuç değişmemişti. Ekonomi kötü olabilir; çözüm ne ise, onu yapacaksın.
Ben bu ülkemin evlatlarının, yaşlılarının hayvanların saldırısına uğrayıp ölmesinden bıktım artık. Siz galiba mama satan kadrodansınız ki bu kadar fazla savunuyorsunuz bu hayvan haklarını(!).
Benim ülkemin evlatlarını hayvanlar öldürüyorsa bunun önlemi o hayvanların öldürülmesidir. O hayvanlar 2 fare temizleyecek diye benim ülkemin insanı ÖLEMEZ!
Buna karşıt her cevabınızda bu mesajı aynen ileteceğim. Agresif mesaj atmamaya çalışıyordum ama artık yeter. Bu ülkenin evlatlarını sizin o çok sevgili sokak hayvanlarını katledecek, ben bu hayvanların ötenazi yoluyla ülkeden temizlenmesini isteyip barınakların toparlanmasını isteyeceğim ve siz karşı çıkacaksınız he? Yok öyle şey. Benim ülkemin Suriyelisi bile olsa bu ülkede bir insan köpekler yüzünden ÖL-ME-YE-CEK!
Köpek, kedi gibi değil. Sen ne yiyorsan, onu ver; aynısını yer. Mamaya gerek yok yani.Sizler de mama satan kişilere parayı vermeyi kesmedikçe çok yolumuz var.
SF26
Üstün
Hayvanları artıklarınla beslemek de çok iyi fikirmiş he.Köpek, kedi gibi değil. Sen ne yiyorsan, onu ver; aynısını yer. Mamaya gerek yok yani.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.