Doğu Asya genetik şansımı arttıran şey aslında, Samsunda doğmuş olmam. Anne tarafı çok fazla Ordulu içeriyordu E-Devletten baktığımda. Baba tarafından birkaçı Macar Budapeşteli görünüyor. Aralarında Tekirdağ da vardı. Ama çok detay vermez o. Daha da geriye gitmemiz lazım ama veri yok.
Merhaba. Genetik merakımdan ötürü şöyle bir deney yaptım. Önce Full Japon adamın fotoğrafını koydum, sonra da yavaş yavaş Japon adamın yüzüne kendi yüzümü oturttum. Video 3 dakikadır. Yavaşça izleyin derim. Doğu Asya'dan geçer miyim sizce? Avrupa ve Asya karışımı bence.
Siz en iyisi para biriktirin ve Ancestry'den DNA testi alın. Sonrasında ham veri dosyanızı MyHeritage, FamilyTreeDNA ve Gedmatch'e yükleyin, hepsinden bir görüş alın. Hem siz rahat edersiniz hem de neyin ne olduğunu daha iyi anlarsınız.
Bunu %100 bilemeyiz, tahminimce yoktur. Varsayım ve gerçeklikten uzak şekilde yaşamanız, hobileriniz vs. kişisel özellikleriniz, ırkınızı belirlemez. "Çekik gözlüyüm, asyalıya benziyor olabilirim" demek sadece kendinizi kandırmaktır. Ben pek benzetemedim o videoda da.
Yavaş geçiş yapılırsa şu videodakiler de birbirine benzer zaten:
Gerçeklere uyanıp hayal aleminden uzaklaşmanızı tavsiye ederim, vereceğim en akıl dolu tavsiye bu olur. Gidin bir test yaptırın ve detayları öğrenin, aileniz dediğiniz yerlerdeyse mantıken Türkiye Türk'ü oluyorsunuz. Bunu germenin, sorgulamanın mantığı çok abes kaçar. İyi Sosyaller.