Elma ısıran
Üstün
Soğuk arşiv ne demek?Soğuk arşiv için Microsoft Azure, AWS veya GCP var. En fazla AWS kullanılıyor.
Soğuk arşiv ne demek?Soğuk arşiv için Microsoft Azure, AWS veya GCP var. En fazla AWS kullanılıyor.
Yedeklendikten sonra neredeyse hiç gün yüzüne çıkmayacak. Önemli verileri pek kullanılmayan yere depolamak.
Her yiğidin harcı değil. Kırmak zor.Epey geliştiler fakat hala fiziki depolama kadar güvenli değiller, bir hacklenme girişimine bakar büyük çoğunluğu.
Proton kullanan çok az bir kesim var. Onu da uçtan uca diyorlar. Ancak o da kırılabilir. Tabii Google küresel şirket olduğu için, hedef o oluyor. En güzel parayı teknoloji devlerinden kazanıyorlar. Proton o kadar gelişik değil.Bulut depolama rahatlıktır. Proton Drive kullanıyorum kafam rahat.
Proton kullanan çok az bir kesim yok. Mail servislerini 200 milyona yakın insan kullanıyor. Genel olarak ücretli olduğu için az gözükebilir ancak bilinen servisleri var. VPN, Mail gibi. Uçtan uca şifrelemenin kırılması çok çok zor. Sana burada şifreleme yöntemlerini ve neden kırılmasının imkansıza yakın oldugunu anlatmayacağım.Proton kullanan çok az bir kesim var. Onu da uçtan uca diyorlar. Ancak o da kırılabilir. Tabii Google küresel şirket olduğu için, hedef o oluyor. En güzel parayı teknoloji devlerinden kazanıyorlar. Proton o kadar gelişik değil.
Proton Drive'daki dosyalara erişseler bile dosyalar şifreli olduğu için okunamaz haldeler. Proton'un ayrıcalığı bu işte. Google Drive ve diğer büyük teknoloji şirketlerinin bulut depolamalarında bu özellik yok. Verilerin mahremiyetini düşünen uçtan uca şifreli bulut hizmeti tercih etmeli. Şahsen Google Drive'dan Proton Drive'a taşındım. Gayet hızlı ve aşırı memnunum.Proton kullanan çok az bir kesim var. Onu da uçtan uca diyorlar. Ancak o da kırılabilir. Tabii Google küresel şirket olduğu için, hedef o oluyor. En güzel parayı teknoloji devlerinden kazanıyorlar. Proton o kadar gelişik değil.
Kesinlikle öyle. Proton çok güzel bir ekosistem yarattı. Hepsi uçtan uca şifreli ve reklam şirketlerine peşkeş çekilmiyor. En önemlisi ise kişisel bilgilerimizle ve verilerimizle yapay zeka eğitmiyorlar.Proton kullanan çok az bir kesim yok. Mail servislerini 200 milyona yakın insan kullanıyor. Genel olarak ücretli olduğu için az gözükebilir ancak bilinen servisleri var. VPN, Mail gibi. Uçtan uca şifrelemenin kırılması çok çok zor. Sana burada şifreleme yöntemlerini ve neden kırılmasının imkansıza yakın oldugunu anlatmayacağım.
%100 güvenli değil yine de. Ama teknoloji devi sıkı güvenlik alır diye düşünüyorum. Yapıyor da. @Recep Baltaş abimiz bile Google One kullanıyor. Kendisi cevap veririse durum anlaşılır. En iyisini Recep abim biliyor.Proton Drive'daki dosyalara erişseler bile dosyalar şifreli olduğu için okunamaz haldeler. Proton'un ayrıcalığı bu işte. Google Drive ve diğer büyük teknoloji şirketlerinin bulut depolamalarında bu özellik yok. Verilerin mahremiyetini düşünen uçtan uca şifreli bulut hizmeti tercih etmeli. Şahsen Google Drive'dan Proton Drive'a taşındım. Gayet hızlı ve aşırı memnunum.
Google Drive'dan daha "güvenilir" olduğu kesin. Dediğim gibi dosyalar uçta uca şifreli. Hiç kimse o dosyaları sahibinden başkası açamaz.%100 güvenli değil yine de. Ama teknoloji devi sıkı güvenlik alır diye düşünüyorum. Yapıyor da. @Recep Baltaş abimiz bile Google One kullanıyor. Kendisi cevap veririse durum anlaşılır. En iyisini Recep abim biliyor.