Eğer 2025'te halen bir şekilde kullanılabilse XP veya 7 kullanırdım. Bana kalırsa en kral işletim sistemleridir.

Şahsi kullanımımda 7 sonra 8.1 sonra XP sonra da 10 geliyor, 11 de gayet iyi ancak animasyon hızı hala çok kötü ancak çoklu çekirdek kullanımı ve paralel işlem kapasitesi daha iyi.

Favorimi söylemek için görsel kullanmak istiyorum. :)

Rover_suitcase.webp

Windows Vista'ya ısınamamıştım, ancak 7 uzun bir süre eşlik etti bana. Windows 10 ile ferahladım, 11 ile istediğim işletim sistemi imajını elde ettim. Favorim nostaljik ve sevgi açısından tabii ki XP, ancak W11 şuan kullandığım ve gerek tasarım, gerek performans en hoşuma giden işletim sistemi.

Günümüz modern sistemlerinde kullanılamayacağının bende farkındayım. Zaten hız ve stabilize anlamında dedim. Windows 10 ve 11 bu konuda Windows 8.1'in yanına yaklaşamaz. Windows 11'i iyi bir sistemde de kullansan illa bir hata yaşanıyor.
21H2'den beri sağlam sistemlerimde W11 kullandım, karşılaştığım tek hata başlat tuşunun kilitlenmesi olmuştu. Telemetri konusunda bu forumda da zamanında tartışması döndü. Yapılandırma ayarlarından direkt olarak kapatılabilen bir özellik telemetri.

"Hayır kapanmıyor, Windows geri açıyor, silinse de geri yükleniyor." gibi deli saçması söylemlerde bulunan kişilerde kanıt sunmadan konuşuyordu. Yani demem o ki programlara gerek kalmadan, servis ve tanılama kısımlarından silindiğinde ortadan kaybolan bir şey.

Son düzenleme: