Baylar aslında fakir olduğum için Tek Partili Sosyalist/Komünist biçim benim işime geliyor o yüzden ben bunu seçiyorum.
Daha çok çalışıp daha az para almak. :unsure:

Geldik mi yine o soruya :D
Sağlığa erişebilir ama en iyisine erişemez herkesin bütçesine göre hizmet alacak. Birisi bir atılım veya buluş neden yapsın vasıfsızın birisiyle aynı muameleyi görecekse ?

Ve eğer ben yönetecek olursam temel devlet kurumları olurdu. Eğitim, Askeri güç ve (tamamen olmasa bile) sağlık hizmetleri ücretsiz de sunulurdu. Tabii ki ücretsiz olmayacak hiç birisi ama gelir durumuna göre Liberalizmin uygulandığı diğer ülkeler gibi burs hizmeti elbet olacak. Kimse açlıktan ölsün demiyoruz ama vasıfsızın karnını doyurmak benim cebimden çıkıyorsa sıkıntı büyük :)
Kısaca, ülkenin 3/1'i yoksul veya yoksulluk sınırında yaşıyorsa ölecek. Umarım bir ülkeyi sen yönetmezsin.

Bak sana bu alıntıyı göstereyim;

"Türkiye Cumhuriyeti İslam Devleti Olarak Kuruldu.” Bu bir iddia değil, bir vakıadır ve bir gerçektir. Bu kitapta bunun belgelerini ve çok sağlam bilgilerini bulacaksınız. Bu bilgiler resmi tarih kitaplarında yok diye, ders kitaplarında anlatılmıyor diye veya televizyon programlarında konuşulmuyor diye gerçekleri yok farz edemeyiz. Yıllardan beri üzeri örtülen gerçekler ademe mahkûm edemeyiz.

Yani ilk olarak İslam Cumhuriyet idi, 7 sene falan. Sonra İsmet İnönü ve arkadaşlarının meclise teklifi ile Cumhuriyet oldu.

İnsanın insanı yönetmesinin neresi mantıklı? Yönetici kadrosunun zeka seviyesinden tut sosyo kültürel tüm kabiliyetinin yönettiğinden fazla olması gerekir. Şu an yönetici tayfaya bakalım mesela en basitinden günümüz çağında teknoloji ile alakalı şu forumdaki 18 yaşında biriyle bile bilgi birikim konusunda yarışamaz. Sene 2024 ama kafalar 90'larda 80'lerde bu soruya cevabı şu an yaşı 50 üzeri olan tüm insanlar öldüğü zaman verebilirim en azından kendi adıma.

Bak sana bu alıntıyı göstereyim;

"Türkiye Cumhuriyeti İslam Devleti Olarak Kuruldu.” Bu bir iddia değil, bir vakıadır ve bir gerçektir. Bu kitapta bunun belgelerini ve çok sağlam bilgilerini bulacaksınız. Bu bilgiler resmi tarih kitaplarında yok diye, ders kitaplarında anlatılmıyor diye veya televizyon programlarında konuşulmuyor diye gerçekleri yok farz edemeyiz. Yıllardan beri üzeri örtülen gerçekler ademe mahkûm edemeyiz.

Yani ilk olarak İslam Cumhuriyet idi, 7 sene falan. Sonra İsmet İnönü ve arkadaşlarının meclise teklifi ile Cumhuriyet oldu.
Kaynakça?

Daha çok çalışıp daha az para almak. :unsure:

Beyefendi Hayati güvencen oluyor en azından.
  • Devlet iş buluyor sana uygun hala işin bile yoksa gene de maddi destek sağlanıyor.
  • Evlerde ücretsiz barınma.
  • Ücretsiz sağlık.
  • Ücretsiz eğitim.
Şu an Türkiye de ev almak benim gibi biri için imkansız
Not: Her sistemin avantajları be dezavantajları vardır ben kendi çıkarıma göre seçtim bu düşünceyi.

İnsanın insanı yönetmesinin neresi mantıklı? Yönetici kadrosunun zeka seviyesinden tut sosyo kültürel tüm kabiliyetinin yönettiğinden fazla olması gerekir. Şu an yönetici tayfaya bakalım mesela en basitinden günümüz çağında teknoloji ile alakalı şu forumdaki 18 yaşında biriyle bile bilgi birikim konusunda yarışamaz. Sene 2024 ama kafalar 90'larda 80'lerde bu soruya cevabı şu an yaşı 50 üzeri olan tüm insanlar öldüğü zaman verebilirim en azından kendi adıma.
Bu ülkenin bu halde olması genel olarak başarısız siyasetçiler ve ordu yönetimi yüzünden.

Beyefendi Hayati güvencen oluyor en azından.
  • Devlet iş buluyor sana uygun hala işin bile yoksa gene de maddi destek sağlanıyor.
  • Evlerde ücretsiz barınma.
  • Ücretsiz sağlık.
  • Ücretsiz eğitim.
Şu an Türkiye de ev almak benim gibi biri için imkansız
Not: Her sistemin avantajları be dezavantajları vardır ben kendi çıkarıma göre seçtim bu düşünceyi.

Yine de bir ülkenin bu şekilde yönetilmesi mantık dışı.

Kitap var mı?

Kısaca, ülkenin 3/1'i yoksul veya yoksulluk sınırında yaşıyorsa ölecek. Umarım bir ülkeyi sen yönetmezsin.
Bunu böyle yorumluyorsan kolay gelsin.
Hocam ama birinin vasıflı ya da vasıfsız olması tamamen doğuştan gelen bir şeye bağlıdır. Herkes aynı çalışma iradesini gösteremez yani. Bence bir taraftan halk yönetilmelidir.
Burada bahsettiğin doğuştan gelen şey fiziksel/zihinsel engelse kabul edilebilir. Onun dışında edilemez.

Arkadaşlar ben kimse ölsün gebersin demiyorum. Vasıfsız eleman bir buluş sahibi ile aynı hizmeti görmemeli/göremez bu yeni buluş yapacak kişiyi etkiler kişi der ki "Ben neden tek işi kafede dolaşan ile aynı muameleyi göreyim." Bu iş teşvik işi sonu herkese yararlı oluyor. Dünya olduğu yerde kalsa bir nebze dediğinizi anlayacağım da milyonlarca olanak çıkıyor sağdan soldan teknoloji durmuyor.

Ha eğer öyle bir yaşantı istiyorsanız Küba'ya gidebilirsiniz tam sizlik sağlık bedava.