Yine de bir ülkenin bu şekilde yönetilmesi mantık dışı.

Kitap var mı?

Bunu böyle yorumluyorsan kolay gelsin.

Burada bahsettiğin doğuştan gelen şey fiziksel/zihinsel engelse kabul edilebilir. Onun dışında edilemez.

Arkadaşlar ben kimse ölsün gebersin demiyorum. Vasıfsız eleman bir buluş sahibi ile aynı hizmeti görmemeli/göremez bu yeni buluş yapacak kişiyi etkiler kişi der ki "Ben neden tek işi kafede dolaşan ile aynı muameleyi göreyim." Bu iş teşvik işi sonu herkese yararlı oluyor. Dünya olduğu yerde kalsa bir nebze dediğinizi anlayacağım da milyonlarca olanak çıkıyor sağdan soldan teknoloji durmuyor.

Ha eğer öyle bir yaşantı istiyorsanız Küba'ya gidebilirsiniz tam sizlik sağlık bedava.
Valla beyefendi ben Küba vatandaşı olmak isterdim.

Şu an ülkemizin yönetim sistemi biraz daha iyileştirilmeli, halkımız eğitilmeli ve yatırımlar yapılmalıdır. Bunlar çözüldüğü zaman ülkemiz çok güzel olacak.

Halkımız eğitilmeli derken burada yanlış anlaşılmak istemem. Ülkemizin insanı genel olarak ahlaklı, şefkatli insanlar. Eğitilmeli dediğim kısım, insanlara saygı göstermeyen, bela çıkaran, kanun tanımayan, hayatını ve insanların hayatını mahveden bir birey olmadan ağacı yaşken eğmeli yani.

Arkadaşlar ben kimse ölsün gebersin demiyorum. Vasıfsız eleman bir buluş sahibi ile aynı hizmeti görmemeli/göremez bu yeni buluş yapacak kişiyi etkiler kişi der ki "Ben neden tek işi kafede dolaşan ile aynı muameleyi göreyim." Bu iş teşvik işi sonu herkese yararlı oluyor. Dünya olduğu yerde kalsa bir nebze dediğinizi anlayacağım da milyonlarca olanak çıkıyor sağdan soldan teknoloji durmuyor.

Anaç düşünce o vasıfsız adama vasıf kazandırmaktır. Bunu adına eğitim, sağlık ve güvenlik ihtiyaçlarını sağlarsın. Bu sayede adamı teşvik edersin. Örneğin, benim düşünceme göre mültecilerin hepsinin gitmesi yerine az ve uslu bir bölümünün kalıp bize ek iş gücü olarak kalması daha iyi. Bu sayede T.C. Vatandaşları yüksek mevkilerde yer alırken diğer uyruğa sahip insanlar alt mevkilerde yaşar. Zeki olanlarını da parayla satın alırsın. Bu sayede ülke yapısı denge kazanır.

İnşallah olursun dostum. Sefalette Türkiye ile yarışır.
Bir yapı varsa onun yöneticisi olmalı. Eğer yoksa işgüzarlar o yapıyı çökertir. Şu anda bu durumu yaşıyorsuz.
Yazdıklarımı bir daha okur musun beni onaylıyorsun. Burada tek tek devletin destek vereceği kurumları yazmayacağım ama bunlar devlet kurumu olmayacak. En iyi halkı koy yine yolsuzluk olacak, özel sektörde yarış olursa kalite artar. Amerika'ya bakın o kadar safsatanın içinde yine başlı başına dünya 1.'si temeli rekabet ve özgürlük.

Örneğin, benim düşünceme göre mültecilerin hepsinin gitmesi yerine az ve uslu bir bölümünün kalıp bize ek iş gücü olarak kalması daha iyi. Bu sayede T.C. Vatandaşları yüksek mevkilerde yer alırken diğer uyruğa sahip insanlar alt mevkilerde yaşar. Zeki olanlarını da parayla satın alırsın. Bu sayede ülke yapısı denge kazanır.
Bu dediğini bende savunuyorum. Mülteciler aslında her ülke için bir fırsat (Düzensiz olanından bahsetmiyorum)

İnşallah olursun dostum. Sefalette Türkiye ile yarışır.

Yazdıklarımı bir daha okur musun beni onaylıyorsun. Burada tek tek devletin destek vereceği kurumları yazmayacağım ama bunlar devlet kurumu olmayacak. En iyi halkı koy yine yolsuzluk olacak, özel sektörde yarış olursa kalite artar. Amerika'ya bakın o kadar safsatanın içinde yine başlı başına dünya 1.'si temeli rekabet ve özgürlük.
Bu konuda katılıyorum ancak Liberalizm tam anlamıyla anaç düşünce olmamalı. Belli bir başkan olacak ve belli yerleri kontrol edecek. Mesela, özgürlüğü kısıtlayan şeylere kontrolü olmayacak. Ayrıca dalga geçer gibi yazdığınız için direkt devlet yapısını istemediğinizi sandım.