İnşallah olursun dostum. Sefalette Türkiye ile yarışır.

Yazdıklarımı bir daha okur musun beni onaylıyorsun. Burada tek tek devletin destek vereceği kurumları yazmayacağım ama bunlar devlet kurumu olmayacak. En iyi halkı koy yine yolsuzluk olacak, özel sektörde yarış olursa kalite artar. Amerika'ya bakın o kadar safsatanın içinde yine başlı başına dünya 1.'si temeli rekabet ve özgürlük.
Beyefendi Sefalet mi? ABD Ambargo uyguluyor 50 yıldan fazladır hiç bir gerekçe olmamasına rağmen

• Küba Kuzey Kore gibi sürekli tehdit etmiyor
  • Küba teröre destek vermiyor
Ama gene de Ambargo yiyor.

Bu dediğini bende savunuyorum. Mülteciler aslında her ülke için bir fırsat (Düzensiz olanından bahsetmiyorum)
Bizim şu anda 250.000 tanesine bakım imkanımız var. Bu 250.000'i yönlerdirerek iş gücü haline getirmemiz elzemdir. Bu sayede ülke giderlerinin bir kısmını karşılarız ve fakir vatandaşları ortalama düzeyine çıkartırız.

Türkiye'de liberalizmi en güzel Cem Toker ve Besim Tibuk'tan dinlersin şu an Besim Bey çok bunadı yaşı gereği ama eski konuşmaları TV tartışmalarını dinlersen ne dediğimi daha iyi anlarsın.

Besim Tibuk'un konuşmaları 5000 sene sonra belki uygulanabilir. Ayrıca minimal bir devlet yapısıda tehlikeli.

Beyefendi Sefalet mi? ABD Ambargo uyguluyor 50 yıldan fazladır hiç bir gerekçe olmamasına rağmen

Adamlar şu anda Komünist rejimden kurtulmaya çalışıyor. Çünkü devlet yapısının ciddi para kazanması lazım. Yoksa yolsuzluk çok fazla artıyor ve durduramıyorsun.

Bizim şu anda 250.000 tanesine bakım imkanımız var. Bu 250.000'i yönlerdirerek iş gücü haline getirmemiz elzemdir. Bu sayede ülke giderlerinin bir kısmını karşılarız ve fakir vatandaşları ortalama düzeyine çıkartırız.

Besim Tibuk'un konuşmaları 5000 sene sonra belki uygulanabilir. Ayrıca minimal bir devlet yapısıda tehlikeli.

Adamlar şu anda Komünist rejimden kurtulmaya çalışıyor. Çünkü devlet yapısının ciddi para kazanması lazım. Yoksa yolsuzluk çok fazla artıyor ve durduramıyorsun.
Ya Beyefendi gidin bakın YouTube Kübalılar gayet mutlu.

Bana çok kızacaksın ama bu da bir rekabet sağlık konusunda Küba Amerika'dan ileride. Eninde sonunda dünyada savaş veya büyük çaplı bir rekabet olacak. Neden başkasının gelişmesine onay veresin, kendi imkanlarınca ticaretini kısıtlıyor. Sana bir yararı da yok ne patent veriyor ne işine yarıyor.
Ya Beyefendi gidin bakın YouTube Kübalılar gayet mutlu.
Adamlar Hindistan'dan hallice durumda kim mutlu. Mutlu olan varsa da özgürlüğü bilmiyordur ondan mutludur. 1 tavuk yerine 2 tavuğu kendine lütuf gördüğündendir.

Devlet olmadan adalet sistemini uygulamadığın için kısa bir süre sonra ülke yok olur.
Ben katılmıyorum, gerekli suçluları özel şirketler halledebilir, mesela ülke içerisinde özel güvenlik birlikleri kurulabilir onın dışında halkın da adalet konusundan elinden geleni yapabileceği düşünüyorum. Suçlular hapis cezası yerine rehabilite edilebilir.