Detaylar
Kim cevapladı?Geraltın kılıcı
Üstün
Hiçbir işe yaramaz bir devlet yapısı olur.
Kendi kurallarım geçerli olacağı için gayet te işe yarar. Ülkeyi gerileyecek her şeyi yasaklarım.
Geraltın kılıcı
Üstün
Mesela?Kendi kurallarım geçerli olacağı için gayet te işe yarar. Ülkeyi gerileyecek her şeyi yasaklarım.
Şeriat? LGBT yürüyüşleri (LGBT değil ha)?
Din olmayan dedim ama o zaten şeriat olmayan anlamında söyledim. Dine niye karışayım?
Geraltın kılıcı
Üstün
Şeriat? LGBT yürüyüşleri (LGBT değil ha)?
Din olmayan dedim ama o zaten şeriat olmayan anlamında söyledim. Dine niye karışayım?
Düzeltme: Şeriat benim kanaatimce Laik ilkede bile yumuşatılarak kullanılabilir bir hukuk sistemidir. Mesela, Atatürk döneminde uygulanan idam cezaları Şeriat kanunlarına benzerlik göstermektedir.
Şeriat, günümüzde geçerliliğini kaybetmiş bir yönetim şekli bence. Afganistan en büyük örneği. Kadınların konuşması yasak.Şeriat benim kanaatimce Laik ilkede bile yumuşatılarak kullanılabilir bir yönetim şeklidir. Mesela, Atatürk döneminde uygulanan idam cezaları Şeriat kanunlarına benzerlik göstermektedir.
Geraltın kılıcı
Üstün
Şeriat, günümüzde geçerliliğini kaybetmiş bir yönetim şekli bence. Afganistan en büyük örneği. Kadınların konuşması yasak.
Düzeltme: Şeriat benim kanaatimce Laik ilkede bile yumuşatılarak kullanılabilir bir hukuk sistemidir.
Şeriat bir hukuk sistemi ben yanlış yazdım.
Ek: Şeriat sadece bir hukuk sistemi olduğundan esnetmek daha kolay ve hocaların propagandaları ile kılıf uydurularak hızlı bir denetim sağlanabilir.
Ek: Hocam Müslüman halka Şeriat'ın hukuk sistemi kullanılacak yanlış olmasın. Ayrıca diğer dinlere mensub insanları kendi dinlerinin kuralları ile esnetilerek yargılayacağız. Esnetmekten kastettiğim başörtüsü giymedi diye kırbaç cezası vb. saçma sapan şeylerin olmaması.
Şeriat, günümüzde geçerliliğini kaybetmiş bir yönetim şekli bence. Afganistan en büyük örneği. Kadınların konuşması yasak.
Bu arada hocam sizin dediğinizde bayağı sıkıntı yaratır. Çünkü, bir devlet yapısı tek bir rejimin elinde olabileceği için sadece bir kere ayağı kaydığında düşmesi kolay olur. Bunun yerine rejim halk olacak ve belli kararları Reis-İ Cumhur alacak.
Vergi ödenecek! Vergi gerçekten devletin ve vatanın devamlılığı için çok gerekli. Sen o vergileri vermesen, Kars'ta helikopterle hasta kurtarılamaz, ordu kurulamaz. Her halta abonelik alıyorsunuz, vergi vermeye mi çekiniyorsunuz. Vergi milletin aslında birbirine yardımcı olmasıdır. Sen bu vatanın her imkanını kullanıyorsun, cebinde 5 kuruş olmadan sağlık hizmeti alıyorsun, okul okuyacaksan devletin yurduna giriyorsun. Ama doğru kullanılması da şart bu vergilerin.
Vergiler doğru kullanılıyor mu?
Hocam ufacık bir şey gibi ama aslında öyle değil. Çünkü laik bir devlet değildi yani. Sonradan oldu bunlar. Ayrıca ana yasanı ilk üç maddesi değiştirelemezdi ama değişmiş tabii.
Hilafet'in lağv edildikten birkaç ay sonra Laik ilkeler geldi.
Ek: Cumhuriyet ilkesi 29 Ekim 1923'te geldi ancak bildiğim kadarıyla o dönemde ilk 4 madde diye bir şey yokmuş. Kısaca, sözlü olarak ülke zaten Cumhuriyet rejimi ile yönetiliyordu.
Son düzenleme:
Mali Demokratoğlu
Yetkin
Demokrasi, en büyük yanılgıdır.
Demokraside "İyi olan budur." diye düşündüğüne oy verirsin. Peki, iyi olanın o olduğunu nereden çıkardın? Buna referansın nedir?
Ortalama bir ülkenden kastın nedir? Türkiye, bence ortalama bir ülkedir ve sonuçlar ortadadır.Ortalama bir ülke için Demokratik ilkeler önemlidir.
Demokrasi, ortalama bir ülke için üçüncü bir sonuç ortaya çıkarmaz. Ya daha ileri giderler ya da daha geriye...
Demokrasi için küçük ve iyi eğitimli bir toplum çok uygundur. Fikir ayrılığı ne kadar az olursa o kadar az bölünmeye yol açar. O kadar az bölünme ise ortak kararların hızlı ve pratik şekilde uygulanmasını sağlar.
Örneğin, İsviçre kendi içinde çok fazla kantona bölünmüş olsa da bu kantonlar, bir başkan seçmeden hızlı ve pratik yollarla kararlar alabilmektedir.
Krallar, imparatorlar, hükümdarlar, beyler... bu şekilde ortaya çıkmıştır zaten. Ama sorun şurada ki, M.Ö. 2000'li yıllarda yaşamıyoruz. Eğitimi ve tecrübesi olmayanın, karar vermede de yetkisi yoktu. Bu yüzden 3-5 nesil sonra eğitimli olan aileler, soyluluk kavramını geliştirip hükmettiler.Çünkü, seni yöneten kişiler senden bağımsız karar alacaklarından dolayı sen alt sınıf kademesine düşeceksin ve bu saçmadır.
Peki, şu anda da bu geçerli mi? Pek tabi... İnsan faktörü, hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir. Ama günümüzde okuma yazma ve eğitim oranları yüksek olduğu için az durumda geçerli olacaktır.
Almayayım, sağ ol.. Az ötede referandum yaparsan sevinirim. Midem bulanıyor da..Bunun yerine mesela, başkan seçimini, Diyanet Bakanlığının önergelerini ve çeşitli yol, köprü vb. yapıları halka sorarak yapabilirsin.
"Johannes Junius" adını hiç duydun mu? Kendisi, 1600'lü yıllarda cadılıkla suçlanıp, yakılanlardan bir tanesi.. Kızına olan mektubunu okumanı tavsiye ederim. Konuya dönecek olursam; cadı avlarını gerçekleştirenler sadece engizisyon değil, toplumdu da.. Tabi ki de, yukarıda bahsettiğim gibi günümüzde bu kadar sapkın bir toplum yok ama olmayacak diye bir şey yoktur.
Yeni konular
-
-
-
Okullarda test yapıp burs teklif eden dil kursları güvenilir mi?
- Torukojin Kaneki
-
-
Araç kaportasındaki derin çizikler ve hatalı rötuşlar (oje) nasıl düzeltilir?
- Hamza Ensar Sağlam
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- ziqxchampion