Epic Games yakın zamanda kur değişikliği yapar mı?

• Yapar. Herkes dolara geçtiği için onlar da bir sorun olarak görmeyeceklerdir.

Oy: 22 42,3%
  • Nötr.

Oy: 8 15,4%
  • Yapmaz. Steam TL'yi bırakmışken eline geçmiş bu pazar artışını kaybetmeyi göze alamaz.

Oy: 22 42,3%

• Oy verenlerin toplamı
    52
Türkiye pazarını takan firmaların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ben en az 6-10 ay arası herhangi bir kur değişikliliği olacağını düşünmüyorum.(dolar da aşırı biz zıplama olursa büyük ihtimalle fiyatlar artabilir) benim düşüncem bu şekilde.

Pazarda ele geçirdiği kadar kâr ele geçirip ondan sonra Dolara döneceğini düşünüyorum. Adamlar da kaşımıza gözümüze TL'de kalmıyor, satabildiği kadar içerik ve oyun satmanın derdindeler. Yüzdelik dilime göre kazançları sabit kalırsa ve düşerse dolara geçeceklerdir bence.

Steam'in yaptığı yanlış mıydı acaba?.. Sorguladım şimdi. Kayıpları büyük mü yani, yapılmaması gereken bir şey mi yaptılar? Araştırmadım açıkçası, anlık sorasım geldi.

Bize zarar var tabii de... Ekonomimizin durumu belli. Uğraşmak istememişlerdir. Tek çözümün bu olup olmadığı da sorgulanabilir, orasına değinmiyorum.

Global olarak agresif bir kullanıcı kazanma politikası güdüyorlar, bunun Türkiye için farklı işleyeceğini düşünmüyorum. Hatta Epic'ten "Biz TL'den hiçbir zaman çıkmayacağız" tarzı bi açıklama gelse pek şaşırmam. Zaten Türkiye dışında da mağazadan zarar ediyorlar. Muhtemelen Fortnite, Unreal gibi markalara sahip olmalarının verdiği bir rahatlık da var.