19750

Uzman
Makaleler
1
Sizce hakkı yenilmiş oyunlar nelerdir?

Bence bu oyunların ülkemizde ve dünyada da çok değeri bilinmiyor. Ama çok güzel oyunlar.
  • Xenoblade Chronicles X
  • Final Fantasy XIII serisi
  • Final Fantasy 7 - Rebirth
  • Dark Souls II
  • God of War Ascension
Bence bunların en büyük nedeni Türkçe yama olabilir ülkemizin için. Oynamakta güçlük çekiyoruz yani.

Size göre underrated ya da hakkı yenilmiş oyunlar nelerdir?

Bence bunların en büyük nedeni Türkçe yama olabilir ülkemizin için. Oynamakta güçlük çekiyoruz yani.
Türkiye'de oyun kültürü zaten gelişmemiş, o yüzden bu saydıklarını bilmemeleri ya da bilseler de tercih etmemeleri normal. Türklerin oyun zevkleri, yakıp yıkmak ve kafa kafaya çarpışmalı, savaş ağırlıklı Hollywood tarzı oyunlarla sınırlı. Xenoblade'i ise günümüzde sadece genç kitle Switch sayesinde biliyor.

Ülkemizde değeri ne kadar biliniyor tam emin değilim ama interaktif drama hayatta kalma-korku oyunları çok çok daha fazlasını hak ediyor. The Dark Pictures Anthology serisi ile tanıdığım bu oyun türü beni benden aldı. Meraklısına bu tür oyunları yazmak isterim.

• Man of Medan (2019)
  • Little Hope (2020)
  • House of Ashes (2021)
  • The Devil in Me (2022) Bu dört oyun The Dark Pictures Anthology serisinin birinci sezon diye çıkardığı oyunlar.

Bunların dışında bu tür oyunların babası olarak da bilinen;

• Until Down
  • The Quarry
  • The Walking Dead

Bence hakkı yenen oyundan çok, hakkı yenen oyun serisi var. Benim için mesela:

• Dead Rising serisi
  • DmC serisi
  • Rusty Lake oyunları
  • Ultrakill ve New Blood Interactive oyunları
  • OddWorld serisi
  • Monster Hunter serisi
  • Tycoon oyunları (market işletme değil, Mad Games Tycoon 2 gibi oyunlar)
  • F.E.A.R. serisi

Ülkemizde değeri ne kadar biliniyor tam emin değilim ama interaktif drama hayatta kalma-korku oyunları çok çok daha fazlasını hak ediyor. The Dark Pictures Anthology serisi ile tanıdığım bu oyun türü beni benden aldı. Meraklısına bu tür oyunları yazmak isterim.

• Man of Medan (2019)
  • Little Hope (2020)
  • House of Ashes (2021)
  • The Devil in Me (2022) Bu dört oyun The Dark Pictures Anthology serisinin birinci sezon diye çıkardığı oyunlar.

Bunların dışında bu tür oyunların babası olarak da bilinen;

• Until Down
  • The Quarry
  • The Walking Dead

Ben The Quarry için hakkın yendi diyemem çünkü Until Dawn'ın hikayesi değiştirilmiş versiyonu gibiydi. Until Dawn ise ilk çıktığında ciddi hype yakalamıştı ama PC'ye çıkan sürümü hiç ilgi görmedi orası evet ama zamanla ilgi görüyor bu tarz oyunlar zaten.

Benim Listem ise

1- Mad Max
2-Dying Light 2
3-State of Decay 1-2
4-Zombi(Ubisoft)
5-Dead Island 3

Bu oyunlar arasında eski oyunlar da var ama ya çıktıkları dönemde adamakıllı ilgi görememiş ya da 2 konu arasında lafı geçip bırakmışlar. Dying Light 2'yi ilk çıktığı zaman aldım ve 1. oyunun üstüne bu kadar şey eklemelerine rağmen nedense 1. oyunu kat ve kat daha fazla konuştular.

Mad Max ise zamanında YouTube'da 2 konusu geçip kapanan oyunlardan ama yapısı Ubisoft'u andırsa da o kadar uzun olmadığı ve oyunun mekanikleri bence hikayesini taşımaya yeterli.

State of Decay 1 ve 2 - Zombie Hayatta kalma base kurma ve survivor grup yönetme bazında eşsiz oyunlardan biri ve kesinlikle hala daha oynanmayı ha kediyor.

Ubisoft yapımı Zombie - Zamanında sorunlu çıktı deniyor ama kesinlikle sorunları düzeltildi ve aşırı gerici bir oyun. Envanteri açsanız bile oyunun durmaması ve Londra sokaklarında o gerici atmosfer cidden tüyler ürpertiyor ve size bir asker veya savaşçı olmadığını hatırlatıyor.

Dead Island 3 - Bence Dying Light serisi ardından fazla göz ardı edildi ama Dead Island 3 bence gayet eğlenceli bir oyundu.

Son düzenleme:

Bence bu oyunların ülkemizde ve dünyada da çok değeri bilinmiyor. Ama çok güzel oyunlar.
  • Xenoblade Chronicles X
  • Final Fantasy XIII serisi
  • Final Fantasy 7 - Rebirth
  • Dark Souls II
  • God of War Ascension

Bad Parenting 1.

• Xenoblade chronicles X
  • Final Fantasy XIII serisi.
  • Final Fantasy 7 - rebirth.
  • Dark Souls II.
  • God of War ascension.

Titanfall 2 hikayesi kısa ve öz.