Her ne kadar anne tarafım İstanbullu olsa da sayılı gittiğim bir şehir. Şahsi fikrim Kadıköy, Acıbadem tarafı gayet güzel. Tabii her yer bina değilken eskiden çok daha güzelmiş o apayrı bir konu. Karşıdan da Yeşilköy tarafını görmüştüm bana pek hitap etmedi. Sahil kısmı çok pisti. Piknik yapıyorlar çöplerini bırakıp gidiyorlar.

Elbette Esenyurt, Bagcilar vb. Yerler istisna bu denklemde. Denklemden kastim, İstanbul'un iyi ve kotu yonleri bu arada. Bu arada Esenyurt'un iyi bir bolgesi vardi zenginlerin yasadigi. Orasi fena degil. Adini hatirlayamadim.

Aslında konuyu bölgede yaşayan insanlar ve bölgenin dış görünüşüne göre yorumlama için açtım. Para gibi etkenleri değerlendirmedim.

Metro hatlarının uzaması ve aşırı ilgi gören bir yer olmadan önce kesinlikle Kadıköy moda derdim. Çok değil 16 - 17 yıl önce harika bir semtti moda. Şimdi ipini koparan geliyor.

Eviniz varsa Nişantaşı - Beşiktaş arası (Deryadil'den Kalıpçı'ya, oradan da Beşiktaş'ın içlerine kadar olan kısım.) Şu an en iyi yer olabilir. Hem hırt sorunu yok, hem de sakin yerler tabii iki yerin de tam merkezine inmezseniz. Türkali ve Cumartesi Pazarının oradan Nişantaşı'na kadar olan bölge bana kalırsa semtin en yaşanılabilir kısmı denebilir.

Etiler ve diğer elit yerleri ekleyemem, zira oralarda sadece bir iki mahalle iyiyken yakında ki semtler çok kötü ablukaya alıyor bu bölgeyi. Kuştepe falan olabiliyor o yüzden çevresi iyi olmayan yerler bence.

En kötü semtler ise belli. Şişli'nin neredeyse tamamı tam bir rezalet. O binalar, her telden insan olması, akşam dışarı çıkmanın mantığa sığmaması, köprüye olan ana yol bağlantısı yüzünden akşam sularında ki inanılmaz sıkışık trafik... Daha anlatırdım ama terbiyemi bozardım o derece. Daha bunun Ayazağa'sı falan var da onları eklemek bence boşuna olur. Ama ekstra olarak Kadıköy'den biraz dışarı çıktığınızda Hasanpaşa, Fikirtepe gibi yerler de var oralar da çok kötü diyebilirim. Ataşehir'in kenar mahalleleri zaten tamamen gecekondu. Hani o kadar fazla yer ekleyebilirim ki şuraya sabaha kadar yazarım o derece.

Onun dışında İstanbul parası olana güzel bir şehir. Aksi halde tam bir cehennemdir. Hatta bana kalırsa güvenlik açısından artık parası olana bile ne kadar iyi bir şehir bilemedim.

Son düzenleme: