Sizce okul formasının serbest olup olmaması arasında ne farklar var? Herkesin aynı kıyafeti giymesi gerçekten okuldaki zorbalıkları azaltıyor ve disiplin ortamı sağlıyor mu? Okul forması olmadan okullarda düzen sağlanamaz mı? Eğer okul formalarının devam etmesi gerektiğini düşünüyorsanız sizce ne gibi yenilikler yapılabilir yoksa Türkiye'deki okul forması sistemi yeterli midir?

İkiside olmamalı. Sade ve şık ve konforlu belirli kıyafet alternatifleri seçilmeli ve öğrenciler onlara uygun istediği marka kıyafeti giymeli. Sallıyorum beyaz polo tişört+ siyah kumaş pantolon veya etek kış için de ona uygun alternatifler. İsteyen gitsin Waikiki'den alsın isteyen gitsin Armani'den.

Sizce okul formasının serbest olup olmaması arasında ne farklar var? Herkesin aynı kıyafeti giymesi gerçekten okuldaki zorbalıkları azaltıyor ve disiplin ortamı sağlıyor mu? Okul forması olmadan okullarda düzen sağlanamaz mı? Eğer okul formalarının devam etmesi gerektiğini düşünüyorsanız sizce ne gibi yenilikler yapılabilir yoksa Türkiye'deki okul forması sistemi yeterli midir?
Eski formamız olsaydı kesinlikle serbest ama yeni formamız direk tişört o şekilde zorunlu olmalı bence formalar.

Bence serbest olmamalı, zaten okullarda normalde bununla ilgili anket yapılıyor ve çıkan sonuca göre devam ediliyor. Benim bildiğim veliler genelde hep formadan yana çünkü öğrencinin bir kıyafet seçmesinde geçen süre veya o kıyafetin dikkat çekici olup olmaması gibi durumlarla uğraşmak insanları yoruyor. Ama okul formalarının fiyatlarının biraz daha düşürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Şu anada kimi okullardaki rozet sistemi gayet iyi. Forma rengi söyleniyor, cüzi bir miktarda rozet alınıp öğrenci onu dışarıdan aldığı kıyafetin yakasına takıyor.

Bence serbest olmamalı, zaten okullarda normalde bununla ilgili anket yapılıyor ve çıkan sonuca göre devam ediliyor. Benim bildiğim veliler genelde hep formadan yana çünkü öğrencinin bir kıyafet seçmesinde geçen süre veya o kıyafetin dikkat çekici olup olmaması gibi durumlarla uğraşmak insanları yoruyor. Ama okul formalarının fiyatlarının biraz daha düşürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Şu anada kimi okullardaki rozet sistemi gayet iyi. Forma rengi söyleniyor, cüzi bir miktarda rozet alınıp öğrenci onu dışarıdan aldığı kıyafetin yakasına takıyor.
Fiyat konusuna katılıyorum. Okullar maalesef para ihtiyacını karşılayamadığı için formalara da fiyat koyuyorlar. Maalesef devlet tarafından yeterli destek alınamadığı için okullar bunu yapmak zorunda kalıyor. Bu da eğitim sistemimizin bir kötü yanı. Keşke devlet her okula düzgün bir destek sağlayabilse...
Bahsettiğiniz rozet sistemi eskiden bizde de vardı ancak bu sene bizim okul, öğrencileri okul formasına zorlamak için bunu kaldırdı maalesef :(

Okul formasının mantıklı bir açıklamasını asla bulamıyorum, tartışmaya açığım.

Yurtdışında üniforma giyen öğrencilerin olduğu okullar ile üniforma giymeyen okulların öğrencileri hakkında yapılan araştırmalarda üniforma giyen öğrencilerin daha az devamsızlık yaptığı ve daha başarılı olduğu hakkında çok fazla araştırma var özellikle fakir bölgelerdeki okullarda bu etkinin daha da arttığı gözlemlenmiş. Aynı şekilde üniforma giyilen sporları yapan öğrencilerde de bu olumlu artışlar gözükmüştür.

Zaten üniforma olayının insan psikolojisine pozitif etkisi olduğu genel olarak kabul edilmiş bir gerçektir. Bizde ise üniformalar olabildiğince uygun olsun diye mahalle arasında ürettirilen dandirik ürünler olduğu için öğrenciler üniformalarını giymekten utanıyor, giyerken rahatsız oluyor. Öğrenciler göğsünü gere gere giyebileceği üniformalara sahip olsa ben üniforma işini desteklerim ama bizim okullarımızda bunu lokal olarak yapabilecek bilinçte veliler yok.