Sizce okunabilecek en mantıklı bölüm hangisi?

Hocam doğru söylüyor. Üniversite'de Tarih bölümü okuyordum. 2.sınıf yatay geçişle Anadolu Üniversitesi - Tarih (Açıköğretim) geçtim ve kendime vakit ayırdım. Böylece kendimi tasarım konusunda geliştirebildim. Bir süre sonra freelance iş yapmaya başladım ve şu an hala devam etmekteyim. Son sınıfta formasyon alıp Tarih öğretmeni oldum. KPSS'den 92 alıp atanamasam da çalışıyorum ve paramı kazanıyorum. Öğretmen maaşından daha fazla kazanıyorum hem de.

Açığa geçtiğimde ailem ile aram bozuldu bana küstüler ama hayat benim hayatımdı. Kendi yolumu çizmem gerekiyordu. Bir şeyler başarmaya başlayınca da onlarda bana destek oldu. Şu an ki halimden memnunum.

Son düzenleme:
Sevdiğiniz işi yapın . Alakanız yok ama sırf parası var diye yazılım mühendisi veya doktor olunmaz.

Bir computer science okuyacak bir kişi olarak biraz bu işin geleceğinden korkuyorum eskisi gibi bakamıyorum yapay zeka yüzünden umarım sıkıntı yaşamayız.

İki seçenek arasında kalırsanız finansal olarak iyi olanı seçip diğerini hobi olarak bırakabilirsiniz. CS'yi Gastronominin üzerine seçmem gibi.

Bir computer science okuyacak bir kişi olarak biraz bu işin geleceğinden korkuyorum eskisi gibi bakamıyorum yapay zeka yüzünden umarım sıkıntı yaşamayız.
Yapay zeka yerinizi almaz; yalnızca sıkıcı işleri otomasyona bağlayan bir araç olur. Bilgisayar bölümleriyle ilgili asıl sıkıntı, çok fazla yığılma olmasıdır.

Yapay zeka yerinizi almaz; yalnızca sıkıcı işleri otomasyona bağlayan bir araç olur. Bilgisayar bölümleriyle ilgili asıl sıkıntı, çok fazla yığılma olmasıdır.
Yolda yürüyen adama bile yazilim öğren diyorlar çünkü. Sinir oluyorum. Bir ton meslek var.

Yolda yürüyen adama bile yazilim öğren diyorlar çünkü. Sinir oluyorum. Bir ton meslek var.
Herkes "bilgisayarcı" oldu. Benim de bilgisayar bilimine ilgim vardı, bir süre C++ ile uğraştım, fakat bana göre olmadığına kanaat getirip bıraktım. Yine de genel kültür edinecek seviyede araştırmalar yapıyor ve temel bilgiler ediniyorum.

Gelecekte tüm beyaz yakalıların, işlerini hızlandırmak amacıyla, sistem dizaynı gerekmeyen yüksek seviyeli diller (Python, R gibi) kullanmalarının genel bir zorunluluk olacağını düşünüyorum. Bu yüzden öğrenmekte yarar var.

Bununla birlikte, insanlar kod yazmak ile sistem tasarlamanın aynı şeyler olmadığının farkında değiller. Bilgisayar bilimlerini düzgün bir şekilde uygulayabilmek amacıyla cidden mühendislik eğitimi gerekiyor. Bu yüzden, iyi bir üniversitede, sağlam bir eğitim alıyorsanız, bence bilgisayar bilimleri alanından korkmayın.

Ben sadece matematiğinden korkuyorum ona da çalışacağız artık.

Ben sadece matematiğinden korkuyorum ona da çalışacağız artık.
Bilgisayar bilimleri, matematiğin uygulamalı bir alanı. Tabii, ne yaptığınıza göre değişir, fakat bilgisayar bilimi dahilindeki birçok alan geniş algoritmalar geliştirmeyi ve calculus 3 de dahil olmak üzere ileri matematik konularını öğrenmeyi gerektiriyor. Düz internet sitesi geliştirmeyi planlıyorsanız bunlara ihtiyacınız yok, fakat o durumda bilgisayar bilimlerini hedeflememeniz gerekir. Bilgisayar grafikleri, işletim sistemleri, gömülü sistemler, fizik motorları... Bunların hepsi ileri seviyede matematik ve fizik anlayışı gerektirir.

Benim düşünceme göre, geleneksel matematik, bilgisayar bilimlerinden daha kolaydır, çünkü matematikte backward compatibility, memory management, sistem mimarisi gibi karışık kavramlar yok. Üzerine, matematikte hesaplamayı bir kere yaparsınız, biter. Bilgisayar sistemleri geliştirirken her türlü durumu dikkate almalı ve kullanıcının neler yapabileceğine göre onlarca farklı senaryo geliştirmelisiniz.

Valla tam emin değilim hocam zaten şöyle birkaç seçenek var. Software Engineering olanını seçmemde olası. Ama CS ikisini kapsıyor ve daha vasıflı bölüm diyorlar.

Valla tam emin değilim hocam zaten şöyle birkaç seçenek var.
Eki Görüntüle 25702
Türkiye'deki çoğu bölümün adının bilgisayar mühendisliği olması, okuduğum üzere, imza yetkisi için. Yurtdışındaki bilgisayar mühendisleri daha çok bilgisayar donanımlarının (Diskler, ekran kartları, işlemciler; ve bunların yazılıımları) geliştirilmesiyle uğraşıyorlar. Teorik matematik ve bilgisayar sistemleri geliştirme için yurtdışında Bilgisayar Bilimi, Türkiye'de ise Bilgisayar Mühendisliği tercih edilebilir.

Hocam önce eylülde hazırlık okuyorum zaten hazırlığı okuduğum dönemde iyice araştıracağım birbirlerinden farklarını ve hangi alanda çalışmak istediğimi. Teşekkürler bilgiler için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…