Makaleler
6
Sorum başlıktaki gibi. Bence kamera ile işi olan, güçlü işlemci ve iyi ekran isteyenler için gerek var bence. Ben bir telefona Max 50k veririm mesela :hehehe:

Sizin düşünceleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 50K'nın bile aşırı gereksiz olduğunu düşünüyorum sıradan bir kullanıcı için.

Ha oyun oynuyordur, bunu sık yapıyordur güçlü bir telefon almak gerekir tabii veya kamerasıyla "cidden" bir işi vardır en iyi kameralı telefon alınabilir.

Ama sıradan bir kullanıcı, özellikle sosyal medya falan, arada da video izlemek için kullanıyorsa pahalı telefonlar saçmalığın daniskasıdır. En lüks seçenek 20K'lık bir telefon olur yani.

Hani en ucuzunu da almam, gidip 6 - 7K'lık bir telefon da almam. 15 - 20K'lık herhangi bir telefon götürüyor gayet beni. Ben A71 kullanıyordum 2021'de almıştım. 2025'de A54'e geçme sebebim A71'imin paramparça olmasıydı 7. kattan düşürdüm. :LOL:

Son düzenleme:
Baba ben telefonda ne yaparım? Oyun oynar ve fotoğraf çekerim.

Benim için ortalama 50MP yeter 60 Hz değil de 90Hz ve üstü yeterli bence oyunu PC'de oynasak desek bir de 50K diyorsun o paranın 10K'sine telefon kalan 40K'sine PC'ye harcarsın. Gider maksimum 20 bin TL olur. (Bence!)

Baba ben telefonda ne yaparım oyun ve fotoğraf çekeriz benim için ortalama 50MP yeter 60 Hz değil 90Hz ve üstü yeterli bence oyunu PC'de oynasak desek bir de 50k diyorsun o paranın 10k telefon 40k PC'ye hrcarsın gider bence Max 20k olur (Bence!)

Zaten telefonda beceriksiz biriyim.

Uzun süre kullanacaksan var. Mi8 çıktığında aldım, neredeyse 6 yıl kullandım. Şimdi S24 Ultra kullanıyorum bir 5-6 yıl da bunu kullanırım. Evde Note 10 Pro, Redmi Note 8 gibi telefonlar da var. Alındıktan sonra 1 sene dolmadan kasmaya başladı.
Şirketin yolladığı Realme C65 var. Aldıktan 3-4 ay içinde bir sürü saçma sapan güncellemelerle telefonu donattılar şimdi arama ekranında numara yazarken kasıyor.

2 senede bir orta seviye telefon değiştireceğime, 5 senede bir amiral gemisi alıp keyfime bakıyorum.

Baba ben telefonda naparım oyun ve foto çekeriz benim için ortalama 50mp yeter 60 hz değil 90hz ve üstü yeterli bence oyunu PC'de oynasak desek bide 50k diyon o paranın 10k telefon 40k PC'ye harcarsın gider bence max 20k olur (Bence!)

Bide zaten telefonda beceriksiz biriyim.
Kameraya MP açısından bakmanız yanlış. Marka orta segmentine 200MP kamera koyuyor, amiral gemisine 50MP.