Her yere yanımda taşıdığım bir ürünün pahalı olması önemli değil. İnsanların yıllarca kullandığı bu telefonlara para vermeye erinmesi garip geliyor. 1 2 yılda bozulacak şeyler değil bunlar.

Son düzenleme:
Çünkü üst segment modellere daha kaliteli lens koyarak daha düşük dosya boyutuyla aynı kalitede fotoğraf çekebiliyorsun, alt segment modellerde yüksek megapiksel daha büyük fotoğraf oluşturarak netlik sağlıyor ama her fotoğraf 15MB oluyor.

Lens değil sensör... Alt ya da üst segment 200MP fark etmez, normal mod ile 200MP çekim yapmıyorlar.

Ucuz Android telefonlar harbiden 1 sene sonra 1.5 sene sonra donuyor ve çöp oluyor benim gözümde. A54 kullanıyorum orta segment bir telefon. Alalı 2.5 yıl olacak ve Android 15 güncellemesi aldı hala donma kasma yok arayüzü ilk günkü gibi neredeyse. Bu telefondan sonra da artık hangi zaman yeni telefona geçersem o dönemin yine orta segmentini alırım. Pahalı telefona hiç gerek yok. Kasmasın ve mümkün mertebe güncel olsun yeterli.

Yani pek gerekli değil bence orta segmentler F/P olan telefonlar mantıklı. Eğer telefonla ağır oyunlar oynuyor fotoğraf çekiyor ya da başka şeyler için kullanıyor ise pahalı telefon alabilir. Ben Redmi Note 13 kullanıyorum 9 aydır pek sıkıntısı/sorununu görmedim.

Sorum başlıktaki gibi. Bence kamera ile işi olan, güçlü işlemci ve iyi ekran isteyenler için gerek var bence. Ben bir telefona Max 50k veririm mesela :hehehe:

Sizin düşünceleriniz neler?

Bu biraz da bütçeyle alakalı bir durum. Parası varsa her şekilde alır kullanır. Fakat bütçesi olmadığı halde, gidip de paraları o telefonlara veriyorsa, o kişi benim gözümde enayidir.

Konuyu geç gördüm ama yazayım.
Bunca zaman alt-orta gibi cihazlar kullandım giriş seviyesinin biraz üstü işimi görüyordu ama öyle cihaz olunca yılda 1 degistiriyordum.
Şu an orta sayilabilecek (segmentini bilmiyorum) Honor 400 kullanıyorum bundan sonra da orta segment almayı tercih ederim elbette.
Bataryalari işi görüyor islemcileri de yeterli geliyor bana.
Belki amiral gemisi alabilirsem o zaman farklı fikirlerim olabilir :)