Sizce telefonların sonunu kim bitirecek?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aakons
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 363
  • Etiketler Etiketler
    nedir sizce
Daha uzak gelecekte belki mumkun olabilir. Ama bence bu durumun yasanmasi icin icinde bulundugumuz her an iletisim kurulabilen cihazlarin bulundugu yapay zeka destekli cihazlarin olmasi gerekir.
Araba ev is yeri gibi yerlerde bu durum halledilebilir ama yaya olarak bulunma durumu bitmedigi surece telefon veya daha gelismis ne denirse bir cihaz tasimak her zaman sart olacaktir bence.

Artık yavaştan doyuma ulaştık. 15 yıl içinde çok fazla gelişti teknoloji. 15 yıl önce, her gelen yeni şey adeta büyülüyordu, şu an ne gelirse gelsin "Zaten bu özelliğin hala gelmemiş olması garip." gibi bir tepki vermemiz olası. Telefonlara artık insanoğlunu şaşırtabilecek bir devrim niteliğinde özellik geleceğini sanmıyorum.

Bu arada bu denli Apple fanboyunun oldugu bir dunyada, Apple kadar butcesi ve reklam payi olan baska bir markanin olmamasi da Apple'in onune gecebilecek bir urun uretilse dahi goz ardi edilecegi unutulmamali. Bu ulkede insanlar Google'in telefon urettigini, Sony'nin hala telefon urettigini, BBK grubunun ne oldugunu ve bunyesinde hangi markalarin bulundugunu bile bilmiyor, bu adamlar teknoloji satsa veya buyume gosterse kac yazar...

Sizce telefonların sonunu kim bitirecek veya telefonların sonu gelir mi? Bu sorular hakkında konuşalım

Telefonun sonunu getirebilecek bir şey geleceğine çok ihtimal vermiyorum maksimum tasarımları falan değişir ama özünde aynı işlevi yapar bunada sebep olacak şey sosyal medya olur bence insanlar her an sosyal medyaya erişmek ister. Buisteğin bir anda ya da yavaş yavaş yok olacağını sanmıyorum.

10 yıl önceki telefonlar ile şimdi ki telefonlar arasında çok büyük farklar oldu. Kocaman çerçeve yok, önünde tuşlar yok sadece nokta kadar bir kamera. Batarya çıkmıyor, arkası kamera dolu. Artık eski nesil tasarıma sahip telefon kullanınca garip hissediliyor. 10 yıl sonra da belki bu telefonlar bize çok eski gelir.

Bence değişecek tek şey tasarımlar ve teknolojisi olur özünü kaybetmez yerinede yeni bir şey gelir mi sanmam.

Yani zamanında Nokia liderken Apple cep telefonunu çıkardı bütün dengeleri bozdu. Aynı olayın benzeri yaşanabilir.

Yani telefonlar çok uzak gelecekte biter benim şahsi fikrim.
Yani ilk büyük büyük sadece işi arama olan telefonlardan cep tuşlu telefonlardan akıllı telefonlara gelindi. Ve bence artık onun da dediğin gibi sonunda geldik gibi. Artık sadece ekran var, fotoğraf makineleri ile kapışacak kadar iyi olan kameralar vs. Ama yine de daha eksiklikler var. Bence cep telefonundan sonra da başka bir telefon serisi gelecek şahsi fikrim. Mesela yapay zekalı telefonlar. Evet şu an yapay zeka telefonlarda var ama onun ötesi.

Yani zamanında Nokia liderken Apple cep telefonunu çıkardı bütün dengeleri bozdu. Aynı olayın benzeri yaşanabilir.
Nokia kendi hatası yüzünden Apple'ın gerisine düştü. Symbian Belle ile devam ederse olacağı oydu. Apple'in cikis yaptigi donem Nokia eger Symbian Belle yerine Android kullansaydi, Apple biraz zor gecerdi Nokia'yi.

Ayrica Apple'in kitlesi ile Nokia'nin kitlesi bir degil. Nokia'nin en iyi marka oldugu donemde diger markalar da cokca kullaniliyordu ve bu normal bir durumdu, su an Apple urunleri resmen "prestij" kimligine burunmus vaziyette. Insanlar Apple urun kullanmadiklarinda yadirganiyor, saka gibi

Çıkan son telefonlar da hep birbirinin tekrarı çıkıyor. Önümüzdeki 15-20 yıl içerisinde, devrim niteliğinde diyebileceğimiz yenilik sanırım olmaz.

Evet Nokia hata yaptı ama yapılacak "devrim" niteliğinde gelişmede ben her şeyin değişeceğini düşünüyorum. Apple da sözde "devrim" yaptı ve her şey değişti.

Apple kitlesi çok garip. Hepsi değil ama bazıları 10-20K'ya telefon önerilerinde bile 2. el olsa bile 2019-2020 çıkışlı iPhone önerecek o derece Apple'ın sadece arkasındaki elma logosu sözde prestij sağlıyor. Ama bu sözde prestiji telefondan buluyorlarsa, ne diyeyim artık.
Bu arada Mac, iPad, iPhone vs. kullanıp ekosistem yapanlara bir şey demiyorum. Benim dediğim sadece markadan iPhone kullanıp fanboyluk yapanlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…