RX 9070 XT vardı, 2 hafta evvel 9.500 TL fark verip RTX 4080'e geçtim. Gerek AMD piyasası gerek çözülemeyen yazılımsal sorunları sinir bozucuydu. Oyunlarda bile çizgisel kenar yumuşatma sorunları direkt göze batıyordu, sürekli crash yaşıyordum. Şimdi nefes aldım, ekran kartımı tam yükte sıfır sorunla kullanıyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Xbox 360E
Üstün
Bu sorunlar RX 500 serisinde başlamıştı, eski kartlarında pek bu sorunlar yoktu. AMD ne yaptıysa artık 2017'de yazılım tarafını Hintlilere mi devrettiler anlamadım. Dediğiniz sorunlar RX 500 serisinde başladı, o günden bu yana çözemediler, garip.
Son düzenleyen: Moderatör:
Arlecchino
Başarılı
Ezbere öneri verenler, "Sürekli oyun oynayacaksan AMD, değilse NVIDIA al" diyorlar. NVIDIA teknolojiyle AMD'yi eziyor, adam hâlâ "Saf gücü çok iyi" diyor; karşındaki DLSS ve Frame Gen açıp senin saf gücünü bir hiçe çeviriyor. En son bir haberde %5'lere kadar gerilemiş pazar payı.
Saf güç olayı da saçma, AMD önde olmadı ki. 3 nesildir 90 serisine yetişen kart mı vardı?
- Makaleler
- 14
AMD iGPU'ya sahip çok cihaz aldım. (Hayır, masaüstü grafik kartından da bahsetmiyorum. Bozulması çok zor olması gereken iGPU çiplerden bahsediyorum.)Sapphire çöp, AMD değil. AMD kullanıyorum, öneriyorum; sorun yaşamıyorum. Kartı kullanmayı bilmiyorsanız kullanmayın.
Tertemiz Windows kurdum. Sürücü güncelledim. Ama bazen, bilgisayar açılınca siyah ekranda kalıyor veya görüntü bozulmaya başlıyor.
Sanırım Windows kurup AMD güncellediğim için kullanmayı bilmiyorum. Senden ve AMD'den özür dilerim. Tavsiyen üzerine artık kullanmayacağım.
Arlecchino
Başarılı
Mobil pazarında GPU anlamında muazzam bir dominasyonu var NVIDIA'nın.
En son Advantage diye satılıyordu AMD laptoplar. O kadar küçüktü ki pay isim koymuşlardı
Asparagas. N*bi denen elemanın uydurmaları bunlar.AMD kartlar güç kaynağı seçiyor. Sorunlar genelde PSU kaynaklı oluyor.
AMD ne yaptıysa artık bu sorunlar RX 500 serisinde başlamıştı, eski kartlarında pek bu sorunları yoktu. AMD ne yaptıysa artık 2017'de yazılım tarafını Hintlilere mi devrettiler anlamadım... Dediğiniz sorunlar RX 500 serisinde başladı o günden bu yana çözemediler garip...
Bu iş sadece RX 500 serisinde başlamadı. Öncesi de var, Phenom 2'yi PP yaptığınıza göre hatırladığınızı varsayıyorum.
Catalyst Control Center faciasını tez unutmuşsunuz, ne kadar hantaldı, biraz hatırlayın. Yetersiz API desteklerini hatırlayın, Quake gibi GL tabanlı oyunlarda insanlar boş yere sorun yaşamadılar.
@Arlecchino
5070 Ti ve 9070 XT'de oluyor bu kıyaslama sürekli. Adam direkt saf güce bakıyor ama saf güç olması yeterli değil; bunu yazılımlarla, teknolojilerle destekleyemiyorsun. Rakibin FPS artıracak bir sürü teknik üretti, sen hâlâ saf gücü diretip teknolojiye zerre önem ver(e)miyorsun. FSR 4'ü bilerek ve isteyerek RDNA 3'e getirmeyip o bitmekte olan krediyi hepten yok ediyorsun. RDNA 3'e getirmeyi bırak, oyunlarda yok ki.
5070 Ti ve 9070 XT'de oluyor bu kıyaslama sürekli. Adam direkt saf güce bakıyor ama saf güç olması yeterli değil; bunu yazılımlarla, teknolojilerle destekleyemiyorsun. Rakibin FPS artıracak bir sürü teknik üretti, sen hâlâ saf gücü diretip teknolojiye zerre önem ver(e)miyorsun. FSR 4'ü bilerek ve isteyerek RDNA 3'e getirmeyip o bitmekte olan krediyi hepten yok ediyorsun. RDNA 3'e getirmeyi bırak, oyunlarda yok ki.
Arlecchino
Başarılı
AMD RAM seçer derseniz anlarım da AMD PSU seçiyor da ne demek yahu?Bobin mi ya bu?
Yakında "AMD PSU seçiyor, anakart seçiyor, işlemci seçiyor, sıvı soğutma, fan, klavye, fare seçiyor" da derler.