Baktım. Yine de gerçek olmadığında ısrarcıyım. 5000 bu kadar kötü çıkış yapıp 9000 serisi bu kadar iyiyken hiç mantıklı değil. Kaldı ki bunlarda AMD'nin rekabet etmediği 80 ve 90 serisi kartlar da sayılmış.
AMD önerenler NVIDIA kullanıyor belki ama ne hikmetse önermeyenler de AMD kullanmıyor.

@SHERLOCKED, inanıp inanmamak size kalmış ama NVIDIA kötü çıkış yapsa da AMD muazzam bir çıkış yapmadı. Pazar payı gerçekten bu şekilde. İnanmak istemiyorsunuz siz biraz. Yani dağları delsek yine de AMD'nin başarısız olduğunu kabul etmeyeceğiniz için ısrarcı olmayacağım ama dilerseniz siz de araştırın pazar payı ve satış konularını.

En basit örnek Steam donanım anketi. İlk 10'da taş çatlasın 1 tane AMD kart çıkıyor. Yani AMD sizin düşündüğünüz kadar çok satmıyor hocam. NVIDIA da zaten bu yüzden tekel olmanın rahatlığında.

Madem beğenilmiyoruz, o halde AMD'nin çok sattığını gösteren belge bekliyoruz hocam, ne diyelim daha.

Son düzenleme:
Almanya'da bir satıcının satış istatistiği öyleydi en azından.
Tek bir yere bakılarak AMD'nin daha fazla sattığı iddia edilemez. Globalde dağlar kadar fark var. Masaüstü pazarında NVIDIA %90-95 pazar payına sahip ve bu bir gerçek.

7000 serisiyle beraber sorunlar azaldı ama bir NVIDIA değil. 9000 serisi iyi kartlar, inkar eden yok. DLSS ve FG, RT gibi teknolojilerde AMD çok geride, bunu da kabul etmek gerekiyor. İş sadece kas gücü ve fiyatla da bitmiyor. Sorunlu kart ürettiğin için bu durumdasın; her ne kadar 7000 ve 9000 serisinde önceki serilere göre sorunlar azalsa da kullanıcılar güvenemiyor haklı olarak. Zaten 9000 serisi de yine yazılımsal olarak NVIDIA kadar başarılı değil.

FG özelliğini daha getirememişsin, FSR 4 destekli oyunların sayısı ve DLSS 4.0-4.5 destekli oyunların sayısı arasında neredeyse 3 kat fark var. Bu özellikleri getirecekseniz oyunlara da desteğiniz NVIDIA düzeyinde olması gerekir. Fersah fersah geride.

Ben ASUS 6700 XT kullanıyorum, memnunum da; dediğim oyunlarda beni hiç üzmedi kart, kasma-donma hiç yaşatmadı en baba AAA oyunlarda 2K'da. Bende de WattMan ve oyunlarda kilitlenme yaşadım, çıkıp yalan mı söyleyelim "olmadı" falan. Ha, günlük kullanımımı çok mu etkiledi? Hayır. 3 yılda 10-15 arası WattMan yaşadım. Kilitlenme de TLOU 1'de birkaç defa başıma geldi. Son 1 yıldır hiç hatırlamıyorum, tek tük oldu WattMan, sürücü güncellemeleriyle durum düzeldi. Ana amacım oyun olduğu için beni pişman etmediği için memnunum. Eminim ki yazılım falan ile uğraşan kişilerde çok daha büyük sorunlar oluyordur.

Allah aşkına YT'den 8K video açınca netim 100 megabit fiber olmasına rağmen PC'de donma, FPS düşüşü oluyor. Yıllardır daha bunu bile çözemeyen bir AMD var, daha ne diyelim. 8K gerekli gereksiz o ayrı bir konu.

Son düzenleme:
NVIDIA stabilite konusunda çok daha iyi, tartışılmayacak fark ile hem de. Çoğu kişi yeni nesil GPU'ları karşılaştırmış ama eski nesiller için de bu fark var.

Elimde RX 580 var. Performans açısından sorunum yok ama işlemci değişimi veya RAM ekleme sonrası BIOS'ta siyah ekran alıyordum. Ancak RX 580'i çıkarıp asırlık NVIDIA GT 420'yi taktığımda BIOS'a sıkıntısız girebildim. RX 500 serisi için nadir olmayan sorunlardan biriymiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
5000 bu kadar kötü çıkış yapıp 9000 serisi bu kadar iyiyken hiç mantıklı değil. Kaldı ki bunlarda AMD'nin rekabet etmediği 80 ve 90 serisi kartlar da sayılmış.
Bir seriyi ne kadar iyi çıkarırsan çıkar kısa vadede fark etmez. Siz ekran kartı alan herkesin piyasayı takip ettiğini mi sanıyorsunuz? İnsanlar NVIDIA alıp geçiyor. Şunun yeni serisi nasıl falan diye bakmıyor. Tıpkı şu an bile hala Intel alıp geçenler gibi. Biz burada piyasayı takip ediyor olabiliriz ama son kullanıcının çok büyük bir kısmı etmiyor. Ekran kartı alacağı zaman AMD bakmıyor bile. NVIDIA'lara bakıyor fiyatları ne diye. Uzun yıllar boyunca kaliteli ürün çıkarırsan böyle olursun işte. 1 seri kaliteli diye kimse bir anda yıllardır kullandığı markadan ayrılmaz. Ayrıca AMD'nin rekabet etmemesi kendi tercihi. Listeye neden konmasın? O AMD'nin sorunu. Sonuçta 80 - 90 serisi de ekran kartı ve satılıyor mu? Evet satılıyor. O zaman paşa paşa eklenir listeye.