Blackss

Uzman
Birisi e-posta hesabıma sızmış. Dünyanın her bölgesinden giriş yapmışlar. Çalıntı hesaplar açılmış, kredi kartları kullanılmış vs.

Şimdi hesaba girdim ve şifreyi değiştirdim. Çift doğrulama aktif ettim ama hala sürekli taslak mail yazıp duruyor kendi kendine hesap. İşte bize para gönder, tüm bilgilerin elimizde vs. klasik dolandırıcı mesajı geliyor. Program atmış herhalde, bunu nasıl deaktif ederim? Bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şifreyi sıfırlayıp 2FA açtıktan sonra hesapta açık olan tüm cihazlardan çıkış yaptın mı?

Oturumun acik oldugu tum cihazlari kontrol et. Sana ait olmayanlarin hepsinin oturumunu kapat ve bana ait degil diye raporla. Kendi kullandiklarinda virus taramasi yap.
Telefonda ve dizüstü bilgisayarda virüs taraması yaptım ama herhangi bir şey bulunamadı.

İzin verilen 2 tane bağlı uygulama vardı e-postama, onların izinlerini kaldırdım. Tüm oturumlardan çıkış yap dedim. Çift doğrulamayı aktif ettim. Başka yapmam gereken bir şey var mı acaba? E-postayı da uzun zamandır kullanmıyordum, içinden geçmişler. Tonlarca hesap açılmış, harcamalar yapılmış... Kimlerin kartlarını patlattılar acaba? Çok yazık :(

Bunların hepsini yapmama rağmen hesap kendi kendine taslak mail yaratmaya devam ediyor. Nasıl bir sistem kurmuşlar buna, anlamadım. Tüm her şeyi yaptım da aslında.
Şifreyi sıfırlayıp 2FA açtıktan sonra hesapta açık olan tüm cihazlardan çıkış yaptın mı?
Yaptım hocam. Taslak mail oluşturmaya devam ediyor hesap ama bayağıdır yabancı bir mail gelmiyor.

Telefonda ve dizüstü bilgisayarda virüs taraması yaptım ama herhangi bir şey bulunamadı.

İzin verilen 2 tane bağlı uygulama vardı e-postama, onların izinlerini kaldırdım. Tüm oturumlardan çıkış yap dedim. Çift doğrulamayı aktif ettim. Başka yapmam gereken bir şey var mı acaba? E-postayı da uzun zamandır kullanmıyordum, içinden geçmişler. Tonlarca hesap açılmış, harcamalar yapılmış... Kimlerin kartlarını patlattılar acaba? Çok yazık :(

Bunların hepsini yapmama rağmen hesap kendi kendine taslak mail yaratmaya devam ediyor. Nasıl bir sistem kurmuşlar buna, anlamadım. Tüm her şeyi yaptım da aslında.

Yaptım hocam. Taslak mail oluşturmaya devam ediyor hesap ama bayağıdır yabancı bir mail gelmiyor.
Dizüstü bilgisayarda virüs taramasını hangi program ile yaptınız?

Hesabınızın nerelerde açık olduğunu ve hesabınıza bağlı olan uygulamaları söyleyebilir misiniz?

Hesabınızın nerelerde açık olduğunu ve hesabınıza bağlı olan uygulamaları söyleyebilir misiniz?
Hocam tüm oturumlardan çıkış yap dedim ama 24 saat kadar falan sürebilir tarzı bir şey dedi Microsoft.

Bağlı hiçbir izin kalmadı. Hepsini kopardım. Bağlı cihaz kısmında da bir şey yok.

Benzer bir durum yaşamıştım. Oğluma atari oyunları indirmek isterken güzel bir virüs yedim, hesaplarım ele geçirildi. Önce sadece Windows kurulu olan SSD'ye format attım ama hesap çalınmaları devam etti. Tüm disklerimi formatlatıp yeniden Windows kurduktan sonra hesaplarımı bir şekilde geri aldım. Birkaç tane farklı konu açmışsınız, sağlam bir virüs yediğiniz için hesaplarınızın ele geçirildiği sonucuna çıkıyor. Bilgisayarınızda ne kadar disk varsa hepsini formatlamak zorundasınız. Bilgisayarı güvenli hale getirdikten sonra hesapları geri almak için çalışmalara başlayabilirsiniz.