Kardeşim bi' "şayomi" almışım var ya efsane. Kamerası 256 megapiksel, bataryası 1 hafta gidiyo'.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Temmuz 2024
- Makaleler
- 6
Kardeşim bi' "şayomi" almışım var ya efsane. Kamerası 256 megapiksel, bataryası 1 hafta gidiyor'.
Kamera kalitesi.
Darth AMD
Başarılı
Abi bu konular hakkında aşırı bir bilgiye sahip değilim. Ancak kendi gözlemlerimden ötürü birkaç cümle yazmak istiyorum. Megapiksel sadece fotoğrafın kaç milyon pixelden oluştuğunu belirliyor. Zaten ekranlarımız 12 megapiksel bir sensör için bile yetersiz kalıyor çünkü 3000×4000 pixel çekim yapıyor. Pixel sayısı arttıkça istenen işlem gücü de artıyor. Bazı telefonlarda fark edersiniz ben zamanında Samsung Galaxy A53 kullandım. Yeni yeni kamera performansı optimize oldu. Öncede 64 megapiksel modunda fotoğraf çekerken telefon anlık dönüyor bulanıklaşıyordu sürekli. Exynos 1200 işlemcisi bu yükü kaldırmıyor. Aynı şekilde anneannem 48 megapiksel kamerası olan A12 telefona sahip. Kamerası o kadar kötü çekiyor ki benim küçükken sahip olduğum Nokia C6 vardı 8 megapiksel kamerasıyla native 720p 30fps video çekerdi. Nokia C6nın 720p si o telefonun 1080p videosundan daha iyi kaliteye sahip. Kısacası gereksiz yere megapiksel arttırmak yerine sensör ve işlemci kapesitesini arttırmalılar.
DarthGorsoy
Bilgin
Abi bu konular hakkında aşırı bir bilgiye sahip değilim. Ancak kendi gözlemlerimden ötürü birkaç cümle yazmak istiyorum. Megapiksel sadece fotoğrafın kaç milyon pixelden oluştuğunu belirliyor. Zaten ekranlarımız 12 megapiksel bir sensör için bile yetersiz kalıyor çünkü 3000×4000 pixel çekim yapıyor. Pixel sayısı arttıkça istenen işlem gücü de artıyor. Bazı telefonlarda fark edersiniz ben zamanında Samsung Galaxy A53 kullandım. Yeni yeni kamera performansı optimize oldu. Öncede 64 megapiksel modunda fotoğraf çekerken telefon anlık dönüyor bulanıklaşıyordu sürekli. Exynos 1200 işlemcisi bu yükü kaldırmıyor. Aynı şekilde anneannem 48 megapiksel kamerası olan A12 telefona sahip. Kamerası o kadar kötü çekiyor ki benim küçükken sahip olduğum Nokia C6 vardı 8 megapiksel kamerasıyla native 720p 30fps video çekerdi. Nokia C6nın 720p si o telefonun 1080p videosundan daha iyi kaliteye sahip. Kısacası gereksiz yere megapiksel arttırmak yerine sensör ve işlemci kapesitesini arttırmalılar.
Evet 64 MP işleme ve kaydetme telefonu zorluyor. 48 MP mevzusu da cidden hic ama hiçbir işe yaramıyor...
Taksici Musa Fedaisi
Yetkin
Valla annem gibi foto bağımlıları için önemli.
Bana göre işlemci , RAM , ekran , batarya ve yazılım çok daha önemli.
DarthGorsoy
Bilgin
Valla annem gibi foto bağımlıları için önemli.
O durumun sebebi megapiksel = iyi fotoğraf algısı. Cidden o fotoğrafları baskı alıp asmadikca hiçbir önemi yok. Bu algıyı yıkmak icin kampanya başlattım
Darth AMD
Başarılı
Hadi bakalım inşallah. Abi müsait olunca bir instadan benim kedi fotosunu da atsana ya. Unuttun galiba .O durumun sebebi megapiksel = iyi fotoğraf algısı. Cidden o fotoğrafları baskı alıp asmadikca hiçbir önemi yok. Bu algıyı yıkmak icin kampanya başlattım![]()
Taksici Musa Fedaisi
Yetkin
Valla hocam ya. Kız / Kadın tarafının Maşallah'ı var bu konuda.O durumun sebebi megapiksel = iyi fotoğraf algısı. Cidden o fotoğrafları baskı alıp asmadikca hiçbir önemi yok. Bu algıyı yıkmak icin kampanya başlattım![]()
DarthGorsoy
Bilgin
Valla hocam ya. Kız / Kadın tarafının Maşallah'ı var bu konuda.
Diyeceklerim cinsiyetcilik değildir, lütfen linçlemeyin
- Makaleler
- 6
O durumun sebebi megapiksel = iyi fotoğraf algısı. Cidden o fotoğrafları baskı alıp asmadikca hiçbir önemi yok. Bu algıyı yıkmak icin kampanya başlattım![]()
Diyeceklerim cinsiyetcilik değildir, lütfen linçlemeyinkadin tarafi Android düşmanı yahu, iPhone eşittir dünyanın en kusursuz fotoğraf çeken cihazı... Renk mühendislikleri insanları etkiliyor, haklarını yemeyelim.
Cidden çoğu öyle