Neye göre kime göre?

@Ömer_Yeter bütçen varsa al geç bir dönemin efsanesidir Skyrim. Modlayıp yüzlerce saat oynayabilirsin. Ben de 2 ay önce anniversary Edition ile birlikte almıştım. İlerleyen zamanlarda nolvus, lorerim gibi dev modları kurup başlamayı düşünüyorum.

İroni olduğunu anlayamayacaklar için yazdığımı düzenledim.

Onun fiyatı dudak uçurtucu sanki...

Hiç düşünme, al oyunu. Taş gibidir, birkaç mod var azıcık İngilizce olsa bile ne işe yaradıklarını anlarsın, ilk oynanışını basit modlarla yapar oyunun mantığını (ki bu oyun bir kere bitirilecek bir oyun değil, bayağı defalarca bitirebilirsin.) Kavrarsın, ardından ikinci oynanışında daha detaylı modları kurar yine yapıştırısın.

RPG ögelerini seviyorsan, "ben oyun oynuyorum." diyen her adamın bir kere oynaması gereken bir oyundur Skyrim.

Fikrine saygı duyarım da, hani haklı olduğun bir yanı bile yok diyebilirim. Skyrim'i modlaman için oyunu bitirmen neden gereksin abi? Hani "better horses" modu diyelim, oyunda atları biraz düzenliyor, ne bileyim "better map" haritanın görünümünü düzenliyor. Hani eski olan kısımları yok değil ama şunu modlamak için neden oyunu bitirsin gözünü seveyim? :LOL:
Ben öyle düşünüyorum sen de kendi görüşünü söyleyebilirsin. Ben bir oyunun modlanmadan önce vanilla olarak oynanması gerektiğini, modların oyuna renk katacak bir şey olduğunu düşünüyorum. Orijinalini görmeden modlanmış oyun oynamayı da mantıklı bulmuyorum.

Çünkü 14 yıl geçti ve her bakımdan Skyrim'i geçecek oyunlar yapıldı. Hem Oblivion hem Skyrim'ı çıktığı gün oynamaya başlamış ve yüzlerce saat oynamış birisi olarak söylüyorum bunu. O yüzden de günümüzde Skyrim'ı ilk defa oynayacak birisinin oyundan zevk alacağını düşünmüyorum. Dediğim gibi zaten yüzde bir milyon Remastered versiyonunun kokusu yakında çıkar o yüzden kasmaya gerek yok.

Ben öyle düşünüyorum sen de kendi görüşünü söyleyebilirsin. Ben bir oyunun modlanmadan önce vanilla olarak oynanması gerektiğini, modların oyuna renk katacak bir şey olduğunu düşünüyorum. Orijinalini görmeden modlanmış oyun oynamayı da mantıklı bulmuyorum.

Çünkü 14 yıl geçti ve her bakımdan Skyrim'i geçecek oyunlar yapıldı. Hem oblivion hem Skyrim'ı çıktığı gün oynamaya başlamış ve yüzlerce saat oynamış birisi olarak söylüyorum bunu. O yüzden de günümüzde Skyrim'ı ilk defa oynayacak birisinin oyundan zevk alacağını düşünmüyorum.

Anladım, fikrinin tamamen yanlış olduğunu, hatta kendi nezdimde saçmalık olduğunu düşündüğümü söylerim ama saygı duyarım. Skyrim mükemmel mod topluluğu ile, harika hikayeleri ile günümüzde bile gayet oynanabilen bir oyundur. Dragon Age veilguard gibi oyunların gezdiği alemde hâlâ bir incidir.

Çıktığı gün oynamaya başladığına ve yüzlerce saatinin olduğuna da inanmıyorum, ya da oyunu sevmemişsin. Buna da bir şey diyemem. Herkesin zevki farklıdır ama oyuna yönelttiğin kavramların hiçbiri doğru değil, olsa Skyrim bu halinde olmazdı yani.

Hani 14. senesinde klasikleşmiş, kült bir yapım olmuş oyuna "günümüzde oynanmaz, daha iyileri var." tarzı yakıştırmalar yapmakta, ne bileyim yani.

İyi sosyaller.

Anladım, fikrinin tamamen yanlış olduğunu, hatta kendi nezdimde saçmalık olduğunu düşündüğümü söylerim ama saygı duyarım. Skyrim mükemmel mod topluluğu ile, harika hikayeleri ile günümüzde bile gayet oynanabilen bir oyundur. Dragon Age veilguard gibi oyunların gezdiği alemde hâlâ bir incidir.

Çıktığı gün oynamaya başladığına ve yüzlerce saatinin olduğuna da inanmıyorum, ya da oyunu sevmemişsin. Buna da bir şey diyemem. Herkesin zevki farklıdır ama oyuna yönelttiğin kavramların hiçbiri doğru değil, olsa Skyrim bu halinde olmazdı yani.

Hani 14. senesinde klasikleşmiş, kült bir yapım olmuş oyuna "günümüzde oynanmaz, daha iyileri var." tarzı yakıştırmalar yapmakta, ne bileyim yani.

İyi sosyaller.

Maalesef Oblivion çıktığı dönem oyuna para verecek yaş ve durumda olmadığım için onun kanıtı yok çünkü korsan oynadım ama Skyrim'i çıkmadan(11.11.11) 2 gün önce aldığımın kanıtını görebilirsiniz. Herhalde profil fotoğrafından kimin kim olduğunu da anlayabilirsiniz. Teşekkür ederim.

1759228599962.webp

Bu da Skyrim çıkmadan önce tekrar oynamak için aldığım Oblivion. Kısaca bağnaz bir şekilde çok sevsem de zamana karşı eskimiş bir oyunu herkese önermediğim için kusura bakmayın. 3. defa söylüyorum Skyrim zaten Remastered olacak, bu oyunu şu ana kadar oynamamış birisi zaten beklerse oyunu günümüz grafiklerine ve mekaniklerine uygun bir şekilde oynayabilecek iken şu an oynamasının bir manasını göremiyorum.

1759228818176.webp

Moderatör konuda ki mesajlarımı mı siliyor? Son yazdıklarımızı alıntılamaya çalışıyorum ama göremiyorum.

Neyse tekrar yazayım, forumda eskiden beri gezinen birisiyim, bir konuda yaşını belirttiğini hatırlıyorum. Genç bir kardeşsin, o dönem oyunu aldığını kanıtlasan da oyunu anlamayacağını ve hâlâ anlamadığını gayet net belirtebilirim, bunda utanılacak bir şey yok. Hani buraya elli tane de ekran görüntüsü atsan az önce söylediklerini değiştirmez.

Skyrim konusunda burada belirttiğin fikirlerin 1 tanesi bile doğru, mantıklı değil. Yıllara meydan okumuş, mod desteğiyle hâlâ oynanan, günlük 10 - 20k arası kullanıcı gören (sadece Steam üzerinden bu.) Mükemmel yan görevlere, iyi bir hikayeye sahip olan bir oyun. Gelip "günümüzde oynamayan adam oynarsa sevmez." demen saçmalık kusura bakma yani.

Fikrinin önemi yok gözümde, gerçekliği de yok Skyrim'in ne olduğu belli zaten. Ama herkes fikrini belirtebilir, bu özgürlüğe sahip, birbirimize hakaret etmediğimiz sürece de eleştirebiliriz fikirlerimizi.

@Ömer_Yeter Sen al oyna, seversin. Türkçe yama da yap, takılırsan yaz yardımcı olurum. Ekstra bir iki mod daha öneririm. Mis gibi oyun. Avowed, Veilguard vb. saçmalıkları oynamak yerine artık klasikleşmiş bir seriyi oyna. Half-Life'da eski bir oyun, üstüne yüzlerce güzel mekaniklere sahip FPS oyunlar çıktı. Ama hâlâ oynanır, kült ve klasikleşmiş oyunlar şarap gibidir, yıllar geçse de oynarsın.

Şu an da 6 dolar. Sizce alınır mı? Beni uzun süre götürür mü?
Ayrıca Türkçe yama işi biraz karışık olabilir, alırsan konu açıp etiketle yardımcı olurum.

Son düzenleme: