ExellionTR

Başarılı
Yaz indirimlerinde Skyrim SE + anniversary Edition'u alıp lorerim modunu kurup uzun saatler oynamayı düşünüyorum. Kimi diyor ki nexus Premium'a üye olup Lorerim'i ( içinde binlerce mod var ) tek tıkla kurabiliyorsun, eğer bu yoksa tek tek elle indirip kurmak gerekiyor, kimi de demiş ki mode Manager veya Vortex kullanarak hızlıca kurabilirsin.

Ek olarak Türkçe yamaları da kurmak gerekiyormuş. Lorerim sitesinden read me kısmına baktım ama biraz karışık geldi gözüme. Modu kurması zor mu, uğraştırıcı mı? Bu mod hakkında bilgisi olan, yardımcı olabilecek, deneyimlerini paylaşabilecek var mı? Veya böyle büyük bir modu kurmak yerine farklı modlar kurarak oyunu bir lorerim kadar olmasa da lorerim kalitesine yakın bir seviyeye getirebilir miyim?

2K'da oynayacağım, sistemim şu şekilde: 4070 Super, R5 7500F, 32 GB RAM, 1 TB M.2 SSD vs. bu sistemle 2K'da yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde oynayabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nexus Premium alırsan Wabbajack ile otomatik olarak uyumlu modları indirebilirsin. Ama yoksa tek tek uyumlu modları bulup kuracaksın.
Lorerim ücretsiz ama Wabbajack ile mod kurulumu için premium almanız lazım.

Ayrıca sistemin yeterli.

Daha önceden hiç modlu skyrim oynamadıysan bu kadar büyük mod paketine girmeni önermem.

Premium alırsan arkana yaslanırsın ya da gider dışarda dolaşırsın fark etmez tüm indirme ve kurmaları wabbajack halleder sana ayrıyeten belirtilen ufak tefek şeyleri yapmak kalır. Almazsan başında bekleyip her mod indirme sayfası açıldığında tek tek slow downloada basman gerekir.

Türkçe yama konusunu tek tek kendin halledeceksin. Yapacağın şu lorerim kurulumu bittikten sonra önce nexusdan türkçe yamayı aratıp download with manager diye mod organizer 2 üzerinden indirip kuracaksın ardından mo2nin sol tarafından tek tek her moda sağ tık visit on nexus deyip türkçe yaması var mı diye bakıp indirip kuracaksın. O iş tamamen sende. Yalnız modların üzerine yazdırma türkçe yamaları.

Türkçe olması o kadar önemliyse Nergal dışında hazır paket alternatifin yok.

Son düzenleme:
Daha önceden hiç modlu Skyrim oynamadıysan bu kadar büyük mod paketine girmeni önermem.

Premium alırsan arkana yaslanırsın ya da gider dışarıda dolaşırsın fark etmez tüm indirme ve kurmaları wabbajack halleder sana ayrıyeten belirtilen ufak tefek şeyleri yapmak kalır. Almazsan başında bekleyip her mod indirme sayfası açıldığında tek tek Slow downloada basman gerekir.

Türkçe yama konusunu tek tek kendin halledeceksin. Yapacağın şu lorerim kurulumu bittikten sonra önce nexusdan Türkçe yamayı aratıp download with Manager diye mod organizer 2 üzerinden indirip kuracaksın ardından MO2'nin sol tarafından tek tek her moda sağ tık visit on nexus deyip Türkçe yaması var mı diye bakıp indirip kuracaksın. O iş tamamen sende. Yalnız modların üzerine yazdırma Türkçe yamaları.

Türkçe olması o kadar önemliyse nergal dışında hazır paket alternatifin yok. Benim yaptığım ufak daha böyle temel seviye bir mod paketi var. Onda bile Türkçe yama yok. Üzerinde çalıştığım çok daha kapsamlı indirme-kurma dahil 300 GB yer isteyen bir mod paketi var ona bile TR yama koymayacağım.

Hocam yanıtınız için teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız sağ olun. Anladığım kadarıyla bu iş premium yoksa çok zahmetli olacak, premium almayı düşünmüyorum çünkü. Aylık ücreti sanırım 7-8 dolar civarıymış üyeliğin. Tek tek elle kurmak da pek mümkün değil gibi, 4000'den fazla mod olduğu yazıyor Lorerim'de. Peki lorerim kadar olmasa da kendi başıma bir 150-200 civarı mod kurup en azından daha kaliteli, oynanabilir bir hale getirebilir miyim Skyrim'i? En son 2017'de oynayıp bitirmiştim, eski sürümü vardı o zamanlar. Bir de Special Edition ilk çıktığında PlayStation'dan kısa bir süre oynayıp makineyi satınca mecburen bırakmıştım. Oyuna hakimim diyebilirim.

Hocam yanıtınız için teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız sağ olun. Anladığım kadarıyla bu iş premium yoksa çok zahmetli olacak, premium almayı düşünmüyorum çünkü. Aylık ücreti sanırım 7-8 dolar civarıymış üyeliğin. Tek tek elle kurmak da pek mümkün değil gibi, 4000'den fazla mod olduğu yazıyor Lorerim'de. Peki lorerim kadar olmasa da kendi başıma bir 150-200 civarı mod kurup en azından daha kaliteli, oynanabilir bir hale getirebilir miyim Skyrim'i? En son 2017'de oynayıp bitirmiştim, eski sürümü vardı o zamanlar. Bir de Special Edition ilk çıktığında PlayStation'dan kısa bir süre oynayıp makineyi satınca mecburen bırakmıştım. Oyuna hakimim diyebilirim.
Elle kurmuyorsunuz hocam sadece wabbajack indirme sayfasını açtığında slow downloada basıyorsunuz. Tabi 4000 mod olduğu için hayvan gibi vakit yiyecektir. 200 civarı olarak kendi yaptığım Vanilla Plus var. Çok daha az yer ister ve kurulumdan sonra yapılacak ufak bi ayarlamayla AE updatesi olmadan bile oynanıyor. Size Türkçe yamaları halletmek kalıyor sadece. Onu da en son halledersiniz. 1 saatinizi almaz o.

https://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/146425?tab=description. Kurulumu nexus linkinde yazıyor ama sorun çıkarsa yazın gerekirse anydesk vs ile bağlanır yardım ederim. Bir uyarı yapacam requirements kısmını ihmal etmeyin. AE updatesi yoksa kurulumdan sonra 2 veya 3 modu reinstall diyerek halledersiniz.

Elle kurmuyorsunuz hocam sadece wabbajack indirme sayfasını açtığında Slow downloada basıyorsunuz. Tabii 4000 mod olduğu için hayvan gibi vakit yiyecektir. 200 civarı olarak kendi yaptığım vanilla Plus var. Çok daha az yer ister ve kurulumdan sonra yapılacak ufak bir ayarlamayla AE Update'si olmadan bile oynanıyor. Size Türkçe yamaları halletmek kalıyor sadece. Onu da en son halledersiniz. 1 saatinizi almaz o.

https://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/146425?tab=description. Kurulumu nexus linkinde yazıyor ama sorun çıkarsa yazın gerekirse AnyDesk vs ile bağlanır yardım ederim. Bir uyarı yapacağım requirements kısmını ihmal etmeyin. AE Update'si yoksa kurulumdan sonra 2 veya 3 modu reinstall diyerek halledersiniz.

Hocam emeğinize sağlık. İnceleyeceğim attığınız linki. Lorerim'i becerip yapamazsam direkt sizin mod ile de başlayabilirim.
Sırf bu Lorerim'i kurup Skyrim'e sıfırdan başlayabilmek için geçen hafta 1 TB M.2 SSD almıştım 😀. 2 gün önce de Steam'den Skyrim SE + anniversary'i satın aldım. Mod çok hoşuma gitti Skyrim'i bambaşka bir hale getirmiş.
Hocam peki bu 4000 modu wabbajack ile tek tek mi indiriyoruz? Yani 4000 mod için tek tek indir diyorum doğru mudur? Eğer böyleyse sonrasında kurulum aşaması karışık - zor mu? Ve hangi modları indireceğim gözüküyor mu? Eğer bu şekilde tıkla indir yapacaksam aslında deneyebilirim, varsın birkaç gün sürsün çok problem olmaz zaten yakın zamanda uzun yola çıkacağım için hemen başlayamam. En azından indirmiş, kurmuş olurum.
Başınızı ağrıtıyorsam kusura bakmayın, sizden başka bilene ve yardımcı olana denk gelemedim günlerdir. Tekrardan sağ olun.

Evet tek tek indiriyorsunuz. Zor olan kısım da bu indirme kısmı zaten. Her indirme esnasında wabbajack otomatik pencere açıyor direk slow download yazıyı çıkıyor karşınıza. Wabbajackı kapattın diyelim indirdiklerin duruyo kalan kısma ertesi gün de olsa kaldığın yerden devam edebiliyosun. Kurulumu kendi yapıyor ama kurulumdan sonra şunları şunları yapın dediği misal şunu şuraya atın, şu ayarı şöyle değiştirin gibi ekstralar varsa onları yine siz yapıyorsunuz.

Benim yaptığım daha böyle temel seviye. Bugları vs düzeltim o esnada görselliği de iyileştirim yeter mantığında. Tabi +18 cinsellik koydum ama oyunda çıplaklık yok. Şu da var diyelim kurdun her şeyi vs hallettin oyuna girdin npclerin tipini beğenmedin, çok rahat yerine başka mod kurabilirsin, bu arayüzde de sıkıntı olmaz ama atıyorum whiterunı etkileyen bir mod var ismi de sallıyorum whiterun expanded olsun (uydurdum) bu modu beğenmedin ve kaldırdın diyelim, kurduğun mod paketinde de dyndolod var, bu durumda kabaca söylüyorum şehirleri, çimleri, haritayı ya da açık araziyi vs etkileyen en ufak bir değişiklik yaptığında xlodgen-texgen-dyndolod üçlüsünü sırayla çalıştırman lazım. Hatta pakette varsa bu üçünden önce de grass cache yapman lazım. Lorelim gibi bir pakette bunu yapmak 1 gününü yer öyle deyim. Bende bile 850 civarı modda 6 7 saat sürüyodu. Bu bonus bilgi bu arada. Muhtemelen hiç bulaşmayacan ama aklında bi yerde dursun.

Evet tek tek indiriyorsunuz. Zor olan kısım da bu indirme kısmı zaten. Her indirme esnasında wabbajack otomatik pencere açıyor direk Slow download yazıyı çıkıyor karşınıza. Wabbajackı kapattın diyelim indirdiklerin duruyor kalan kısma ertesi gün de olsa kaldığın yerden devam edebiliyosun. Kurulumu kendi yapıyor ama kurulumdan sonra şunları şunları yapın dediği misal şunu şuraya atın, şu ayarı şöyle değiştirin gibi ekstralar varsa onları yine siz yapıyorsunuz.

Hocam günde ortalama 200 mod indirsem ( boyutlarına göre değişir gerçi, internet hızım 60 Mbps bu arada, fiber yok ) 2 haftadan fazla sürüyor Lorerim'i indirip kurmak :). Gerçi bu kadar da sürmez herhalde, geceden sabaha kadar yüksek boyutlu modları bırakırım sırasıyla, sabah da aynı şekilde işe giderken kontrol edip bırakırım.

Lorelim gibi bir pakette bunu yapmak 1 gününü yer öyle deyim. Bende bile 850 civarı modda 6 7 saat sürüyordu. Bu bonus bilgi bu arada. Muhtemelen hiç bulaşmayacan ama aklında bir yerde dursun.

Bu bahsettiğiniz şeyi yapmalı mıyım peki, yapmam gerekiyor mu yani? Muhtemelen hiç bulaşmayacaksın demişsiniz tam anlayamadım o kısmı. Modları indirdikten sonra gerisi daha kolay hallolmaz mı? Gözümü korkuttu gerçekten bu durum. Bir oyun modlayacağız diye dünya kadar uğraşıyoruz.

Hocam günde ortalama 200 mod indirsem ( boyutlarına göre değişir gerçi, internet hızım 60 Mbps bu arada, fiber yok ) 2 haftadan fazla sürüyor Lorerim'i indirip kurmak :). Gerçi bu kadar da sürmez herhalde, geceden sabaha kadar yüksek boyutlu modları bırakırım sırasıyla, sabah da aynı şekilde işe giderken kontrol edip bırakırım.

Bu bahsettiğiniz şeyi yapmalı mıyım peki, yapmam gerekiyor mu yani? Muhtemelen hiç bulaşmayacaksın demişsiniz tam anlayamadım o kısmı. Modları indirdikten sonra gerisi daha kolay hallolmaz mı? Gözümü korkuttu gerçekten bu durum. Bir oyun modlayacağız diye dünya kadar uğraşıyoruz.
Şöyle deyim wabbajack karışık indiriyor ona sizin müdahale şansınız yok. Seçemiyorsunuz yani. İkinci kısma gelince yukarda dediğim kategorilere giren herhangi bir modda güncelleme dahil olmak üzere bir değişiklik yapmadığınız sürece dyndolod texgen olayına girmenize gerek yok.

Şöyle deyim wabbajack karışık indiriyor ona sizin müdahale şansınız yok. Seçemiyorsunuz yani. İkinci kısma gelince yukarıda dediğim kategorilere giren herhangi bir modda güncelleme dahil olmak üzere bir değişiklik yapmadığınız sürece dyndolod texgen olayına girmenize gerek yok.

Teşekkür ederim hocam. Oyuna başladığımda ve modları indireceğim zaman destek almak için sizi tekrar etiketleyebilir miyim? Sabah Avowed'i indirdim bir ona bakacağım, sonrasında boş bir vaktimde, iş yoğunluğum azaldığında direkt Skyrim'e başlayıp rahat rahat oynayacağım.