İlk defa sizden duymakla beraber birazcık araştırma yaptım ve maalesef pek de benlik durmuyor.
Herkesin zevki farklıdır.

Slackware mukemmel bir sey ama fazla bilinmedigini dusunuyorum. Bilen, kullanan ya da seven var mi? Ne dusunuyorsunuz, kullanir miydiniz?

Sorma sebebim Slackware'i cidden kimse bilmiyor neredeyse. Uzuluyorum yahu.
Evet, pek bilinmeyen bir dağıtımdır. Slackware fena da olmayan bir dağıtım, düzgün kullananlara harikadır.

Yaklaşık 3-4 aydır, ana sistemim olarak kullanıyorum.

Bana göre Slackware'i, diğer dağıtımlara göre biraz farklı kılan durum, tasarımının gerçekten sadeliği, “yardımcı araçların" dikkat çekici bir şekilde "eksikliği" ve çok az bulunan otomatik yapılandırması.

Slackware bütün isteklerimi karşılayan bir dağıtım. sbopkg benzeri araçları kullanmadığınız sürece; Slackware'in paket yöneticisi, bağımlılık takibi özelliğine sahip değil. Şahsen bu durumu seviyorum, fakat bu durumun, benim sistemimi kullanış "yöntemime" göre söyleyebileceğim bir dezavantajı ise, paket yüklediğiniz zaman neyin bozulacağını size söylememesi. Genellikle SlackBuilds üzerinden edindiğim bir veya birkaç paket, gelen sistem güncellemeleri nedeniyle sık sık bozuluyor, ama on(lar)ı yeniden build'lemek için 5 dakika, hatta daha az bir süre bile yeterli. Yeterince kolay :)

Bunun yanında, sistemdeki "BSD Style" init script'leri, yine sistemde bulunan diğer çoğu araç gibi basit bir yapıya sahip. Bunun sayesinde de temel "scripting" bilgisinden fazla bir bilgi birikimine sahip olmaya gerek kalmadan, çok rahat bir şekilde düzenleyebilir ve değiştirebilirsiniz bu tür dosyaları. Sistemde, kullanıcının yaptığı bu tür "özelleştirmeleri" bozan otomatik bir yardımcı da yok. Dediğim gibi, bunun gibi adımları elle yaparsınız ve Slackware bunu saygıyla karşılar :D.

Belirtmem gerekirse, anlık olarak -current branşını kullanıyorum, aynı zamanda her güncellemeden önce ChangeLog'u okumaya özen gösteriyorum. Kullanmamamı gerektirecek herhangi bir durumla karşılaşmadığım sürece, kullanmaya devam edeceğim Slackware'i.

"Long life to Pat, Slack, Zenwalk, Spaghetti Monster, Bob, and Peter Gabriel."

Son düzenleme:
Yaklaşık 3-4 aydır, ana sistemim olarak kullanıyorum.

Bana göre Slackware'i, diğer dağıtımlara göre biraz farklı kılan durum, tasarımının sadeliği, “yardımcı araçların" dikkat çekici bir şekilde "eksikliği" ve çok az bulunan otomatik yapılandırması.

Slackware bütün isteklerimi karşılayan bir dağıtım. sbopkg benzeri araçları kullanmadığınız sürece; Slackware'in paket yöneticisi, bağımlılık takibi özelliğine sahip değil. Şahsen bu durumu seviyorum, fakat bu durumun, benim sistemimi kullanış "yöntemime" göre söyleyebileceğim bir dezavantajı ise, paket yüklediğiniz zaman neyin bozulacağını size söylememesi. Genellikle SlackBuilds üzerinden edindiğim bir veya birkaç paket, gelen sistem güncellemeleri nedeniyle sık sık bozuluyor, ama on(lar)ı yeniden build'lemek için 5 dakika, hatta daha az bir süre bile yeterli. Yeterince kolay :)

Bunun yanında, sistemdeki "BSD Style" init script'leri, yine sistemde bulunan diğer çoğu araç gibi basit bir yapıya sahip. Bunun sayesinde de temel "scripting" bilgisinden fazla bir bilgi birikimine sahip olmaya gerek kalmadan, çok rahat bir şekilde düzenleyebilir ve değiştirebilirsiniz bu tür dosyaları. Sistemde, kullanıcının yaptığı bu tür "özelleştirmeleri" bozan otomatik bir yardımcı da yok. Dediğim gibi, bunun gibi adımları elle yaparsınız ve Slackware bunu saygıyla karşılar :D.

Belirtmem gerekirse, anlık olarak -current branşını kullanıyorum, aynı zamanda her güncellemeden önce ChangeLog'u okumaya özen gösteriyorum. Kullanmamamı gerektirecek herhangi bir durumla karşılaşmadığım sürece, kullanmaya devam edeceğim Slackware'i.

"Long life to Pat, Slack, Zenwalk, Spaghetti Monster, Bob, and Peter Gabriel."
Kutsal soru gelsin o zaman:

Editor ne hocam?

Yanlış bilgi: Bahsi geçen Linux dağıtımı için en güncel sürüm bilgisi yanlıştır. https://mirrors.slackware.com/slackware/slackware-iso/slackware-15.0-iso/
Neden peki hocam? Sebebi nedir? RC mi sizi cekmedi yoksa paket sistemi mi? Acikcasi seviyorum ben, cok rahat calisiyor. Kendi kafama gore sistemde dolanmayi seviyorum. Neden belirtmediniz diye begenmedim bastim bu arada, kusura bakmayin.
Günümüz teknolojilerine adapte olamamış, kendi parçaları modern özellikleri desteklemeyen bir dağıtım olduğu için. @Qnix'in anlattığı gibi amelelik distrosu. Distro denirse tabii. En güncel sürümü 2017'de çıkmış, 5.15 kernelle sunuluyor. Şu anda 6.19 çıktı, üzerine 1000 tane performans iyileştirmesi, yeni özellikler ve hata düzeltmeleri aldı. Systemd yok, Pipewire yok, Wayland yok olsa da eskileri var. Kullanılmaya direkt değmez.

Son düzenleyen: Moderatör: