Yaklaşık 3-4 aydır, ana sistemim olarak kullanıyorum.
Bana göre Slackware'i, diğer dağıtımlara göre biraz farklı kılan durum, tasarımının sadeliği, “yardımcı araçların" dikkat çekici bir şekilde "eksikliği" ve çok az bulunan otomatik yapılandırması.
Slackware bütün isteklerimi karşılayan bir dağıtım.
sbopkg benzeri araçları kullanmadığınız sürece; Slackware'in paket yöneticisi, bağımlılık takibi özelliğine sahip değil. Şahsen bu durumu seviyorum, fakat bu durumun, benim sistemimi kullanış "yöntemime" göre söyleyebileceğim bir dezavantajı ise, paket yüklediğiniz zaman neyin bozulacağını size söylememesi. Genellikle SlackBuilds üzerinden edindiğim bir veya birkaç paket, gelen sistem güncellemeleri nedeniyle sık sık bozuluyor, ama on(lar)ı yeniden build'lemek için 5 dakika, hatta daha az bir süre bile yeterli. Yeterince kolay
Bunun yanında, sistemdeki "BSD Style"
init script'leri, yine sistemde bulunan diğer çoğu araç gibi basit bir yapıya sahip. Bunun sayesinde de temel "scripting" bilgisinden fazla bir bilgi birikimine sahip olmaya gerek kalmadan, çok rahat bir şekilde düzenleyebilir ve
değiştirebilirsiniz bu tür dosyaları. Sistemde, kullanıcının yaptığı bu tür "özelleştirmeleri" bozan otomatik bir yardımcı da yok. Dediğim gibi, bunun gibi adımları elle yaparsınız ve Slackware bunu saygıyla karşılar

.
Belirtmem gerekirse, anlık olarak
-current branşını kullanıyorum, aynı zamanda her güncellemeden önce
ChangeLog'u okumaya özen gösteriyorum. Kullanmamamı gerektirecek herhangi bir durumla karşılaşmadığım sürece, kullanmaya devam edeceğim Slackware'i.
"Long life to Pat, Slack, Zenwalk, Spaghetti Monster, Bob, and Peter Gabriel."