ali_ihsan21

Uzman
Windows Vista'da yıllardır kullandığım bir özellikti ve alışmıştım, Windows 11 fare ayalarında bulamayınca ek bir yazılım aramaya koyuldum ve kısmen sorun çözüldü yalnız tamamen çözülse çok daha güzel olurdu.

Dokunmatik yüzeyde eğer hızla aşağı çekerseniz uzun sayfalarda aşağı momentum ile akma etkisi olur benim Asus'un ayarlarında ben buna rastlamadım SmoothScroll isminde bir yazılım buldum, bu hem tarayıcı hem de pencerelerde bu hızlanarak aşağı yukarı kayma etkisini yaratıyor yalnız ben fare işaretçisinde de bu özelliği kullanmama rağmen SS sadece tekerlek için bunu destekliyor.

Fare işaretçisine bu özelliği nasıl yeniden kazandırabilirim?

teşekkürler.

Windows Vista'da yıllardır kullandığım bir özellikti ve alışmıştım, Windows 11 fare ayalarında bulamayınca ek bir yazılım aramaya koyuldum ve kısmen sorun çözüldü yalnız tamamen çözülse çok daha güzel olurdu.

Dokunmatik yüzeyde eğer hızla aşağı çekerseniz uzun sayfalarda aşağı momentum ile akma etkisi olur benim Asus'un ayarlarında ben buna rastlamadım SmoothScroll isminde bir yazılım buldum, bu hem tarayıcı hem de pencerelerde bu hızlanarak aşağı yukarı kayma etkisini yaratıyor yalnız ben fare işaretçisinde de bu özelliği kullanmama rağmen SS sadece tekerlek için bunu destekliyor.

Fare işaretçisine bu özelliği nasıl yeniden kazandırabilirim?

teşekkürler.
Fare işaretçisine momentum eklemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. SmoothScroll Ayarlarını Gözden Geçirin:
- SmoothScroll'un ayar menüsüne gidin.
- Fare veya kaydırma ayarları altında "Momentum" seçeneğinin mevcut olup olmadığını kontrol edin. Eğer varsa etkinleştirin.

2. Alternatif Yazılımlar Düşünün:
- Eğer SmoothScroll yeterli gelmiyorsa, alternatif yazılımlar aramayı deneyin:
- AutoScroll: Web tarayıcılarında, fare işaretçisine momentum ekleyebilir.
- Touchpad Blocker: Dokunmatik yüzeyde daha fazla özelleştirme sağlayabilir.

3. Fare Sürücülerini Güncelleyin:
- Fare sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin.
- Gerekirse, Asus'un web sitesinden son sürücüleri indirin ve yükleyin. Güncel sürücüler daha fazla özellik ve iyileştirme içerebilir.

4. Windows Ayarlarını Kontrol Edin:
- Ayarlar > Aygıtlar > Fare ve dokunmatik yüzey bölümüne gidin.
- "Kaydırma hızını" ve diğer ayarları deneyerek momentum etkisini artırabilirsiniz.

5. Geri Bildirimde Bulunun:
- SmoothScroll geliştiricilerine geri dönüş yaparak fare işaretçisi için momentum eklenmesi talebinde bulunun.

6. Tavsiye Edilen Araçları Deneyin:
- Eğer hala istenen sonuç alınamıyorsa, "Smooth Scrolling" veya "Enhanced Scrolling" özellikleri olan diğer uygulamaları araştırın ve deneyin.

Bu adımları izleyerek fare işaretçinize momentum eklemeyi deneyebilirsiniz. Başarılar dilerim!