ersENes

Başarılı
Yer
Sultangazi
Arkadaşlar herkese merhaba, Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 İşlemci Soğutucu aldım.
Çıkan malzemeleri incelediğimde fan çoklayıcı çıkmadı sanırım veya bu üründe fan çoklayıcısı yok mu?
Anakartım ASUS Prime B650M-K montaj videolarını izlediğimde çoklayıcı görünüyor kafam karıştı

Son düzenleyen: Moderatör:
Kutudan fan coklayici cikmiyor zaten. Garip olarak Plus V2 icin koyduklari kullanma kilavuzunda fan icin x1 yazmislar ancak cift fanli bir sogutucu, yuksek ihtimal coklayiciyi koymayi dusunmemisler tek fanli surumun kutusuna fan ekleyip satmak icin.

1721568590619.webp

Kutudan fan coklayici cikmiyor zaten. Garip olarak Plus V2 icin koyduklari kullanma kilavuzunda fan icin x1 yazmislar ancak cift fanli bir sogutucu, yuksek ihtimal coklayiciyi koymayi dusunmemisler tek fanli surumun kutusuna fan ekleyip satmak icin.

Eki Görüntüle 67488

Hocam bilmediğimden soruyorum peki çift fanlı şeklinde çalıştırabilmek için ne yapmalıyım. Yani bu soğutucu tek fanlı mı çalışacak iki fanlı çalıştırabilmek için çoklayıcı mı almalıyım

Sogutucudan iki fan kablosu cikiyorsa PWM coklayici alip sorunu cozebilirsiniz ancak yuksek ihtimal 3 pinli girise takacaginiz fanin hizini ayarlayamacaksiniz.

Buna ek olarak anakartinizda CPU_FAN girisi disinda PWR_FAN girisi var, ona da takabilirsiniz ancak yine de bazen hiz kontrolu zor olabiliyor. Coklayiciya kiyasla hizi daha kontrol altinda olmali o durumda hic olmazsa.

Son düzenleme: