Merhabalar, geçen bir konu daha açmıştım, SSD 90'lı dereceleri geçiyor diye bir arkadaş soğutucu önerdi. Satın aldım ve montajı yaptım ama SSD sıcaklığı yine 85 civarlarında dolanıyor. 10 derece falan etkilendi ama beklediğim performansı vermedi. Acaba ben mi hata yaptım, bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Detaylar
Kim cevapladı?Pardon hocam yüklemeyi unutmuşum.
Utku92
Bilgin
- Makaleler
- 1
Bu tarz soğutma çok etki etmez. Bu metallerin kalınları var; bilgisayara sığabilecek gibiyse o tarz daha iyi olur.
Bu tarz ince soğutmalar bu kadar ısınan SSD'lerde bir işe yaramıyor. Alacaksanız aşağıdaki fotoğraftaki gibi gerçekten metal bir ısı bloğu olan soğutuculardan alın.
Fotoğraftaki soğutucu Jonsbo markasına ait, başka markalarla da bulabilirsiniz benzer ürünleri.
Bu tarz ince soğutmalar bu kadar ısınan SSD'lerde bir işe yaramıyor. Alacaksanız aşağıdaki fotoğraftaki gibi gerçekten metal bir ısı bloku olan soğutuculardan alın.
Fotoğraftaki soğutucu jonsbo markasına ait, başka markalarla da bulabilirsiniz benzer ürünleri.
Eki Görüntüle 284169
Laptop için aldım hocam, alan olmadığı için anca bu sığdı.
O zaman maalesef yapacak bir şey yok hocam. SSD ısındığından bottleneck yapmıyorsa yani hızları düşmüyorsa öyle devam edin. Yoksa daha az ısınan bir modele geçmenizi öneririm.Laptop için aldım hocam, alan olmadığı için anca bu sığdı.
Utku92
Bilgin
- Makaleler
- 1
Bakır plakalar vardı, AliExpress'te de satılıyordu zamanında. Öyle bir şey bulabilirseniz, onu deneyin. Kalınlığı da iyiydi.Laptop için aldım hocam, alan olmadığı için anca bu sığdı.
Bakır plakalar vardı, AliExpress'te de satılıyordu zamanında. Öyle bir şey bulabilirseniz, onu deneyin. Kalınlığı da iyiydi.
Bu aldığım ürününde yorumları iyiydi aslında 90'lı derecelerden 70'lere düştü falan demiş birkaç laptop sahibi bende ona güvenerek aldım aslında biraz.
Utku92
Bilgin
- Makaleler
- 1
Bu aldığım ürününde yorumları iyiydi aslında 90'lı derecelerden 70'lere düştü falan demiş birkaç laptop sahibi bende ona güvenerek aldım aslında biraz.
Attığım linktekini deneyin.