MotionBlurry

Uzman
1753455512344.webp

Hocalarım iyi günler. Resmi komşunun evinden çektim. Bizim evimize gelen internet sokağın aşağısındaki kutudan geliyor. Babama sorduğunda fiber kablo olduğunu ve muhtemelen aşağıdaki kutuya çekildiğini söyledi. İnip baktığımda kabloyu toplayıp kanalizasyonu kapatmışlardı. Bu fiber kablosu mu? Şu anda altyapım VDSL olarak görünüyor ve fiber bana gelir mi?

Zaten sokaktaki kutuya halihazırda fiber kablo geliyordur.

Bunun sizin eviniz için mi olacağı ise meçhul. Benim yorumum, hayır olur.

Detaylı fiber dönüşümü için sokağı kazıp her binaya fiber çekilir. Bu fotoğraftaki çalışma mobil şebeke için olabilir, sabit şebekenin kapasite arttırımı için olabilir, ana hatlardan birisi olabilir.

Fiber kablosu olduğu doğru. Size gelir mi derseniz de bilmek biraz zor. Benim eve de geç geldi.
Bizim eve gelen internet sokağın arkasında bulunan gri bir kutudan geliyor. Babam oraya çektiklerini düşünüyor. O yüzden gelir mi diye sordum aslında.

Zaten sokaktaki kutuya halihazırda fiber kablo geliyordur.

Bunun sizin eviniz için mi olacağı ise meçhul. Benim yorumum, hayır olur.

Detaylı fiber dönüşümü için sokağı kazıp her binaya fiber çekilir. Bu fotoğraftaki çalışma mobil şebeke için olabilir, sabit şebekenin kapasite arttırımı için olabilir, ana hatlardan birisi olabilir.
Şuanki altyapım VDSL 50 mbps görünüyor. VDSL değişir mi yoksa sadece hızım mı artar eğer değişim olursa?

Bizim eve gelen internet sokağın arkasında bulunan gri bir kutudan geliyor. Babam oraya çektiklerini düşünüyor. O yüzden gelir mi diye sordum aslında.
Fiber kablolar dış kısımda ADSL/VDSL gibi dolaplarda pek fazla tutulmazlar, kapağında telefon yazan kuyuların içerisinde dome tipi dedikleri ek kutularında çoklanıp kaldırım altlarından binların dış kapılarına veriliyor.

1000092552.webp

Talep oluşturun müdürlükten, ön talebe alsınlar. Eğer orada bir fiberleştirme yapacaklarsa sizi es geçmemesini sağlamış olursunuz.

Fiber kablolar dış kısımda ADSL/VDSL gibi dolaplarda pek fazla tutulmazlar, kapağında telefon yazan kuyuların içerisinde dome tipi dedikleri ek kutularında çoklanıp kaldırım altlarından binların dış kapılarına veriliyor.

Eki Görüntüle 166839

Talep oluşturun müdürlükten, ön talebe alsınlar. Eğer orada bir fiberleştirme yapacaklarsa sizi es geçmemesini sağlamış olursunuz.
Ben şu an TürkNet'liyim. Eğer kendilerine yazı yazsam onlar bu durumu öğrenip bana haber verebilirler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şu an TürkNet'liyim. Eğer kendilerine yazı yazsam onlar bu durumu öğrenip bana haber verebilirler mi?
Hocam bu tip işlemleri birebir müdürlükten yapmanız daha sağlıklı, TurkNet'in sizin adınıza çok üzerine düşeceğini hatta böyle bir hizmetleri olduğunu düşünmüyorum. Fiberleştirme için baskıyı birinci kişi olarak sizin yapmanız gerekiyor.

Zaten baştan müdürlüğe gidip TurkNet kullanıyorum getirin fiberi, TurkNet alıp devam edeceğim derseniz çok ilgilenilmez sizinle. Gidip TT'den iyi bir taahhüt ile internet almak istediğinizi, internet gelirse hatta Tivibu bile almak istediğinizi belirtin. Bir sene dişinizi sıkar sonra TurkNet'e geçersiniz. Fiber gelince TT ile hizmet almaya başlar, taahhütü olmayan bakır TurkNet'i ise iptal edersiniz.

TT kullanmam demeyin. Aslında Fiber tarafta TurkNet ile devam etmek çok mantıklı değil şuan, TurkNet fiyatı güncel olarak şuan tuzlu. Ayrıca TT, fiber altyapı konusunda şuan hiçte kötü bir deneyim yaşatmıyor. İlerleyen zamanlarda TurkNet'in de baskılarıyla simetrik internetleri ya da upload'u yüksek varsayılan paketleri görebiliriz. Superonline bile simetrik verirken, TT gelecekte bizi iyi şeylerle karşılaştırabilir. Sektörde TurkNet iyi baskı yapıyor diğer firmalara. Bu baskıda Türk Telekom'u bir dizi yenilikler yapmaya zorlayacaktır emin olun. TT'ye karşı çok fazla önyargılı olmamanızı tavsiye ederim.

Hocam bu tip işlemleri birebir müdürlükten yapmanız daha sağlıklı, TurkNet'in sizin adınıza çok üzerine düşeceğini hatta böyle bir hizmetleri olduğunu düşünmüyorum. Fiberleştirme için baskıyı birinci kişi olarak sizin yapmanız gerekiyor.

Zaten baştan müdürlüğe gidip TurkNet kullanıyorum getirin fiberi, TurkNet alıp devam edeceğim derseniz çok ilgilenilmez sizinle. Gidip TT'den iyi bir taahhüt ile internet almak istediğinizi, internet gelirse hatta Tivibu bile almak istediğinizi belirtin. Bir sene dişinizi sıkar sonra TurkNet'e geçersiniz. Fiber gelince TT ile hizmet almaya başlar, taahhüdü olmayan bakır TurkNet'i ise iptal edersiniz.

TT kullanmam demeyin. Aslında fiber tarafta TurkNet ile devam etmek çok mantıklı değil şu an, TurkNet fiyatı güncel olarak şu an tuzlu. Ayrıca TT, fiber altyapı konusunda şu an hiç de kötü bir deneyim yaşatmıyor. İlerleyen zamanlarda TurkNet'in de baskılarıyla simetrik internetleri ya da Upload'u yüksek varsayılan paketleri görebiliriz. Superonline bile simetrik verirken, TT gelecekte bizi iyi şeylerle karşılaştırabilir. Sektörde TurkNet iyi baskı yapıyor diğer firmalara. Bu baskıda Türk Telekom'u bir dizi yenilikler yapmaya zorlayacaktır emin olun. TT'ye karşı çok fazla ön yargılı olmamanızı tavsiye ederim.

Zaten aslında Türk Telekom'a karşı ön yargılı değilim. Tek ön yargılı olduğum kısım zamanında altyapımın 16 Mbps desteklediğini söyledikleri zaman sinirlenmiştim çünkü TurkNet 35 Mbps demişti ve en sonra da şu anki hızım olan 50 Mbps'yi kullanmaya başladım. Zaten Türk Telekom'dan TurkNet'e geçtim. Fiyatı da bu aralar 700 TL'ye çektiler aslında internet sağlayıcısı arıyorum ama taahhüt olunca ne yapacağımı bilmiyorum. Tivibu konusunda da Tivibu'yu alsam evde kimse kullanmaz. O yüzden sadece internet daha iyi olur. Yine de bakacağım olmazsa bizzat gidip birinci ağızdan konuşacağım fiber için. Teşekkür ederim hocam.

Zaten aslında Türk Telekom'a karşı ön yargılı değilim. Tek ön yargılı olduğum kısım zamanında altyapımın 16 Mbps desteklediğini söyledikleri zaman sinirlenmiştim çünkü TurkNet 35 Mbps demişti ve en sonra da şu anki hızım olan 50 Mbps'yi kullanmaya başladım. Zaten Türk Telekom'dan TurkNet'e geçtim. Fiyatı da bu aralar 700 TL'ye çektiler aslında internet sağlayıcısı arıyorum ama taahhüt olunca ne yapacağımı bilmiyorum. Tivibu konusunda da Tivibu'yu alsam evde kimse kullanmaz. O yüzden sadece internet daha iyi olur. Yine de bakacağım olmazsa bizzat gidip birinci ağızdan konuşacağım fiber için. Teşekkür ederim hocam.
Tivibu örneğini fiberleşme projesini hızlandırmaları için söyledim, bunları talep ederseniz potansiyeli görüp eyleme geçebilirler. Ben bunu yaptım, boşuna mı 100 lira fazla ödüyorum evet ancak yapmam gerekiyordu. Cihaz kutuda taahhütün bitmesini bekliyor.

Bakır tarafında TT bu zamana kadar insanların gözünde çok iğrenç bir imaj bıraktı, aynı deneyimi fiberde çok yaşatmıyorlar emin olun (işinizi müdürlükle çözdüğünüz vakit).

Tivibu örneğini fiberleşme projesini hızlandırmaları için söyledim, bunları talep ederseniz potansiyeli görüp eyleme geçebilirler. Ben bunu yaptım, boşuna mı 100 lira fazla ödüyorum evet ancak yapmam gerekiyordu. Cihaz kutuda taahhüdün bitmesini bekliyor.

Bakır tarafında TT bu zamana kadar insanların gözünde çok iğrenç bir imaj bıraktı, aynı deneyimi fiberde çok yaşatmıyorlar emin olun (işinizi müdürlükle çözdüğünüz vakit).

Hocam yardımınız için teşekkür ederim biraz konuyla alakasız bir şey soracağım. Türk Telekom'un GameOn diye bir interneti daha var mış. Sizce kullanılır mı?