Makaleler
1
Bir yandan başıboş sokak köpekleriyle uğraşıyoruz, bir yandan ülkeye kaçak yollarla giren kimliği belirsiz insanlarla uğraşıyoruz. Bir de bunlar yetmiyormuş gibi kendi içimizdeki tabiri caizse sokak serserileriyle başımız dertte.

Neredeyse her gün haber siteleri bu saydığım sorunlarla dolup taşıyor, her gün başka bir olaya moralimiz bozuluyor ama önlem alan bu konuları gündeme taşıyan kimse yok.

Bu çocuk bizim kardeşimiz, yakınımız veya arkadaşımız da olabilirdi. Bir hiç uğruna hayatından oldu. Onu öldüren katil reşit olmadığı için yüksek cezalarda almaz. Çok sinir bozucu bir olay, cezalar caydırıcı değil bu pisliklere cesaret geliyor.

Bir yandan başıboş sokak köpekleriyle uğraşıyoruz, bir yandan ülkeye kaçak yollarla giren kimliği belirsiz insanlarla uğraşıyoruz. Bir de bunlar yetmiyormuş gibi kendi içimizdeki tabiri caizse sokak serserileriyle başımız dertte.

Neredeyse her gün haber siteleri bu saydığım sorunlarla dolup taşıyor, her gün başka bir olaya moralimiz bozuluyor ama önlem alan bu konuları gündeme taşıyan kimse yok.

Bu çocuk bizim kardeşimiz, yakınımız veya arkadaşımız da olabilirdi. Bir hiç uğruna hayatından oldu. Onu öldüren katil reşit olmadığı için yüksek cezalarda almaz. Çok sinir bozucu bir olay, cezalar caydırıcı değil bu pisliklere cesaret geliyor.

Valla hocam ya laf attıklarında bir şey demiyeceksin ya da önüne bakıp gidiceksin. Başka yapacak bir şey yok. Ben böyle elemanlar da tanıyorum. Bunlara bakman yetiyor ilk başta ne bakıyon y.. derler. Cevap verirsen kavga çıkıyor.

Maalesef silah bu ülkede çok sıkıntı. Hem nefsi müdafaa bile bir işe yaramıyor kanun nezdinde hem de alıp ruhsat çıkartmasının zorluğunun üstüne taşıma ruhsatı da kimseye verilmiyor. Muşta (pek önermem) veya biber gazı taşımaktan başka bir çare yok gibi. Tabi bunlar tavsiye değil bence taşımayın. Hem tehlikeli hem de biber gazı dahi suç. Ben sana taşıma, önermem diyeyim de yine de, sen anla.

Vallahi hocam ya laf attıklarında bir şey demiyeceksin ya da önüne bakıp gideceksin. Başka yapacak bir şey yok. Ben böyle elemanlar da tanıyorum. Bunlara bakman yetiyor ilk başta ne bakıyon y. Derler. Cevap verirsen kavga çıkıyor.

Cevap vermezsen iş zorbalamaya kadar gidiyor okullarda, sokaklarda ise "güçsüz" olarak algılanıp üstüne gidiliyor yine o insanın. Bu işin tek çözümü adamakıllı bir yasa ve sosyal çürümeyi engelleme çabaları olur.

Cevap vermezsen iş zorbalamaya kadar gidiyor okullarda, sokaklarda ise "güçsüz" olarak algılanıp üstüne gidiliyor yine o insanın. Bu işin tek çözümü adamakıllı bir yasa ve sosyal çürümeyi engelleme çabaları olur.
Ben onlarla arkadaş olarak çözdüm işi hocam. Yoksa ben de bir kere dayak yedim. 3 kişiden hem de.