Şansa yaşıyoruz.
Ekonomi düzelir gün gelir ancak sosyal çürüme çok zor düzelir.
Sosyal çürüme olmasa Türkiye vallahi çok güzel yer ya. Çok acıyorum hem ülkenin haline hem de bu aklı başında insanların vaziyetine.
Şansa yaşıyoruz.
Ekonomi düzelir gün gelir ancak sosyal çürüme çok zor düzelir.
Çocuğu defalarca bıçaklamış bir de kafasına tekme atmışlar. Bu çocuğu hayattan koparanlar şimdi sırf reşit değil diye ıslah evinde akşama kadar yatıp önüne yemek mi gelecek? Yani aklımdan o kadar çok şey geçiyor ama söylemek istemiyorum.
Cevap vermezsen iş zorbalamaya kadar gidiyor okullarda, sokaklarda ise "güçsüz" olarak algılanıp üstüne gidiliyor yine o insanın. Bu işin tek çözümü adamakıllı bir yasa ve sosyal çürümeyi engelleme çabaları olur.
Ailede eğitim olmadığı sürece istediğin kadar yasa çıksın umurunda olmaz bunların. Aileleri doğuruyor atıyor sokağa. Sokakta gördüğü abisi öyle olduğu için çocukta serseri oluyor. Bunlara karşı yapabileceğin tek şey biber gazı ile gezmek.
Katılmıyorum. Aile tarafından dışarıya salınan çocuklarda yasadan korkar. He korkmuyor ise girsin yatsın içeride, yiyorsa... Yapsın. Düzgün bir yasanın suç oranını ne kadar düşüreceğini tahmin bile edemeyiz, çok korkak bir korkusuz bunlar.
Nasıl bir yasa çıkacak o zaman? Adam öldürmek suç yapıyorlar. Bundan daha büyük nasıl bir yasa gelebilir. Kanzi tıraşı olan herkesi içeri atalım o zaman başka çare yok gibi.
Yasa, cezanın büyüklüğünden ibaret değildir; uygulanması gerekir. Elbette uygulanmasını da kastediyorum. Sizce bunlar sadece adam öldürerek mi zarar veriyorlar insanlara?
Hayır ama sokakta birisine sataşmanın nasıl bir cezası olacak, nasıl uygulanacak? Bu sorunun tek çözümü eğitim.