Herkese selamlar tekrardan. Dun itibari ile fibere kavustum.

Ileride konuyu okuyacaklar icin, 1.5 aylik bu sureci ozetleyip, konuyu kapatayim (bu konu degil, olay anlaminda :hehehe: ):
  1. Yaklasik 2 sene kadar once apartmanin karsisindaki direge kadar saha dolabindan turuncu fiber kablo cekildi.
  2. Bu sure icerisinde ara ara TT ilce mudurlugune gidip danistim, fakat ne olduysa bir anda, 17 Aralik'ta bu kablo binanin girisine cekildi (sadece bizim binada var su anda).
  3. 24 Aralik gunu katlara beyaz renkte fiber kablolar cekildi.
  4. 20 Ocak gunu binaya kutu kondu ve disaridan gelen turuncu fiber ile katlardan gelen fiberler birlestirildi.
  5. 26 Ocak gunu ben kendim kapi onundeki fiberi, daire icinde sonlanacagi yere kadar cektim (Normalde onlar cekiyormus, islerini kolaylastirdigim icin tesekkur ettiler).
  6. 27 Ocak gunu daire icindeki fiber sonlandirildi, ONT cihazina ve TT'nin kendi getirdigi modeme baglandi (abonelik sonlaninca bu cihazlari geri aliyorlarmis).
  7. Adamlar gelmeden once DSL internetim kesildi. Baglanti yapildiktan 4 saat sonra da internet erisimim saglandi
  8. Daha sonra ben TT'nin modemini kutuladim ve kendi Keenetic modemime kurulumu yaptim (oysa ki nasil yapiyorlar bilmiyoruz demisti -TT politikasi olabilir, isine saygi duyarim- sonlandirmayi yapan arkadas :hehehe:).
Netspeed'in 200/30 paketini kullanmaktayim ve mutlu son:
1738049172877.webp

DSL ile 55/17 gibi bir internete sahiptim fiber oncesi.

Sevgiler.