carlsbergg

Çalışkan
Selam, meslek lisesinde uçak bakım alanı okuyan bir öğrenciyim. Hedefim Allah izin verirse mühendis olmak. Şimdiden Solid gibi bir uygulama öğrenmek yararlı olur mu ilerisi için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir tane katı çizim programı öğrendikten sonra diğerlerine geçiş seni çok zorlamaz. Yazılım mantığı yani. O yüzden bir tanesini tam öğren, diğerleri ihtiyaç dahilinde öğrenilir. Ben üniversite döneminde Solidworks öğreniyordum fakat CAD o dönem için daha çok tercih ediliyordu. Bunun sebebi yaşça büyük kişilerin sektörde oluşu kaynaklı olabilir. Daha pratik bir dil olan Python varken düz C tercih edilmesi ile benzer mantık diyebiliriz.

Bir tane katı çizim programı öğrendikten sonra diğerlerine geçiş seni çok zorlamaz. Yazılım mantığı yani. O yüzden bir tanesini tam öğren, diğerleri ihtiyaç dahilinde öğrenilir. Ben üniversite döneminde Solidworks öğreniyordum fakat CAD o dönem için daha çok tercih ediliyordu. Bunun sebebi yaşça büyük kişilerin sektörde oluşu kaynaklı olabilir. Daha pratik bir dil olan Python varken düz C tercih edilmesi ile benzer mantık diyebiliriz.
Anladım hocam, en azından son sınıfa kadar ne yapabilirsem yapacağım.

Bir mühendis olarak diyebilirim ki öğrendiğiniz, daha doğrusu vakıf olduğunuz her yazılım, bilgi, daha da önemlisi tecrübe iş hayatınızda faydanıza olacaktır. Excel, Word dahil :) stajınızı da önemseyerek yaparsınız, bunun dışında AutoCAD, SketchUp vs. de olabilir. Zamanınız var ise her şeyi öğrenmeye çalışın genç yaşta.

Kesinlikle olur, hatta önce Office programları daha da faydalı olur hocam. Solid, AutoCAD, Revit her zaman işine yarar ama en babası hangisi dersen CATIA'yı öğren derim ama çok ağırdır. Yolun açık olsun.

CAD tarzı bir şey mi hocam o programda?

Teşekkürler hocam, Solid'den sonra öğrenmemi önerebileceğiniz bu tarz programlar var mıdır?
Evet önceden Unigraphics'di, sonra Siemens NX oldu. İş yerimde (Döküm) bu kullanılıyor. Oldukça popülerdir.
Örn. Tai NX kullanıyor.
İşyerimizde kum kalıba baskı yapacak olan modellerin tasarımı yapıyorlar.
Caita'da var. Ama ondan çok daha kullanışlı ve kullanıcı dostu arayüzü var mış. İkisini de kullanan arkadaş söylemişti
Benim teknik resim bilgim yoktur. Bir ara ben bile kullanıyordum, basit işlemler için. (Besleyici yolluk çizimi vb.)

Son düzenleme: