Son dakika: İran İsrail'i vuruyor

Hicbir ulkenin baska ulkeye yardim zorunlulugu yok. NATO maddeleri ortada. Yorumunuz yanlis. Fransa sirf bu yuzden diger AB ulkeleri gibi savunmasini Amerika'ya birakmayip gelistirmistir. Oyle anlasma maddesne uyacaklar falan demeniz hayal urunu. Rusya saldirsa ilk yardim ediyoruz diye NATO ulkeleri bize saldirir. Ege ordusu sirf bu yuzden var. NATO'nun zaten bir ciddiyeti yok. Su an Avrupalilarin yuz milyarlarca Euro yu silaha yatirmasinin nedeni de bu. NATO gercek hicbir savasa girmedi. Ukrayna savasi da ABD'nin gercek bir savasta AB'ye kazik atacagini gosterdi zaten. Tum ulkelerin siyasetcilerin aciklamalari ortada iken yardim etmek zorundalar demek ancak guzel bir hayal olur.

Türkiye'de günümüzde veya ilerleyen yıllarda savaş çıkmaz. Yani savaş konusunda endişe edilecek bir durum yok.

Ancak olan yine bizim ekonomimize olacak.

Demir kubbe çok iyi de füzelerin artıkları şehirlere düsüyor. Siviller için bu bile korkunç. En son Trump biz de yapacağız dedi. ABD demir kubbe yapabilir mi? Çok buyuk bir yer us.
ABD böyle bir sistem yapabilir. Sistemi yapmaktan ziyade onu besleyebilecek lojistiği kurmak zor. Hiç durmadan çalışması şart. ABD dediğimiz ülkenin askeri bütçesi 1 trilyon dolar ve 3 aylık ekonomik açıkları bizim ekonomimiz kadar. İşin kısası ekonomik açıdan zorluk çekmezler ama lojistiği öyle büyük bir alanda kurabilirler mi o muamma işte.

Şu saatten sonra İsrail sokakları kırmızı alan bence kim orada yaşamak ister? Her an kafana İran füzesi düşebilir. Irak'ta PKK'lıların AK47 ile sana yaylım ateşi açmasında bile kurtulma şansın daha yüksek Irak gibi bir yerden bile tehlikeli artık İsrail sokakları.

Yani düşünsene İsrail'de sıradan bir iş adamı veya tüccarsın. Evine işyerine bomba düşüyor patlıyor istediği kadar gelişmiş ülke olsun savaş halindeki ülkede kimse yaşamak istemez. İran tam güçle de saldırmıyor bence Yemen'le birleşip füze yağmuruna tutsalar bu sefer İsrail baktı ülke mapten siliniyor nükleerleri çıkartır o zaman da arap coğrafyası etkileneceğinden dünya savaşı çıkabilir.

Su an avrupalilarin yuzmlyarlarca euro yu silaha yatrmasinin nedeni de bu.

Ab parayı sanayiye gömerek ABD ile rekabet etti. Trump da bunu değiştirdi. AI vs de ciddi maliyet iken ordu Ab'nin yüküne bindi. Türkiye için çok büyük koz ordu.

Oyle anlasma maddesne uyacaklar falan demeniz hayal urunu. Rusya saldirsa ilk yardim ediyoruz diye NATO ulkeleri bize saldirir.

İmkanı yok bu dediğin şeyin.

Ukrayna savasi da ABD'nin gercek bir savasta Ab'ye kazik atacagini gosterdi zaten. Tum ulkelerin siyasetcilerin aciklamalari ortada iken yardim etmek zorundalar demek ancak guzel bir hayal olur.

O savaşın amacı oydu ab balıklama atladı diye oldu.

Altyapıları da kötü.

Şu saatten sonra İsrail sokakları kırmızı alan bence kim orada yaşamak ister?
Ben.

@588, ABD'nin böyle bir sistem kuracağını düşünmüyorum. Yanında Kanada var zaten. Diğer taraftan Brezilya/Meksika gibi ülkeler saldırmaya cesaret edemez. Öteki taraftan baktığımız da ise arada dev bir okyanus var, okyanusu askerî teçhizatla geçmek imkânsız gibi bir durum.

Ben de bunu diyorum. NATO asla Turkiye'nin isine yarayan bir is yapmadi. Onlara guvenmek sirtindan vurulmak demek.

İran'ın İsrail'e yönelik balistik füze saldırılarında ölü sayısı 2'ye yükselirken, yaralı sayısı 70'e yaklaştı. (X: haber)

Amaç Çin'den vesaire gelebilecek füzelere karşı koruma sağlamak zaten. Çin'in füzeleri o okyanusu rahatlıkla aşabilir.
Altyapıları da kötü.
Evet, o kadar büyük alana altyapı kurmak epey sıkıntı ve maliyetli. Genel olarak nüfusun ve sanayinin yoğun olduğu yerlere odaklanıyorlar. ABD'nin çoğu yerinin çölden farkı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…