Ben Linux Mint derdim, insanın işini kolaylaştıran birçok şey ile birlikte geliyor. Linux kullanmaya bu dağıtım ile başladım. Tek olmayan kriter en güncel şeyler ile gelmemesi.
Detaylar
Kim cevapladı?Saf Ubuntu kullanılmasına kesinlikle karşıyım.
KDE Plasma içeren Kubuntu Ubuntu seçeneklerim arasında, arayüzü de gayet güzel bence.
Yukarıdaki seçenekler tek ise Fedora derim.
KDE Plasma içeren Kubuntu Ubuntu seçeneklerim arasında, arayüzü de gayet güzel bence.
Yukarıdaki seçenekler tek ise Fedora derim.
jusbeprophet
Yetkin
Fedora kullandığım en stabil dağıtımlardan biri. Kullandığı paket yöneticisi gayet anlaşılır ve hızlı. Manjora "Arch" ailesinde bulunan yine stabil dağıtımlardan biri. Arch gibi paketleri hemen sunmaktansa elden geçirip yayınlıyorlar. Bana Arch paketlerini sevdiren yegane dağıtımdır. Ubuntu kullanmaktansa Pop!_OS kullanmayı tercih ederdim. Ubuntu tabanlı olsa da hatırladığım kadarı ile Nvidia kartlar ile iyi çalışıyordu. Pop!_OS yaklaşık 3 sene önce test ettiğimde oyunlarda neredeyse hiç kayıp yaşamadan oynayabiliyordum. Ubuntu ise driver açısından tam bir işkence. Telemetri ve snap dayatmasını hiç saymıyorum bile.
Linux Mint Debian Edition, Pop OS veya Fedora. Ubuntu'nun Snap dayatmasi yuzunden millet performans sorunlari ve cokmeler yasamasin, sonra gelip Techolay'i suclarlar.
Sanirim Unity olan son surumlerdendi 18.04. Ubuntu MATE ile devam edebilirsin istersen.Oyun oynamıyorum, eski sayılabilecek laptopta 8 GB RAM ile günlük işler ve programlama için Ubuntu 18.04 çok seri çalışıyor.
Arkadaşlar merhaba,
Windows 11'in artık bir reklam çöplüğüne doğru gidiyor olmasından ötürü Linux bilinirliğini artırmak istiyorum. Bunun için daha çok rehber yapmak istiyorum. Bu rehberlerde de kullanmak üzere bir Linux dağıtımı arıyorum. Kriterlerimi listeleyeceğim, buna göre en uygun dağıtımı yazarsanız sevinirim.
Evet, bu kriterlere uyan dağıtım hangisidir?
- Türkçe desteği olmalı.
- En güncel donanımları desteklemeli. Özellikle de laptopa yüklendiğinde mümkün olduğunca bütün bileşenler çalışmalı.
- Güncel bir Kernel kullanmalı.
- Oyun desteği iyi olmalı. Proton desteği olmalı, mümkünse proton komutla değil arayüz ile kurulmalı (şart değil).
- Steam'in hiçbir komut girilmeden indirilip yüklenebildiği bir dağıtım olmalı.
- Topluluğu büyük ve bir topluluk forumu olmalı.
- Her yıl büyük bir güncelleme ve yine en az iki ayda bir güncelleme alıyor olmalı.
- En yaygın Linux paketleriyle uyumlu olmalı.
- Kullanıcı dostu bir arayüzü olmalı.
- ARM sürümü de olmalı.
- Kendi mağazası olursa süper olur.
Fedora GNOME. KDE kurunca sapıtıyor. Şifre koydum, açılırken sormuyor uykuda soruyor
Ubuntu son sürümde DEB desteğini kaldırmış galiba varsayılan olarak? Bu sorun teşkil eder değil mi?
Yani bence eder. Bir dosya vs. çift tıklayınca açılması gerekiyor, gayet de son kullanıcı için önemli bir özelliğin kaldırılması demek.
Ü
ÜçyüzGoneBeş
Ziyaretçi
Yani bence eder. Bir dosya vs. çift tıklayınca açılması gerekiyor, gayet de son kullanıcı için önemli bir özelliğin kaldırılması demek.
sudo komutlari ile kolayca hallediliyor hocam yine de.
Sudo komutlari ile kolayca hallediliyor hocam yine de.
Son kullanıcı hocam.