Son Kullanıcı için En İyi Linux Dağıtımı Hangisi?

• Fedora

Oy: 52 43,7%
  • Manjaro

Oy: 2 1,7%
  • Pop!_OS

Oy: 16 13,4%
  • Ubuntu

Oy: 49 41,2%

• Oy verenlerin toplamı
    119
  • Anket kapandı .
Çoğu laptopun ozel Control Center benzeri araçları Linux'a yok.
Buyuk sikinti oluyor bu, ozellikle gaming laptoplarda. Sessiz moda alamiyorsun, fanlar boguruyor. Performans moduna cekemiyorsun, surunuyorsun... Maks. pil sarjini ayarlamasi bile nasil yapilir bilmem.

Bazi abiler fan kontrol icin kendi caplarinda bir seyler yapiyor ama ne kadar saglikli bilmiyorum. Performans modlari nasil calisir?

Buyuk sikinti oluyor bu, ozellikle gaming laptoplarda. Sessiz moda alamiyorsun, fanlar boguruyor. Performans moduna cekemiyorsun, surunuyorsun... Maks. pil sarjini ayarlamasi bile nasil yapilir bilmem.

Bazi abiler fan kontrol icin kendi caplarinda bir seyler yapiyor ama ne kadar saglikli bilmiyorum. Performans modlari nasil calisir?
Aslında Tuxedo Control Center diye bir yazılım var, işlemciyi sınırlayabiliyorsun, fan hızını ayarlayabiliyorsun, klavye RGB ışıklandırmalarını değiştirebiliyorsun ancak şöyle bir sorun var: Her sistemi desteklemiyor mesela benim laptopda ne fan kontrol ediliyor ne de RGB.

Benim laptopum icin sag olsunlar GNOME eklentisi yapmislar. Onu kullaniyorum. :D

Bende performans sorunlari vardi mesela. Epey ugrasmistim ama cozuyorsun.

Windows'un Linux versiyonu Ubuntu'nun bu kadar oy alması üzücü
Bilgisizliktendir. En popüler distro diyedir :)
Cunku konuda talep edilen Windows'un Linux versiyonu :rofl: Konunun ve Recep Bey'in amaci anladigim kadariyla Linux'la isi gucu olmamis, evinde bilgisayarini acip internette gezip 2-3 oyun atan kisilere Linux'u tanitmak. Bu sebeple olabildigine GUI iceren, basit bir distro araniyor.

Yoksa Ubuntu yerine daha iyi dagitimlar var tabi.