Detaylar
Kim cevapladı?elementaryOS daha iyi, daha guclu. Ayrica en kolayi.
Arch olsa Arch'ı işaretlerdim, en iyi ikinci deneyimim Ubuntu'da olduğu için Ubuntu'yu tercih ediyorum.
Snap olayı her şeyi bozmasa Ubuntu güzel aslında. Valve'ın bile Steam'in Snap yerine en azından Flatpak sürümünü yükleyin demesi ayrı bir olay.
RecepBaltasiSevenInsan
Yetkin
COSMIC çıkınca PopOS, o çıkana kadar en iyi adaylarımız Fedora, Ubuntu ve CachyOS(Arch tabanlı ve yapman gereken çoğu ayar hazır yapılmış geliyor, Nvidia kerneli bile var.) Linux mint eleniyor çünkü sürücüler eski, eski olmasa güzel dağıtım aslıda. Arch kuracak adamın zaten öneriye ihtiyacı yok.
Bir benim bilgisayarda ikide bir çöküyor sanırım. (Arch aynı sistem üzerinde gayet verimli çalışıyor)Manjora "Arch" ailesinde bulunan yine stabil dağıtımlardan biri
RecepBaltasiSevenInsan
Yetkin
SteamOS anketlerde ayrı olarak belirtiliyor. Arch kullanıcı sayısı gerçekten daha fazla. SteamOS de dahil olsaydı Arch kullanıcı sayısı daha da fazla gözükürdü.Ben de bunu merak ediyordum. Nasıl bu kadar kullanan olmasına rağmen önerilmedi diyordum. Şimdi anlaşıldı teşekkürler.
jusbeprophet
Yetkin
Sanırsam bilgisayardan bilgisayara değişen bir şey. Manjora ve Arch dışında ben de stabil bir Arch deneyimi yaşayamadım(özellikle Endeavour Os kanayan yaramdır).Bir benim bilgisayarda ikide bir çöküyor sanırım. (Arch aynı sistem üzerinde gayet verimli çalışıyor)
En güncel donanımları destek verilmesi mevzusu doğrudan kernele bağlı, dolayısıyla kerneli sürekli güncel tutan bir dağıtım aynı zamanda en güncel donanım desteğini de beraberinde getirir. Bu ikisi büyük oranda bir arada. Kapalı kaynak sürücüler Linuxun lisansı nedeniyle kernel ile birlikte gelmezler, dağıtımlarda aynı şekilde çoğu zaman kapalı kaynak sürücüleri beraberinde getirmez ve sizin yüklemenizi beklerler. En yüksek uyumluluğa sahip dağıtımlar her zaman Debian, hatta spesifik olarak Ubuntu veya onu taban alan dağıtımlar olur. İkinci En yüksek ise Red Hat tabanlı olanlar. Ancak Steam'in komut girilmeden yüklenmesi mevzusu Ubuntu'da sorun çıkartabilir, snap Steam deb paketli Steam kadar iyi değil, hatta sırf Ubuntu yüzünden snap Steam'i yükleyenler aldıkları hataları hiçbir suçları olmamasına rağmen Valve'a bildiriyorlardı, asıl suçlu Canonical. Sırf bu sebepten bile Fedora diyebilirim. ARM desteği de güzeldir, Fedora Asahi Remix sayesinde Apple Silicon'a bile kurulabiliyor.
Linux alt yapısında giriş seviyesi kullanıcılar için en makul olan Ubuntu gibi görünüyor. Özellikle Windows sistemden ilk defa Linux deneyimi yaşayacak kullanıcıların donanım/yazılım senkronizasyonu noktasında yaşanacak sorunlarda en çok Türkçe kaynak, Ubuntu üzerinde mevcut.
Ubuntu'nun en büyük artılarından biri, pek çok sorunun çözümü sadece forumlarda değil, YouTube üzerinden Türkçe video içerikleri olarak da mevcut.
Orta/Üst düzey kullanıcılar da zaten deneyim ile kendilerine en uygun olanı buluyor.
Ubuntu'nun en büyük artılarından biri, pek çok sorunun çözümü sadece forumlarda değil, YouTube üzerinden Türkçe video içerikleri olarak da mevcut.
Orta/Üst düzey kullanıcılar da zaten deneyim ile kendilerine en uygun olanı buluyor.
Yeni konular
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-