Bruhistan

Başarılı
Merhaba, son 2 aydır nedenini bilmediğim şekilde paranoya, tembellik ve sinirlilik hissi yaşıyorum. Yüksek seslere karşı aşırı tiksinme, köpek havlamasından rahatsız olmaya başlama, insanların aşırı garip davranması gibi durumlar var. Bu ve benzeri pek çok örnek içimi kemiriyor. Zaman zaman öfke patlamaları yaşıyorum, en ufak olayda bile. En çok da insanlara tahammül edemiyorum artık; hepsinin ağzını burnunu kırasım geliyor ama ailemi üzmek istemiyorum. Yalnız kalsam bile içimdeki endişe ve öfke hissini yatıştıramıyorum. Video oyunları, televizyon, dizi, film gibi şeyler bir nebze rahatlatıyordu fakat artık bunlar da etki etmiyor, heves yok. Bir bakkalda çırak olarak işe girdim fakat esnafla anlaşamadım, kavga ve sövüşle kovuldum. Öfkemi tutamıyorum artık. Ne kadar sakin olmaya, umursamamaya çalışsam da damarıma basıyorlar. Evde ot gibi oturuyorum artık. Arkadaş bulmak mı? Heh, o tamamen hikâye. Hepsinin Allah belasını versin.

Spor hayatın nasıl? Özellikle kişisel ve multidisipliner sporlara yönelebilirsin. Bu Kickbox olabilir, Masa tenisi olabilir.

Yaşın genç, mesajımı düzenledim umarım görürsün. Kendimi senin yerine koyup sorunu bulmaya çalıştığımda sanırım özgüven problemi yaşayıp bunu dolaylı yoldan kendime yansıtıyorum sonucuna varırdım. Belki arkadaşlarından nefret etmenin sebebi de bu olabilir.

Özgüven için farklılık iyidir, senin yaşın içinde farklılığın en belirleyici alanı kesinlikle fizik diyebilirim. O yaşlarda hiçbir hemcinsin veya karşı cins fikirlerinin derinliğinden etkilenmeyecek ne de olsa?

Bence kesinlikle spor yapmalısın. GYM demiyorum. Özellikle dövüş sporları ve ciddi bir yüzme. Yaş kitlen için özgüven açısından en işine yarayacak ve seni rehabilite edebilecek sporlar bunlardır diye düşünüyorum.

Spesifik olarak BJJ dersleri almalı, müsabakalara kesinlikle katılmalısın. Babacan bir spor hocasına da denk geldin mi bu bataklıktan kısa sürede çıkarsın. Ufak başarılar ya da ilerlemeler kaydederek kendini sosyal medyada paylaşmaya başlar zihnini yavaş yavaş iyileştirmeye doğru gidersin. Bu tip bir sporla ilgilenir ve kendini de ister istemez ortamlarda ifade etmeye başlarsan emin ol çevrendeki insanların ilgisiyle rehabilite olursun.

Spor çok basit bir öneri olarak görünebilir ancak emin ol en büyük anahtar spordur. Yaşın içinde çevrenin ve kendine olan bakış açını değiştirecek bir spor dalı olarak dövüş sporu öneriyorum. Hayatta her şey dilediğince olsun.

Son düzenleme:
Profesyonel destek alman sart. Burada kimse bu durumu duzeltemez.
Ne yapacaklar ki abi? Derdimi anlatsam dinlemezler bile deli raporu alıp elime reçeteli ilaç verip yollar kapının önüne.

Spor hayatın nasıl? Özellikle kişisel ve multidisipliner sporlara yönelebilirsin. Bu Kickbox olabilir, Masa tenisi olabilir.
Spora başlamıştım fakat iş ailevi sorunlar vs. yüzünden aksattım.

Aynısını yaşamaktayım, psikolojik desteğin yanında gün içinde seni oyalacak şeyler yap mesela kitap okumak veya evde spor yapmak, bu süre içinde psikolojik destek almayı da unutma.
Ayrıca sakinleştirici falan denirse o doktorlardan uzak dur kesinlikle bu yola başvurma.

Yaşadığın şeyler seni bu hale getirmiş olabilir, ama bu böyle kalmak zorunda değil. Bir psikiyatrist ya da psikologla görüşmeni öneririm. Çünkü bu durum artık kendi başına çözülebilecek bir seviyede değil gibi görünüyor.

Günlük tut mesela. Özellikle öfkelendiğin, seni etkileyen anıları yaz. Uyku düzenine, beslenmene ve egzersiz yapmaya özen göster. Eğer imkanın varsa bir spor salonuna yazıl; kafanı dağıtır, zihnini rahatlatır kardeşim.