Aynısını yaşamaktayım, psikolojik desteğin yanında gün içinde seni oyalacak şeyler yap mesela kitap okumak veya evde spor yapmak, bu süre içinde psikolojik destek almayı da unutma.
Ayrıca sakinleştirici falan denirse o doktorlardan uzak dur kesinlikle bu yola başvurma.
Hocam pek yakınımda fiziksel kitap satan dükkan falan yok ta PDF olarak okuyabilir miyim? Evde sporu süreklilik sağlayamıyorum maalesef ekipman dumbell vs. olmayınca şınav barfiks squat yapmaktan başka bir şey gelmiyor elimden.

15 yaşında bu tarz davranışlar nispeten normal. 15 yaşımdaki hallerimi hatırlıyorum da ergenliğin nirvanasını yaşıyordum o zamanlar. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam pek yakınımda fiziksel kitap satan dükkan falan yok ta PDF olarak okuyabilir miyim? Evde sporu süreklilik sağlayamıyorum maalesef ekipman dumbell vs. olmayınca şınav barfiks squat yapmaktan başka bir şey gelmiyor elimden.

İnternetten sipariş verebilirsin ancak PDF okuma, ekran ışığı gözlerini yorabilir senin durumunda biri için. Okumaktan sıkılabilirsin. Kitabı fiziksel olarak oku.
Bu durumda kitap okuyacağını sanmıyorum, ondan da sıkılırsın.

Merhaba, son 2 aydır nedenini bilmediğim şekilde paranoya, tembellik ve sinirlilik hissi yaşıyorum. Yüksek seslere karşı aşırı tiksinme, köpek havlamasından rahatsız olmaya başlama, insanların aşırı garip davranması gibi durumlar var. Bu ve benzeri pek çok örnek içimi kemiriyor. Zaman zaman öfke patlamaları yaşıyorum, en ufak olayda bile. En çok da insanlara tahammül edemiyorum artık; hepsinin ağzını burnunu kırasım geliyor ama ailemi üzmek istemiyorum. Yalnız kalsam bile içimdeki endişe ve öfke hissini yatıştıramıyorum. Video oyunları, televizyon, dizi, film gibi şeyler bir nebze rahatlatıyordu fakat artık bunlar da etki etmiyor, heves yok. Bir bakkalda çırak olarak işe girdim fakat esnafla anlaşamadım, kavga ve sövüşle kovuldum. Öfkemi tutamıyorum artık. Ne kadar sakin olmaya, umursamamaya çalışsam da damarıma basıyorlar. Evde ot gibi oturuyorum artık. Arkadaş bulmak mı? Heh, o tamamen hikâye. Hepsinin Allah belasını versin.
Bende yaşıyorum birkaç aydır. Kendimi izole ettim insanlarla kavga etmemek için. Seninki ergenlik gibi.

Fark etmez maksat vakit geçirmek kafanızı dağıtmak, arkada müzik de dinleyebilirsiniz.

Hocam benim gibi 15 yaş daha ağzından süt kokan bebeyi psikiyatri ne yapsın?

Öyle düşünmeyin hocam. Çocuk psikiyatri var işin ucunda. Reçeteli ilaç verir deli der gönderir diye düşünmeyin. Orada rahat rahat konuşacak içinizi dökeceksiniz. Sonrasında kan tahlili falan yapılacak gerek görürse ilaç verilecek. Tamam 15 yaşındasınız bu olanlar normal ama sizinki biraz üst seviyede depresyona doğru gidiyor. O yüzden yardım almanız şart.
İlaca gelecek olursak da ssrı denilen sinir hücreleri arasındaki taşıyıcı protein olan seratonin halk arasındaki mutluluk hormonunu artıran bir ilaç. Korkmanıza hiç gerek yok bağımlılık yapmıyor.

Ne yapacaklar ki abi? Derdimi anlatsam dinlemezler bile deli raporu alıp elime reçeteli ilaç verip yollar kapının önüne.
Bu arada her psikiyatriste giden deli olsaydı tüm ülkecek deli olmamız gerekirdi, şuan forumda herkesin minimum bir psikiyatri geçmişi vardır ülkecek ruhsal problemlerimiz var hepimizin.

Merhaba, son 2 aydır nedenini bilmediğim şekilde paranoya, tembellik ve sinirlilik hissi yaşıyorum.
Havalar çok fazla ısındı değil mi? Mevsimlerin de insanların üstünde etkisi olduğunu düşünmeden edemiyorum.

Şimdi ne yapıyorsun biliyor musun? Kulaklığını takıyorsun. Doğa seslerini açıyorsun. Hiç ama hiçbir şeyi düşünmüyorsun. Sadece doğanın yanında olduğunu düşünüyorsun. Zihnini boşaltıyorsun. Sadece sesleri dinliyorsun. Bazen kenara çekilip dinlenmek iyidir. Bazen akşam yatmadan önce yapınca da faydasını görebilirsin.

Daha gencecik hayatının baharındasın. Daha çok uzun bir ömür seni bekliyor. Kendini boşu boşuna yıpratıyorsun. Bu yaşadıklarının hepsini ben de yaşadım. Ama sabretmen ve ne olursa olsun sakin olmayı öğrenmen gerek. Bazen de gözlerini açıp sana zarar veren şeyleri fark edip hayatından çıkarman ve umursamaman da gerek.

Spor yap, kendine bir hobi edin, ilgini çekebilecek bir şeyler araştır. Mesela kitap okuma tavsiyesi de bence gayet iyi. Kitap bulamıyorum diyorsan bilgisayarın sarı ışık özelliğini kullanıp karanlık temaları deneyerek kitap oku.

Ayrıca sakinleştirici falan denirse o doktorlardan uzak dur kesinlikle bu yola başvurma.
Kesinlikle katılıyorum.