dewberry

Üstün
Makaleler
2
Yer
LTAD
Sony Mobile'in en guncel amiral gemisi Xperia 1 VII 6 Haziranda satisa cikacagi bilgisinin duyrulmasi uzerinde Avrupa icin Amazon uzerinde satisa cikti. WH1000XM5 (Sony'nin high-end kulakligi) ile €1499 (1900 kusurden), Lansman kilifi ile €1538 ve tek basina €1561 fiyata satilmakta.

Schengen vizeniz varsa kisa bir Yunanistan tatili ile kesinlikle alinabilcek bir cihaz. Avrupaya gidecekseniz veya bir tanidiginiz varsa ve telefon ihtiyaciniz varsa Orchid Viloet modelini kulaklik kampanyasi ile dusunmeden satin alinabilecek bir cihaz -bence-. Fiyati pahali ancak Sony olmasi yeterli bence.

Sizce?

Son düzenleme:
Kisa bir Yunanistan tatili ile kesinlikle alinabilcek bir cihaz. Avrupaya gidecekseniz veya bir tanidiginiz varsa ve telefon ihtiyaciniz varsa Orchid Viloet modelini kulaklik kampanyasi ile dusunmeden satin alinabilecek bir cihaz -bence-. Fiyati pahali ancak Sony olmasi yeterli bence.
5 senedir cihaz değiştirmiyordum, bunu düşünebilirim.

Sony güzel telefon üretti Keşke Samsung'un gücü karşısında yenilmeseydi. Ben beğendim.
Snapdragon sevdasi ve alt segmentteki umursamazligi olmasaydi Sony suan ilk 3 markadan biriydi. P990i, Z ve Z5 sahibi olarak soyluyorum zamanindaki tek rakibi HTC, Apple ve LG idi. Samsung vs. Ciddi anlamda rakibi bile sayilmazdi ama satis rakamlarinda hep daha iyiydi.

Zamaninda bile amiral gemilerine 3+3 Major Android destegi veren tek firmaydi (Apple'yi saymiyorym cunku 7 surum veriyorsa bu surumler maksimum 5 sene goturuyor. Mesela bu mesaji ikincil telefonum olan Z5im ilr yaziyorum.). Mesela Z5im yanlisim yoksa 5+5.1+6+6.0.1+7+7.1 android guncellemelrrini almisti.

Son düzenleme:
Şimdi yurtdışında yaşasam alırım derdim ama 250-400 Euro arasına Vivo acayip kaliteli cihazlar satarken ne bileyim 1000-1500 dolar/euro vermek bana pek mantıklı da gelmiyor açıkçası. Sony fiyatlarını arşa çıkartmış.

Şimdi yurtdışında yaşasam alırım derdim ama 250-400 Euro arasına Vivo acayip kaliteli cihazlar satarken ne bileyim 1000-1500 dolar/euro vermek bana pek mantıklı da gelmiyor açıkçası. Sony fiyatlarını arşa çıkartmış.
Fiyati diger amiral gemilerine gore yuksek burasina katiliyorum ANCAK vivo gibi bir marka ile Sony'i karsilastirmak bana gore Sony'e hakarettir. Mesela Answering Machine, Smart Call Control, DSEEHX, PRO Cinema/Camera, Denklansor Butonu, Xperia UI gibi ozrllijler bile asik olmaya yetecek durumda. Ayrica malzrme kalitesini konusmaya bile gerek yok bence. Sony'nin ele alinca verdigi kalite bile yeterli almak icin (fanboy yorumu giib durdugunu biliyorum ama ciddiyim. Buzlu cam, her sony cihazda ayni olan kose olcusu, karakteristik sidemounted fingerprint ve asagida kalan tuslar (on/off vs.), agirlik dengesi, metal kasa (yenilerde titanium olabilir bilgim yok.) ve kabartmali sony yazisi ciddi anlamda cihazi oldukca premium yapmakta.

Son düzenleme:
Konuyu yeni gördüm, fiyatı neden S25 Ultra ile yarışıyor ona pek anlam veremedim.

Konuyu yeni gördüm, fiyatı neden S25 Ultra ile yarışıyor ona pek anlam veremedim.

Donanim ve yazilimsal acidan ustun olmasi ve Sony'nin biraz sacma fiyatlandirma politikasindan dolayi.

Genel olarak Samsung ile karsilastirilmasi Sony icin hakaret olacaktir. Servis agi harici Samsung'un bir artisi yok.

68mm olmaması (önceki modellerden kalın) ve 4K çözünürlüğün kalkması birer eksi veriyor. Ama Mark serisi müthiş be.
Bu ekran boyutunda 4K'dan vazgecmelerinin en buyuk sebebi genellikle guc oluyor. Sahip oldugum ve inceledigin butun Sony telefonlarin en fazla guc tyketen bolumu ekran. Mesela Xperia Z5im halen daha bir gunu rahatca cikariyor ancak guc tuketim oranina bakinca en yuksek oran genellikle ekran. Screen Casting bile ekrandan dhaa az harcamakta (bu cihazlarda en fazla enerji somuren sey).

Kalinligin sebebi ise termal sistem olabilir. Mesela kalinlik harici es olan Z3+ ile Z5. Z3+ ile kalinlik, fingerprint (Zamanin ABD yonergelerinden dolayi Sony en son fingerprint koyan firmalardan. Hatta 2018e kadar ABD vrrsiyonlarda sensor olmasina ragmen US ROM'larda fingerprint bypassli geldi.) ve termal dizayn harici tamamen ayni cihazlar ama biri digerini performansta katliyor cunku Z5in bakir sogutma borulari var.

Ayrica Mark bir srri degil, numarandirma icin on ek. Mesela VW Golf Mk IV (Mark IV), Nesil gibi bir anlamI var yani. Sonylerde guncel olarak 3 seri var. Amiralden girise dogru siralamak gerekirse 1, 5 ve 10.