Videodaki DX12. Driver 24.20.01.02. Neden DX12 varken DX11 seçeyim onu anlayamadım.Hocam acaba düşük modellerde mi sorun var? Ayrıca oyun DX11 mi? Ve driver ne?
Detaylar
Kim cevapladı?erdym
Üstün
DX11 de bu sorunun sık yaşannması daha garip. 12 aşırı dengesiz daha güçsüz kartlarda.
Geraltın kılıcı
Üstün
Sorun DX11'de var. Ayrıca DX11 sürümü daha optimize.Videodaki DX12. Driver 24.20.01.02. Neden DX12 varken DX11 seçeyim onu anlayamadım.
Sorun DX11'de var. Ayrıca DX11 sürümü daha optimize.
Bana pek optimize gibi gelmedi. Ayrıca FSR, DLSS gibi ayarlar eksik.
Geraltın kılıcı
Üstün
Eki Görüntüle 83772Eki Görüntüle 83773
Bana pek optimize gibi gelmedi. Ayrıca FSR, DLSS gibi ayarlar eksik.
Hocam kasıyor mu?
Ek: R5 5500 ve RTX 4060 ile Ultra+ ayarlarda DX11 sürümünde ortalama 75FPS alıyorum. Ayrıca oyunda kasma olmuyor.
Ek 2: Galiba AMD çoğu DX11 ve DX9 oyununu optimize etmemiş. Bu sebeple Sluttring veya FPS sorunu oluşuyor.
Oyuna ilk girince 10 saniye civarı çok fena kastı sonradan düzeldi. Ama DX12'deki framerate grafiği dümdüzken DX11'de resimde gözüktüğü gibi grafikte zıplamalar var.
Geraltın kılıcı
Üstün
Hocam o zaman sorun Driver optimizasyonunda.Oyuna ilk girince 10 saniye civarı çok fena kastı sonradan düzeldi. Ama DX12'deki framerate grafiği dümdüzken DX11'de resimde gözüktüğü gibi grafikte zıplamalar var.
AMD mi optimize etmemiş yoksa Witcher 3'ün geliştiricileri mi onu tam anlayamamdım. Bunun gibi DX11 ve DX12 ile çalışan birkaç tane oyunda daha test etmek lazım.Hocam kasıyor mu?
Ek: R5 5500 ve RTX 4060 ile Ultra+ ayarlarda DX11 sürümünde ortalama 75FPS alıyorum. Ayrıca oyunda kasma olmuyor.
Ek 2: Galiba AMD çoğu DX11 ve DX9 oyununu optimize etmemiş. Bu sebeple Sluttring veya FPS sorunu oluşuyor.
Geraltın kılıcı
Üstün
AMD optimize etmemiştir. RX 5xx serisinde sorun yaşamadan oynayabiliyorsun. Ayrıca @3035 hocam siz hangi oyunlarda sorun yaşıyordunuz.AMD mi optimize etmemiş yoksa Witcher 3'ün geliştiricileri mi onu tam anlayamamdım. Bunun gibi DX11 ve DX12 ile çalışan birkaç tane oyunda daha test etmek lazım.
isimbulamiyorum
Uzman
Gecenin bu saatinde sistem bakıyorum, AMD beni manyağa çevirdi. Normalde oyun bile oynamıyordum ama 2 gündür sinirlerim zıpladı kasanın içinde o ekran kartını görünce tekme tokat dalasım geliyor.AMD optimize etmemiştir. RX 5xx serisinde sorun yaşamadan oynayabiliyorsun. Ayrıca @3035 hocam siz hangi oyunlarda sorun yaşıyordunuz.