Kajak

Çalışkan
İtopya üzerinden aldığım monitör, yatay çizgi problemi yaratmaya başladı. Araştırdıktan sonra garantisi devam ettiği için ürünü garantiye yollamak istedim. Ancak araştırma sırasında İtopya’nın geç geri dönüşleri dikkatimi çekti. Bu nedenle Gigabyte üzerinden bilgi aldım ve servise ürünü kendim gönderirsem sürecin daha hızlı işleyeceğini öğrendim.

Ben de kendi cebimden 1.500 TL kargo parası vererek ürünü Gigabyte servisine gönderdim. Gigabyte, aynı gün içerisinde değişim raporu sundu ve bunu İtopya’ya faturam ile birlikte iletmemi söyledi.

İtopya’yı aradığımda 1-3 iş günü içinde mail ile geri dönüş sağlanacağını söylediler, fakat bunu yapmadılar. Müşteri hizmetlerini tekrar aradım, bu süre 5-7 güne çıktı. İtiraz ettiğimde sistemde altyapı bakımı olduğunu söylediler, ancak bana bu bakımın bilgisi verilmemişti. Ayrıca müşteri hizmetleri konuyu yetkili birisine aktarmıyordu. Yetkili biriyle konuşmak istediğimi söylediğimde “tamam” dediler, ama tam 4 kez telefonu kapatıp tekrar arattılar kendileri.

Zar zor günde 10 kez müşteri hizmetleri ile görüştükten sonra böyle bir mail attılar:

"Raporunuz işleme alınmış olup maksimum değişim süreci 30 iş günüdür. Distribütör firma tarafından raporunuz ile birlikte yeni ürün talebinde bulunulmuştur. Eğer süreci beklemek istemiyorsanız ücret iadesi talep edebilirsiniz."

Ücret iadesini internetten araştırdığımda 14 gün beklettiklerini gördüm ve yasal olarak da faturadaki fiyatı verebiliyorlarmış. Malum Türkiye şartlarında son 2 yılda paranın değeri çok düştü; bu yüzden mecburen yeni ürün istedim. Bakalım ne zaman gönderecekler.

Umarım Tüketici Hakem Heyeti’ne gitmek zorunda kalmam. Ara sıra forumlarda “İtopya’dan alışveriş yapmayın” uyarılarını görüyordum, ama bu kadar rezil bir müşteri hizmetleri ve sistem olduğunu bilmiyordum.
Monitordeki arızayı gorsel olarak yukledım aynı problemı yasayanlar ıcın umarım bır rehber olur.

WhatsApp Image 2025-08-27 at 17.48.35 (1).webp
WhatsApp Image 2025-08-27 at 17.48.35.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Şaşırmadım doğrusu. İtopya satış sonrası destek konusunda böyle, ulaşmak da çok güç. Baştan savma iş yapıyorlar. Bundan 2 sene önce hazır sistem almıştım. Hazır sistem arızalı çıktı, sürekli reset atıyordu. Neyse aldıktan 1 hafta sonra geri İtopya'ya gönderdim durumu anlatıp. İşlemci sorunluymuş, değiştirip gönderdiler 2-3 günde. Buraya kadar harika. Ürün elime ulaştı ve kasanın üst kısmı yamultulmuş, bildiğiniz metali bükmüşler. Bu kargoda olacak bir şey değil. Dahası da var. Kasanın vidaları kir içinde geri geldi. Sanki başka sistemden çıkma ürünü benimkine takmışlar. Bitmedi. Ekran kartının pin girişinin olduğu yer beyaz duruyordu, sanki bir şey dökmüşler gibi. İşlemci fanı da cızırdıyor sürekli, bunu da iade gelen ürünü takmışlar herhalde. Yani sistemin içine edip geri gönderdiler bana.

Uğraşırdım aslında ama tam üniversite zamanıma denk geldiği için şehir değiştirdim, uğraşamadım. Bir de onunla uğraşsam işin içinden çıkamazdık zaten.

Alışveriş konusunda her ne kadar güvenilir olsa da iletişim hep problemli, uğraştırır durur.

Ha bu arada keşke 1.500 TL vermeseydiniz, kendileri ödesin.

İtopya üzerinden aldığım monitör, yatay çizgi problemi yaratmaya başladı. Araştırdıktan sonra garantisi devam ettiği için ürünü garantiye yollamak istedim. Ancak araştırma sırasında İtopya'nın geç geri dönüşleri dikkatimi çekti. Bu nedenle Gigabyte üzerinden bilgi aldım ve servise ürünü kendim gönderirsem sürecin daha hızlı işleyeceğini öğrendim.

Ben de kendi cebimden 1.500 TL kargo parası vererek ürünü Gigabyte servisine gönderdim. Gigabyte, aynı gün içerisinde değişim raporu sundu ve bunu İtopya'ya faturam ile birlikte iletmemi söyledi.

İtopya'yı aradığımda 1-3 iş günü içinde mail ile geri dönüş sağlanacağını söylediler, fakat bunu yapmadılar. Müşteri hizmetlerini tekrar aradım, bu süre 5-7 güne çıktı. İtiraz ettiğimde sistemde altyapı bakımı olduğunu söylediler, ancak bana bu bakımın bilgisi verilmemişti. Ayrıca müşteri hizmetleri konuyu yetkili birisine aktarmıyordu. Yetkili biriyle konuşmak istediğimi söylediğimde “tamam” dediler ama tam 4 kez telefonu kapatıp tekrar arattılar kendileri.

Zar zor günde 10 kez müşteri hizmetleri ile görüştükten sonra böyle bir mail attılar:

"raporunuz işleme alınmış olup maksimum değişim süreci 30 iş günüdür. Distribütör firma tarafından raporunuz ile birlikte yeni ürün talebinde bulunulmuştur. Eğer süreci beklemek istemiyorsanız ücret iadesi talep edebilirsiniz."

Ücret iadesini internetten araştırdığımda 14 gün beklettiklerini gördüm ve yasal olarak da faturadaki fiyatı verebiliyorlarmış. Malum Türkiye şartlarında son 2 yılda paranın değeri çok düştü; bu yüzden mecburen yeni ürün istedim. Bakalım ne zaman gönderecekler.

Umarım Tüketici Hakem Heyeti'ne gitmek zorunda kalmam. Ara sıra forumlarda “itopya'dan alışveriş yapmayın” uyarılarını görüyordum ama bu kadar rezil bir müşteri hizmetleri ve sistem olduğunu bilmiyordum.
Monitordeki arızayı gorsel olarak yukledım aynı problemı yasayanlar ıcın umarım bır rehber olur.

Eki Görüntüle 178553Eki Görüntüle 178554

Bunun nedeni adamlar ürünü distribütöre gönderiyor ve distribütör firmanın anlaşmalı teknik Servisi'nin verdiği karara göre işleme alınıyor. İtopya ürünü adamlara gönderdiyse o noktadan sonra onların da yapacağı pek bir şey kalmıyor.

Bu arada diğer arkadaşın bahsettiği sorun tabii olabilir. İletişimde sıkıntı yaşanabilir bu konuda benim gördüğüm ince hesap ve gaming. Gentr iyi iş çıkarıyor ama bu konu detayında distribütör ürün gönderecek ki adamlar size gönderebilsin.

İtopya üzerinden aldığım monitör, yatay çizgi problemi yaratmaya başladı. Araştırdıktan sonra garantisi devam ettiği için ürünü garantiye yollamak istedim. Ancak araştırma sırasında İtopya’nın geç geri dönüşleri dikkatimi çekti. Bu nedenle Gigabyte üzerinden bilgi aldım ve servise ürünü kendim gönderirsem sürecin daha hızlı işleyeceğini öğrendim.

Ben de kendi cebimden 1.500 TL kargo parası vererek ürünü Gigabyte servisine gönderdim. Gigabyte, aynı gün içerisinde değişim raporu sundu ve bunu İtopya’ya faturam ile birlikte iletmemi söyledi.

İtopya’yı aradığımda 1-3 iş günü içinde mail ile geri dönüş sağlanacağını söylediler, fakat bunu yapmadılar. Müşteri hizmetlerini tekrar aradım, bu süre 5-7 güne çıktı. İtiraz ettiğimde sistemde altyapı bakımı olduğunu söylediler, ancak bana bu bakımın bilgisi verilmemişti. Ayrıca müşteri hizmetleri konuyu yetkili birisine aktarmıyordu. Yetkili biriyle konuşmak istediğimi söylediğimde “tamam” dediler, ama tam 4 kez telefonu kapatıp tekrar arattılar kendileri.

"Raporunuz işleme alınmış olup maksimum değişim süreci 30 iş günüdür. Distribütör firma tarafından raporunuz ile birlikte yeni ürün talebinde bulunulmuştur. Eğer süreci beklemek istemiyorsanız ücret iadesi talep edebilirsiniz."

Umarım Tüketici Hakem Heyeti’ne gitmek zorunda kalmam. Ara sıra forumlarda “İtopya’dan alışveriş yapmayın” uyarılarını görüyordum, ama bu kadar rezil bir müşteri hizmetleri ve sistem olduğunu bilmiyordum.

Eki Görüntüle 178553Eki Görüntüle 178554
Bu İtopya'ya özel değil her firma Amazon haricinde böyle, hatta günümüzde türk firmaları kadar fiyasko olmasa bile Amazon'da türk firmalarına dönmeye başladı. Duruma gelecek olursak kargo kodunu her dakka başı arasaydınız muhtemelen verirlerdi.

Evet

Şaşırmadım doğrusu. İtopya satış sonrası destek konusunda böyle, ulaşmak da çok güç. Baştan savma iş yapıyorlar. Bundan 2 sene önce hazır sistem almıştım. Hazır sistem arızalı çıktı, sürekli reset atıyordu. Neyse aldıktan 1 hafta sonra geri İtopya'ya gönderdim durumu anlatıp. İşlemci sorunluymuş, değiştirip gönderdiler 2-3 günde. Buraya kadar harika. Ürün elime ulaştı ve kasanın üst kısmı yamultulmuş, bildiğiniz metali bükmüşler. Bu kargoda olacak bir şey değil. Dahası da var. Kasanın vidaları kir içinde geri geldi. Sanki başka sistemden çıkma ürünü benimkine takmışlar. Bitmedi. Ekran kartının pin girişinin olduğu yer beyaz duruyordu, sanki bir şey dökmüşler gibi. İşlemci fanı da cızırdıyor sürekli, bunu da iade gelen ürünü takmışlar herhalde. Yani sistemin içine edip geri gönderdiler bana.

Uğraşırdım aslında ama tam üniversite zamanıma denk geldiği için şehir değiştirdim, uğraşamadım. Bir de onunla uğraşsam işin içinden çıkamazdık zaten.

Alışveriş konusunda her ne kadar güvenilir olsa da iletişim hep problemli, uğraştırır durur.

Ha bu arada keşke 1.500 TL vermeseydiniz, kendileri ödesin.
Kendılerı bana kargo kodu verdıler ama o kargo kodundan yolladıgım zaman urun dırek itopyaya gıdecektı ve 2 hafta ıncelıyeceklerdı sonra bıde teknık servıse yollaylaım deyıp 1 hafta oyalayıacaklardı ben bu 3 haftalık surecı yasamamak ıcın urunu kendım servispointe yolladım persembe gunu 6 ta kargoya verdım yurtıcı kargodan cuma 13:00 da aradılar urun elımıze geldı dıye 16:00 da raporu yolladılar urunde sıkıntı var ıade ve degısım raporunu itopyaya yollayabılırsınız dıye

Bu İtopya'ya özel değil her firma Amazon haricinde böyle, hatta günümüzde türk firmaları kadar fiyasko olmasa bile Amazon'da türk firmalarına dönmeye başladı. Duruma gelecek olursak kargo kodunu her dakka başı arasaydınız muhtemelen verirlerdi.
Kargo ıle ılgılı bır sıkıntım yoktu benım anlamadım ne demek ıstedıgını

Güncel olarak hızlı geri dönüş alabilmek için hem WhatsApp üzerinden hem de canlı müşteri hizmetlerini arayarak iletişime geçebilirsiniz. Size söylenen, mutlaka geri dönüş yapılacağıdır; bu nedenle beklemeniz istenir. Ancak siz telefonu kapatmadığınız sürece onların kapatma hakları olmadığından görüşmeyi sonlandıramazlar. “Sorunumu çözemiyorsunuz, daha yetkili birine bağlayın. Bağlamadığınız sürece telefonu kapatmıyorum.” derseniz, genelde “Sizi yönlendiriyorum.” deyip 2-3 dakika hatta beklettikten sonra otomatik kapatıyorlar. Bunu 2-3 kez üst üste arayarak yaptığınızda ise genellikle mailinize hızlıca dönüş sağlanıyor